Rukomet

Dvoršek: "U Novigrad idemo ostvariti dvije pobjede i uzeti Kup"

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš • srijeda, 08.05.2013.
Dvoršek: "U Novigrad idemo ostvariti dvije pobjede i uzeti Kup"

Momčad CO Zagreba nema vremena za predah budući da je nakon pet prvenstvenih ogleda očekuje i završnica Kupa Hrvatske u Novigradu gdje momci Borisa Dvoršeka ne očekuju ništa osim pobjede i osvajanja novoga trofeja. Dan uoči polaska u Istru Zagrebov strateg stoga je zajedno sa svojim desnim vanjskim rukometašom Lukom Stepančićem najavio ono što ekipu hrvatskog prvaka očekuje narednih dana.

Hrvatski rukometni prvak nakon pet prvenstvenih slavlja kreće po novi naslov u Kupu Hrvatske. U petak u polufinalu u Novigradu Istarskom momčad CO Zagreba, naime, očekuje dvoboj s Umagom, dok će ukoliko opravdaju ulogu favorita u subotnjem finalu snage odmjeriti s boljim iz ogleda Poreča i Đakova.

"Nakon SEHA lige odradili smo pet prvenstvenih utakmica u kojima smo ostvarili pobjede, a sada nam slijedi Kup. Radi se o trofeju koji želimo osvojiti, o turniru na kojem smo apsolutni favoriti i idemo stoga u Novigrad ostvariti još dvije pobjede i uzeti Kup", bile su prve riječi trenera Zagrebaša Borisa Dvoršeka.

Stepančić najavio osvajanje Prvenstva i Kupa

Mladi desni vanjski CO Zagreba, Luka Stepančić, također je dobio priliku da najavi borbu za trofej u Kupu Hrvatske koja ovoga vikenda očekuje njegovu ekipu: "Slavlje nakon SEHA lige kratko je trajalo budući da smo odmah krenuli s Prvenstvom gdje smo izraziti favoriti i gdje će nas zadovoljiti samo osvajanje naslova uz naravno trofej Kupa Hrvatske. Sama atmosfera u momčadi ostala je ista nakon promjene u klubu koja stigla, svi smo se zajedno digli, a kako utakmice idu dalju imamo sve veću širinu. Iskočili su stoga u susretima igrači koji su do sada manje igrali poput Mihića i Šebetića u posljednjim ogledima."

Nastavio je potom Zagrebov igrač i zaključio: "Uz pokoji dan odmora i ovakav rad privest ćemo sezonu kraju kako smo željeli, uz osvojeni Kup i Prvenstvo."

I dok je atmosfera u ekipi uistinu sjajna, zdravstveno stanje ponovno je narušeno, naime, tik nakon povratka Marka Matića ozbiljnije se ozlijedio mladi pivot Ilija Brozović: "Zdravstveni bilten nam je takav da kad jedan igrač dođe, drugi ode. Točnije, vratio nam se Matić, dva smo dana bili u punom sastavu da bi nam se u Sisku ozlijedio Brozović. Kod njega se radi o ozljedi koljena o kojoj ćemo više znati nakon magnetske rezonance, ali sasvim je sigurno da ga u sastavu neće biti do kraja sezone. Ukoliko se, pak, radi o puknuću prednjeg ligamenta njegova bi pauza mogla potrajati do nove godine."

"Atmosfera u momčadi je super, no opterećuje nas ritam utakmica. Igramo, naime, utorkom i petkom. Dečki su, međutim, spremni, a iako nemamo vremena za prave treninge održavamo formu i dobro radimo. Igrači su super raspoloženi, željni su osvojiti Kup i ostvariti sve pobjede do kraja sezone, naravno uz prezentaciju dobrog rukometa", otkrio je i pojasnio Zagrebov strateg.

Riječ, dvije Dvoršek je potom kazao i o preostale tri momčadi koje će ovoga vikenda zaigrati na Kupu u Novigradu: "Umag je dobra rukometna sredina te mi je drago da se vraća u rukometni vrh, naime, vjerujem da će se već naredne sezone uspjeti vratiti u Premijer ligu. Ima puno dobrih igrača poput pivota Severa te dvojice vrlo dobrih golmana. Okupila se ova momčad kako spada, igra iz gušta i napravila je dobar rezultat", kazao je te nadodao:"Đakovo je napunio dvoranu, ima rukometnu tradiciju, a vratili su mu se i poneki dobri igrači, dok je Poreč stabilna prvoligaška ekipa koja već dugo ima kontinuitet. Dakle, očekuje nas interesantan turnir."

Vrijeme je potom bilo da trener CO Zagreba lagano baci pogled i u budućnost u kojoj će njegova ekipa pokušati na europskom tlu napraviti korak dalje: "Nakon SEHA lige počeli smo graditi igru s kojom bi sljedeće sezone napravili iskorak u Ligi prvaka. Drago nam je stoga da igramo svaki treći dan, da držimo naboj među igračima te da između njih postoji zdrava konkurencija. Tako igrači kada dobe svoju priliku daju svoj maksimum."

"Kup će nam ovoga vikenda također poslužiti za pravi iskorak, a kako svaki puta igramo sve bolje cilj nam je u Novigradu se pokazati u najboljem svjetlu budući da će u Umagu biti i seminar sudaca i trenera, a na utakmice će sigurno doći i ljudi željni dobrog rukometa. Nije nam stoga samo bitno osvojiti trofej već i dati što više prilika mlađim igračima, igrati sve bolje, letjeti po terenu koliko god je to moguće te da uz ostvarenu pobjedu prikažemo dobar rukomet. Tako ćemo svi biti sretni i zadovoljni", jasno je zaključio Dvoršek.

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!