Nogomet

Šuker: "Reprezentacija do 17 godina puna je talentiranih nogometaša, a plasman na SP je prioritet"

Igor Šestak • petak, 10.05.2013.
Šuker: "Reprezentacija do 17 godina puna je talentiranih nogometaša, a plasman na SP je prioritet"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina nastupa na Europskom prvenstvu u Slovačkoj, a u njenoj pratnji je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker. Pritom je izjavio kako Hrvatska posjeduje veliki broj talentiranih nogometaša te da ne treba strahovati za svoju budućnost. Za njega je najvažnije da igrači Ivana Gudelja izbore nastup na Svjetskom prvenstvu i priželjkuje kako će u idućih godinu dana tri hrvatske selekcije nastupiti na svjetskoj smotri.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker nalazi se u Slovačkoj gdje prati nastup reprezentacije do 17 godina na Europskom prvenstvu. U razgovoru za službene stranice Europske nogometne federacije Šuker je govorio o talentiranoj generaciji koju vodi izbornik Ivan Gudelj, ali i o generalnom stanju u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

"Prioritet naše reprezentacije na ovom turniru je osiguranje nastupa na Svjetskom prvenstvu. Naš minimalni cilj stoga je treće mjesto u skupini, ali s obzirom na hrvatski mentalitet nitko ne razmišlja o trećem mjestu. Svi razmišljaju samo o pobjedama i nadam se da će Hrvatska proći skupinu", rekao je Šuker.

Mladi Hrvati u utakmicama protiv vršnjaka iz Italije i Rusije nisu uspjeli postići pogodak pa na kontu imaju dva boda. Za prolaz u polufinale trebat će im pobjeda nad Ukrajinom u posljednjoj utakmici, a pritom Italija i Rusija u svom okršaju ne smiju remizirati s postignutim golovima.

Generacija koju vodi Ivan Gudelj pažnju je na sebe skrenula pobjedama nad Francuskom i Španjolskom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo i mnogi njeni igrači već su na radaru najvećih europskih klubova. Šuker pak "spušta loptu na zemlju": "Istina je da u ovoj generaciji ima nekih iznimno talentiranih nogometaša, ali pričekajmo, ovo su tek prvi koraci u njihovim karijerama. Ne treba tim mladićima stvarati pritisak. Na njima je tek da zajedno sa svojim trenerom naporno rade."

Predsjednik saveza vjeruje da je budućnost hrvatskog nogometa svjetla te da će mnogi mladi nogometaši uskoro biti kandidati za seniorsku reprezentaciju: "Nadam se da će neki od igrača iz ove generacije dogurati do seniorske reprezentacije. Rezultati mladih reprezentacija pokazuju koliko ulažemo u razvoj mladih nogometaša, a vrlo je lijepo znati da smo zbog toga cijenjeni u svijetu."

"Ukoliko se reprezentacija do 17 godina plasira na Svjetsko prvenstvo za mlade, a seniorska izbori nastup na Svjetskom Prvenstvu u Brazilu iduće godine, Hrvatska će biti jedina država koja će u isto vrijeme imati svoje reprezentacije na Svjetskim prvenstvima za igrače do 17 godina, za igrače do 20 godina i za seniore. Takvi rezultati san su svakog nogometnog saveza", poručio je Šuker.

"Hrvatski nogomet ima svjetlu budućnost, to je sasvim jasno. 1998. smo visoko podigli letvicu i od tada nastojimo zadržati tu razinu. Konstantno radimo na našem identitetu i moramo biti ponosni", zaključio je.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.05.2013. u 17:21
    Pa zar likovima u UEFA-i nije palo na pamet da promijene pravila nakon što se ovakav slučaj dogodio na seniorskom prvenstvu? Toliko se nakon Dugopolja govorilo o ovoj dobnoj kategoriji, a sada ćemo morati biti sretni ako se plasiramo na svjetsko prvenstvo.
    Obrisan korisnik
  • ZooM10.05.2013. u 16:47
    Da mi dobijemo Ukrajinu i 5 razlike nećemo ići dalje ako Talijani i Rusi odigraju bilo koji remi sa golovima.
    ZooM
  • Obrisan korisnik10.05.2013. u 16:44
    A što ako Hrvatska pobijedi Ukrajinu s dva gola razlike? Obje utakmice se igraju u isto vrijeme. Sumnjam da su Rusi i Talijani toliki hazarderi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.05.2013. u 16:05
    pogledajte vi taj naslov. Kakva duboka misao od prepametnog nam predsjednika
    Obrisan korisnik
  • ZooM10.05.2013. u 15:20
    Vrijeme je da nam Rusi nekako vrate za onu pobjedu nad Engleskom..
    ZooM