Kup M - Završnica, polufinale, 10.05.2013, 15:30 h
RK Zagreb
RK Zagreb 39:23 Umag
Umag

Zagrebaši se s Umagom lagano zagrijali za subotnje finale

Iz Novigrada:Zvonka Keliš • petak, 10.05.2013.
Zagrebaši se s Umagom lagano zagrijali za subotnje finale

Zanimljivo je bilo u prvom polufinalnom susretu Kupa Hrvatske za rukometaše. U Novigradu se, naime, ekipa Umaga željela na najbolji način suprotstaviti hrvatskom prvaku i branitelju naslova osvajača ovoga turnira, no CO Zagreb se očekivano pokazao prejak već na samome startu stoga su oba trenera do samoga kraja imala priliku isprobati i svoje najmlađe igrače. Zagrebaši su, pak, nadasve uvjerljivom pobjedom osigurali svoje mjesto u subotnjem finalu.

CO Zagreb - Umag 39:23 (23:8)

Završnica Kupa Hrvatske, polufinale:
NOVIGRAD – Gradska dvorana Novigrad , Gledatelja: 600
Suci: Gladović/Volenik (oba Virovitica)

CO Zagreb: Ivić (11 obrana), Stevanović (11 obrana); Marić 4, Mihić 3, Stepančić 4, Matulić 3, Matić 3, Šprem 2, Špiler 1, Šebetić 1, Batinović 4, Horvat 4 , J. Valčić 1, Sršen 2, T. Valčić 1, Mandalinić 6
Trener: Boris Dvoršek

Umag: Milinković (7 obrana), Modrušan (3 obrane), Burnić; M. Matošević 1, Ravnić 2, Sever2 , Lovrić 2, Marić , Bošnjak 4, Dizdar 2, Jakupović , Staper 4, T. Matošević 4, Badnjević 2, Vukotić , Đukez
Trener: Boris Lisica

Sedmerci: CO Zagreb: 2/2; Umag: 0/1
Isključenja: CO Zagreb: 4 min.; Umag: 0 min.

Petak je u Novigradu, gdje se ovih dana održava završnica rukometnog Kupa Hrvatske, označio početak muškog dijela turnira u kojemu apsolutni favorit i hrvatski prvak Croatia osiguranje Zagreb brani svoj naslov. Upravo je i momčad Borisa Dvoršeka prva u muškoj konkurenciji izašla na teren kako bi snage u polufinalnom dvoboju dana odmjerila s itekako motiviranim rukometašima Umaga.

Trener Zagrebaša na teren je, ponovno, poslao svoju najbolju i najjaču ekipu predvođenu vratarom Ivanom Stevanovićem, kapetanom Zlatkom Horvatom te itekako mladim, ali hladnim i koncentriranim Lovrom Mihićem na krilima. U napadu su se njima pridružili trenutno jedini pravi kružni napadač u redovima hrvatskog prvaka Marino Marić, dok su vanjsku liniju činili Luka Stepančić, Josip Valčić i David Špiler.

A najbolji su...

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Stipe Mandalinić sa šest postignutih pogodaka, dok su po četiri dodali Marino Marić, Luka Stepančić, Hrvoje Batinović i Zlatko Horvat. Odlični su među vratnicama bili Ivan Stevanović i Filip Ivić svaki sa po 11 obrana, dok su na drugoj strani Tomislav Milinković i Diego Modrušan sakupili ukupno deset obrana. Najbolji kod Umaga bili su Tomislav Bošnjak, Teo Staper i Tomislav Matošević s po četiri gola.

Za sjajno otvaranje Zagrebaša pobrinuo se mladi Mihić koji unatoč neuspješnom prvom pokušaju veže nekoliko odličnih pogodaka za redom kako sa svoje pozicije, tako i s crte i kontre te uz pomoć sigurnog Stevanovića i njegova odličnog šuta odvodi svoju ekipu na 3:1. Počeli su se tada uigravati i buditi igrači Umaga koji sustižu prednost svog suparnika te u osmoj minuti poravnavaju rezultat na 5:5. No, to je bilo to od ekipe Umaga.

Vrlo dobro raspoloženim momcima Zagreba ideja u napadu potom ne nedostaje te stoga velikom serijom od sedam uzastopnih pogodaka odlaze na potom nedostižnih 12:5, dok Stevanović u potpunosti zaključava svoja vrata i povratka i nade za Umag naprosto više nema.

Lijepo se tada razigrao i Marić na crti, priliku da pokažu što znaju dobivaju i mlađi igrači te oni koji do sada nisu dobivali veliku minutažu pa tako mrežu Umaga pune i Jerko Matulić te Hrvoje Batinović, dok s tri vezana gola pred sam kraj što zna pokazuje i Stipe Mandalinić (23:7). Nekoliko sekundi prije kraja, pak, Teo Staper smanjuje zaostatak svoje momčadi na 5 pogodaka razlike (8:23) s kojim se tada ide na predah.

U nastavak ogleda nešto koncentriranije ulaze igrači Borisa Lisice, što barem na početku drugoga poluvremena sprječava Dvoršekove momke da se dodatno odvoje. Dobro se drže rukometaši iz Umaga, čak i predvođeni svojim mlađim momcima uspijevaju smanjiti svoj zaostatak (11:24, 18:31), no zasigurno su tome pripomogle i mlade snage Zagreba koje se pokušavaju uvježbati i uigrati u obrani.

Kako je vrijeme odmicalo, izgledalo je to nešto bolje, mladi Filip Ivić se također pokazuje dobro raspoloženim među Zagrebovim vratnicama, dok na drugoj strani i Umag ima koješta za reći. Uslijedila je stoga igra pogodak za pogodak, u strijelce se upisuje i Marko Matić, a prije njega i Domagoj Sršen, dok sve to novim lijepim šutevima zapakirava Mandalinić za vodstvo 34:21 nešto više od pet minuta prije samoga kraja. Do konačnih 39:23 u strijelce se, pak, upisuju i preostali Zagrebovi igrači, Lovro Šprem i Luka Šebetić koji tako stavljaju točku na i ovome polufinalnom dvoboju.

Foto: Matija Hećimović

Kup M - Završnica

polufinale

RK Zagreb39:23Umag
Đakovo26:32Poreč

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!