Nogomet

Kayserispor Roberta Prosinečkog ponovno slavio: Bobo u 89. minuti srušio Kasimpasu

Igor Šestak • subota, 11.05.2013.
Kayserispor Roberta Prosinečkog ponovno slavio: Bobo u 89. minuti srušio Kasimpasu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski trener Robert Prosinečki stigao je do novog uspjeha na klupi turskog Kayserispora. U utakmici 33. kola Superlige njegova je momčad na gostovanju svladala Kasimpasu rezultatom 2:1 i zaradila skok na odlično peto mjesto na tablici. Strijelci za Kayserispor bili su Yilmaz i Bobo, dok je jedini gol za Kasimpasu zabio Senijad Ibričić.

U petak su odigrane prve dvije utakmice 33. kola turske Superlige, a u akciji je bio i Kayserispor hrvatskog trenera Roberta Prosinečkog. Kao šesti na tablici doputovao je u goste Kasimpasi, klubu koji je držao peto mjesto s bodom prednosti.

Stvari su odlično krenule za Kayserispor i već u sedmoj minuti na semaforu je stajalo 0:1. Domaćeg vratara Andreasa Isakssona svladao je Sefa Yilmaz. Iako su domaćini imali neke odlične prilike, igrači Roberta Prosinečkog vodstvo su uspješno čuvali do ulaska u posljednjih deset minuta.

Tada je domaći trener, legendarni gruzijski napadač Shota Arveladze, u igru uveo bivšeg igrača Zagreba i Hajduka Senijada Ibričića. On mu je uzvratio pogotkom za 1:1 samo tri minute nakon ulaska u igru i minutu nakon što je Kasimpasa ostala s igračem manje zbog isključenja Ilhana Ekera. Međutim, gosti se bodom nisu zadovoljili i u 89. minuti došli su do pobjedničkog pogotka. Strijelac za veliko slavlje Kayserispora bio je Brazilac Bobo.

Ovom pobjedom Kayserispor je preskočio Kasimpasu i trenutno je peti klub Superlige. Bila mu je to druga uzastopna pobjeda i četvrta u posljednjih šest utakmica. Nažalost po Prosinečkog, do kraja sezone ostalo je samo jedno kolo pa njegova momčad neće imati priliku dostići četvrti Bursaspor, koji ima četiri boda više i utakmicu manje.

U drugoj utakmici Gaziantepspor i Elazigspor su remizirali rezultatom 1:1, a vrata gostiju čuvao je hrvatski vratar Vanja Iveša.

Superliga, 33. kolo:
Kasimpasa - Kayserispor 1:2 (Ibričić 84' / Yilmaz 7', Bobo 89')
Gaziantepspor - Elazgispor 1:1 (Has 69' / Kaloglu 87')

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.05.2013. u 17:57
    Čiro je govorio nikad igrača od Robia pa se prevario, zatim je govorio nikad trenera od njega, pa se opet prevario, bravo Žuti !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2013. u 15:20
    Robi ima smisla za trenerski posao, vidi se da ima onaj vic i razumijevanje nogometa, tim više što je Kayserispor bio na začelju i u borbi za opstanak, prije nego što je Prosinečki došao, a gledaj ih sad.
    Obrisan korisnik
  • bajer11.05.2013. u 14:31
    Tako je, ajd da se netko i usudi to reci.
    bajer
  • Obrisan korisnik11.05.2013. u 13:27
    Robert Prosinečki i Zvonimir Soldo bi trebali voditi reprezentaciju od svih vatrenih.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.05.2013. u 11:44
    eto tko je većinom zaslužan za Bilićeve rezultate s reprezentacijom
    Obrisan korisnik