Rukomet

Dvoršek: "Volio bih da s Porečom odigramo pravo finale te da pred punom dvoranom osvojimo Kup"

Iz Novigrada:Zvonka Keliš • subota, 11.05.2013.
Dvoršek: "Volio bih da s Porečom odigramo pravo finale te da pred punom dvoranom osvojimo Kup"

Petak je u Novigradu u sklopu Kupa Hrvatske za rukometaše donio polufinalne oglede u kojima su svoje mjesto u finalu dan kasnije osigurale ekipe CO Zagreba i Poreča, dok će stari znanci, Umag i Đakovo, snage odmjeriti u utakmici za trećem mjesto. Netom nakon prvog polufinala dana treneri Dvoršek i Lisica osvrnuli su se na ogled iza njih te bacili oko u budućnost, dok je mladi Mandalinić istaknuo koliko je zadovoljan dobivenom prilikom u obrani.

Zanimljivo je bilo u petak u prvome polufinalu Kupa Hrvatske za rukometaše u kojem je momčad CO Zagreba pokazala kako je za klasu bolja od svog suparnika, ekipe Umaga te je uz igru svih svojih igrača uvjerljivo osigurala svoje mjesto u subotnjem finalu.

Mandalinić sretan zbog prilike u obrani

U polufinalnom ogledu Kup Hrvatske CO Zagreb sasvim je očekivano svladao Umag za borbu za obranu naslova u Kupu: "Umag je ekipa koja tek ulazi u Premijer ligu, a Zagreb je jedno ime, institucija za ove ekipe. Važno je stoga da je u drugome poluvremenu trener nama, igračima s klupe, pružio više prilike jer do sada nismo puno igrali i mislim da smo pokazali, s obzirom na atmosferu i suparničke navijače, što znamo", kazao je nakon dvoboja Zagrebov lijevi vanjsi Stipe Mandalinić.

S obzirom na veliku prednost koju je prva postava stvorila već pred kraj prvoga poluvremena priliku da zaigraju i pokažzu što znaju u nastavku su dobili i igrači hrvatskog prvaka koji do sada nisu imali veliku minutažu, a prilika je to bila i da sam Mandalinić potvrdi što sve zna u napadu te da se što više uigra u obrani: "Prezadovoljan sam s time što sam dobio priliku u obrani, nisam toliko sretan bio zbog igre u napadu koliko zbog one u obrani. To mi je najbitnije, htio bih još i više igrati u obrani, posebice kroz ove utakmice, a onda i dalje i kroz jače utakmice kako bih još više naučio."

Mladi i perspektivni Zagrebov rukometaš bio je u petak i najbolji strijelac svoje ekipe, a pred njime i njegovim suigračima sada je još i sam finalni ogled u subotu: "Finale kupa je dodatan motiv za nas sve, ali mi u svaku utakmicu moramo ulaziti kao da igramo veliko finale bez obzira na protivnika. Protiv Poreča ćemo ući sa sto posto, ne smije biti ni malo opuštanja."

"Stvar je samo u našem pristupu, polufinale smo, kao i cijeli turnir shvatili jako ozbiljno te smo ovdje došli odigrati dvije utakmice maksimalno, pobijediti ih i osvojiti Kup", ponovio je glavni cilj Zagrebov trener Boris Dvoršek.

Vrijeme je potom bilo da se strateg hrvatskog prvaka osvrne i na sam polufinalni susret: "Dečki su jako dobro ušli u utakmicu, prva postava je stvarno bila dobra, napravila je rezultat, krenula žestoko s dobrom obranom, kontrama, polukontrama, vrlo jednostavno i brzo. Sami smo sebi rekli da nam se ne smiju ponoviti greške s prethodnih utakmica, a tu mislim prvenstveno na pristup koji kada je kao protiv Umaga nemamo problema s nikime."

S obzirom na stvorenu prednost već pred kraj prvoga dijela priliku da se uigraju još više i pokažzu što znaju dobili su baš svi Zagrebovi igrači: "Mandalinić mora igrati i napad i obranu, stoga mu ovakve utakmice služe za vježbu. Moramo i Matića vratiti u život, formu budući da nije igrao dva mjeseca. Sršenu se također mora dati prilika, na treninzima uporno radi i dosta dobro igra. Iskoristili smo stoga protiv Umaga priliku da sve igrače ukalupimo."

Za kraj je, pak, Dvoršek samo dodao: "Volio bih da s Porečom odigramo jedno pravo finale, da bude puna dvorana i da, naravno, mi osvojimo Kup."

Nakon Zagrebova trenera riječ, dvije o susretu je kazao i trener Umaga, Boris Lisica: "Razlika u kvaliteti je ogromna, ipak je Zagreb momčad koja igra u Europi i protiv velikih klubova igra na pobjedu, dok smo mi drugoligaški sustav koji se bori da uđe u Premijer ligu i da složi sistem od 14 igrača koji će moći parirati najboljim hrvatskim momčadima."

Nije se Lisica puno zadržao na samome ogledu te je nadodao kako je uistinu zadovoljan kako su se njegovi momci nosili s rukometašima Zagreba te je nadodao tek kako bi volio da mu je vratar bio nešto bolji. No, potom je kazao ponešto i onome što je Umagu trenutno izuzetno važno, radi se, naime, o ulasku Umaga u društvo najboljih hrvatskih rukometnih klubova.

"Velikim smo postotkom u Premijer ligi, stvarno bi se velika nesreća trebala dogoditi da ne uđemo budući da bi mi sada trebali izgubiti, a naši glavni konkurenti pobijediti s preko 26 golova razlike, a to će biti teži scenarij. Ako se uspijevamo nositi i sa Zagrebom u ponekim minutama mislim da ćemo s pobjedom privesti kraju i posljednju utakmicu u 1. HRL. "

U subotu igrače Umaga očekuje borba za treće mjesto u Kupu, a na suprotnoj strani terean čeka ih dobro znan protivnik, ekipa Đakova: "S obzirom da je ta utakmica malo revijalna, a mi se svi moramo poštediti ozljeda vidjet ćemo kako će to izgledati. Moram vidjeti u kakvom su mi stanju igrači jer nismo naučeni na ovakvu vrstu podloge koja dosta koči i umor je veći no obično pa ćemo po tome procijeniti kako ćemo odigrati. Ukoliko bude dobar dan jako ćemo se truditi da pobijedimo Đakovo", zaključio je trener Lisica.

Foto: Matija Hećimović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!