Nogomet

Video: Bilićev Lokomotiv poražen od Anžija, autogol Vedrana Ćorluke

Igor Šestak • ponedjeljak, 20.05.2013.
Video: Bilićev Lokomotiv poražen od Anžija, autogol Vedrana Ćorluke
Foto: Kristijan Komarica

U ponedjeljak su posljednju utakmicu 29. kola ruske Premier lige odigrali Anži iz Mahačkale i moskovski Lokomotiv Slavena Bilića. Momčad hrvatskog trenera nikako da uhvati pravu formu i doživjela je već 11 ovosezonski poraz. Vodila je na Anži Areni od 34. minute pogotkom Samedova, no igrači Guusa Hiddinka su uspjeli režirati preokret. U tome im je pomogao Vedran Ćorluka autogolom u 40. minuti, a pobjednički pogodak u mrežu Darija Krešića postigao je Samuel Eto'o 15 minuta prije kraja susreta.

Lokomotiv iz Moskve u ponedjeljak je ponovno poražen. Drugi put zaredom i 11. put ove sezone. U sklopu 29. kola ruske Premier lige momčad koju vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić gostovala je kod Anžija iz Mahačkale i izgubila rezultatom 2:1.

U početnom sastavu Lokomotiva od prve su se minute našli hrvatski igrači. Vrata je čuvao Dario Krešić, a na poziciji stopera zaigrao je Vedran Ćorluka. U prvih pola sata igre nije bilo previše uzbuđenja, a Bilićeva momčad povela je u 34. minuti fantastičnim pogotkom Aleksandra Samedova.

Na izjednačenje se nije moralo dugo čekati, a tragičar moskovskog kluba postao je Ćorluka. Pokušao je spriječiti centaršut Mbarka Bousouffe i stigao je do lopte prije Samuela Eto'oa, ali ju je pospremio u vlastitu mrežu.

Početkom nastavka Eto'o je imao nekoliko dobrih prilika, ali nije pronalazio put kraj Krešića. Hrvatski vratar obranio mu je dva udarca, a jednom ga je u dobroj prilici odlično zaustavio Ćorluka. Kamerunac je ipak stigao do pogotka i to u 74. minuti. Korner je izveo William, glavom loptu prenio Jucilei, a Eto'o ju dočekao na drugoj vratnici i pospremio iza leđa hrvatskog vratara.

U završnim minutama Bilićevi su napadači imali nekoliko prilika za izjednačenje, ali su ipak ostali "kratkih rukava". Bodovi su pripali momčadi koju vodi Nizozemac Guus Hiddink.

Ovom pobjedom Anži je kolo prije kraja osigurao treću poziciju iza CSKA i Zenita, dok je Lokomotiv deseti s dva boda manje od Kubana. U posljednjem kolu Bilića očekuje domaća utakmica protiv Mordovije.

Premier liga, 29. kolo:
Anži Mahačkala - Lokomotiv Moskva 2:1 (Ćorluka-AG 40', Eto'o 74' / Samedov 34')

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.05.2013. u 01:16
    Dok god uredno opskrbljuje Olgu,Slaven će ostati u klubu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2013. u 23:57
    Primorac iz Stobreča ga čeka! :bbb
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2013. u 21:17
    Slavene najbolje pokupi svoje ljude i vrati se u naše vode
    Obrisan korisnik