Košarka

Žalgiris i Lokomotiv Kuban poravnati poslije dvije utakmice

Ivor Krapac • subota, 25.05.2013.
Žalgiris i Lokomotiv Kuban poravnati poslije dvije utakmice
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Sudar Žalgirisa i Lokomotiv Kubana u polufinalu VTB lige je bez prednosti na bilo kojoj strani poslije prve dvije utakmice. Žalgiris je u petak bio uvjerljiv u prvom susretu, a momčad iz Krasnodara uzvratila je u subotnjoj drugoj utakmici...

Prve dvije utakmice ogleda Žalgirisa i Lokomotiv Kubana u polufinalu VTB lige, odigrane u Kaunasu, prošle su s po jednom pobjedom na svakoj strani. Žalgiris je u petak u prvom susretu slavio 80:53, a Lokomotiv je u subotnjoj drugoj utakmici došao do 85:63.

Za početak serije, Žalgiris je u petak slavio u dvoboju u kojem je otišao do 25:18 poslije prve četvrtine, pa povećavao prednost u nastavku utakmice. Završilo je s +27 za momčad iz Kaunasa, koju su vodili Kšištof Lavrinovič (19 poena, šest skokova) i Mindaugas Kuzminskas (15 poena).

Mario Delaš je na parketu bio nešto više od 21 minute i za to vrijeme imao pet poena i tri skoka, s 1/3 za dvicu i 1/2 za tricu. Marko Popović bio je u sastavu, ali bez ulaska u igru.

Lokomotiv Kuban imao je dvojicu dvoznamenkastih strijelaca. Mantas Kalnietis ubilježio je 12 poena i tri asistencije, a Richard Hendrix 10 poena.

Poslije razočaranja u prvoj utakmici, momčad iz Krasnodara, ovosezonski pobjednik Eurokupa, uzvratila je u subotu poslijepodne. Lokomotiv je na popravnom ispitu u Kaunasu slavio s +22, s rezultatskim bijegom u drugom poluvremenu, nakon što su prvih 20 minuta okončali s četiri poena prednosti (38:34).

U trećoj četvrtini gosti su povećali vodstvo i u posljednjih 10 minuta ušli sa 62:48, a nisu popustili niti u završnoj dionici, koju su dobili s 23:15.

U pobjedi Lokomotiv Kubana istaknuo se Derrick Brown (23 poena, sedam skokova, šest asistencija, 11/13 iz igre). Valerii Lihodei imao je 17 poena, a Richard Hendrix 12 poena i šest skokova. Mantas Kalnietis i Nick Calathes ubilježili su po 10 poena i osam asistencija.

Darjuš Lavrinovič imao je 12 poena i šest skokova, a Adas Juskevičius 11 poena za Žalgiris.

Marko Popović vratio se na parket i za malo više od 19 minuta ubilježio sedam poena i tri asistencije, s 1/1 za dvicu, 1/3 za tricu i 2/2 iz slobodnih bacanja. Mario Delaš je za nepunih 22 i pol minuta upisao dva poena, po jedan skok i asistenciju, s 1/2 za dvicu i 0/1 za tricu.

Polufinalna serija, u kojoj se igra do tri pobjede, sada seli u Krasnodar. Treća utakmica na rasporedu je u ponedjeljak, a četvrta u utorak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2013. u 10:50
    To ti je liga u kojoj igra 4 Euroligaša i bar 6 ekipa iz Eurokupa. Jako dobra liga antoniog !! Provjeri odmah. Lokomotiv Kuban ti je nagodinu 3 Ruski Euroligaš a ostale znaš. Mane veseli kako je Zoki Planinić razbio CSKA.
    Obrisan korisnik
  • antoniog26.05.2013. u 07:46
    Kaka je to liga ,koji klubovi igraju u njoj ?
    antoniog