Rukomet

Duvnjak: "Odigrali smo savršenu utakmicu, no ona je samo prvi korak prema europskoj tituli"

Igor Šestak • nedjelja, 02.06.2013.
Duvnjak: "Odigrali smo savršenu utakmicu, no ona je samo prvi korak prema europskoj tituli"
Foto: EPA

Rukometaši HSV-a u subotu su ostvarili jednu od najvećih pobjeda u svojim karijerama. U polufinalu Lige prvaka prikazali su sjajnu igru i pobijedili Kiel rezultatom 39:33. Nakon utakmice Hamburžani su istaknuli momčadski duh kao važan faktor na putu do pobjede, a posebne pohvale za svoju je igru dobio hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak. Na svoj 25. rođendan postigao je čak 11 golova, što je oduševilo njegove suigrače, ali i prisililo protivnike na komplimente.

Prvi put u svojoj povijesti HSV je izborio mjesto u finalu Lige prvaka. Učinio je to sa stilom i u polufinalnoj utakmici s uvjerljivih 39:33 svladao Kiel, klub koji je ove sezone već osvojio dvostruku krunu u Njemačkoj, a u Köln stigao po obranu europskog naslova.

Igrači Martina Schwalba u napadu su bili nezaustavljivi i napunili su mrežu Thierryja Omeyera (osam obrana) s čak 39 golova. Pritom je neuhvatljiv za Zebre bio hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak koji je na svoj 25. rođendan postigao čak 11 golova. Na drugoj strani terena, Kiel je radio daleko više pogrešaka, a u pravim se trenucima za HSV znao ukazati i Johannes Bitter koji je prikupio 17 obrana.

Nakon utakmice Schwalb je bio oduševljen pobjedom, ali je i kritizirao obranu svoje momčadi: "Bila je ovo utakmica na vrlo visokom nivou, a obje su obrane imale svojih problema. Vrlo smo sretni što smo Kielu uspjeli postići toliko golova i što smo napad odigrali na visokoj razini svih 60 minuta, ali u obrani smo činili neke pogreške."

Lacković: "Konačno u finalu"

"Prije dvije godine Hamburg je zaustavljen u polufinalu, a sad smo konačno uhvatili finale. Ova pobjeda ima veliku važnost za sve nas. Ponosan sam na momčad i nadam se da ćemo protiv Barcelone biti jednako dobri", izjavio je nakon utakmice Blaženko Lacković. U pobjedi protiv Kiela odradio je važan posao u obrani, a u napadu je postigao jedan pogodak iz tri pokušaja. On je bio vrlo vrijedan za HSV jer je postignut s igračem manje kod rezultata 22:19 za HSV.

"Ipak, u drugom poluvremenu smo imali i dobrih reakcija koje su nam omogućile kontranapade i rezultatsko odvajanje. 39:33 je neobičan rezultat za nas, ali sam sretan jer smo u finalu", dodao je trener HSV-a.

Hrvatski rukometaši Duvnjak, Vori i Lacković odigrali su važnu ulogu u HSV-ovoj pobjedi i ukupno postigli 17 golova, a postali su i prvi Hrvati koji će nastupiti u finalu Lige prvaka od uvođenja Final Foura u elitno europsko natjecanje. U prethodna tri Final Foura Hrvati su sa svojim klubovima konstantno gubili polufinala, a HSV-ov trio je napokon prekinuo negativnu tradiciju.

Domagoj Duvnjak odigrao je jednu od svojih najboljih utakmica u karijeri i zabio 11 golova iz 13 pokušaja, a nakon velike pobjede je izjavio: "Bila je ovo savršena utakmica. Borili smo se za svaki centimetar terena i izborili ovu pobjedu, no ona je samo prvi korak prema europskoj tituli. Nadamo se da ćemo biti spremni za okršaj protiv Barcelone. Naša momčad je sada u odličnom stanju, no Barcelona ima odlične igrače i moramo biti spremni na vrlo tešku utakmicu. Priželjkujemo pomoć njemačkih navijača na putu do pobjede."

Duvnjakov show posebno je nahvalio HSV-ov vratar Bitter: "Više od 50 minuta Dule nas je vukao. Mi znamo da je on jedan od najboljih igrača na svijetu. Kad god ga momčad treba, on je spreman odigrati ključnu ulogu, zabiti gol ni iz čega."

Pet golova je u pobjedu HSV-a ugradio Igor Vori koji se na crti lavovski borio s Kielovom obranom. "Vrlo sam zadovoljan današnjom igrom. Momčad je odlično funkcionirala na terenu i svaki je igrač odradio svoj dio posla. Stigli smo u Köln osvojiti naslov tako da u nedjelju moramo dobiti i Barcelonu. Sad kad sam vidio što ova momčad može, ne bih bio zadovoljan drugim mjestom", izjavio je hrvatski pivot nakon dvoboja.

Ilić: "HSV je bio bolji u svim aspektima igre"

Momir Ilić, igrač Kiela, također je bio razočaran nastupom svoje momčadi, ali je priznao da je HSV odigrao briljantnu utakmicu: "Nitko nije očekivao da će Kiel završiti u borbi za treće mjesto, ali Hamburg je bio bolji od nas u svakom aspektu rukometne igre. Kao momčad su funkcionirali perfektno i zato nam je bilo vrlo teško igrati. Želim im sreću u okršaju s Barcelonom."

Očekivano, u suparničkom taboru je vladala tuga, no trener Alfred Gislason nije zaboravio čestitati HSV-u: "HSV je danas bio bolja momčad. Zaslužio je pobjedu i čestitam mu na tome. U našoj igri mnogo toga nije funkcioniralo. Imali smo problema u obrani i konstantno nam je nedostajalo agresivnosti. Naravno, tužan sam i razočaran što nećemo zaigrati u finalu."

Thierry Omeyer često je znao biti "crna mačka" za hrvatske rukometaše, no u subotu nije imao svoj dan. Obranio je tek osam lopti, a nakon utakmice je izjavio: "Nemoguće je dobiti utakmicu na ovoj razini ako vam protivnik zabije gotovo 40 golova. ostavljali smo previše prostora za njihove vanjske igrače i oni su to znali iskoristiti. Bilo ih je teško zaustaviti, a Duvnjak je odigrao odličnu utakmicu."

Nakon iznenađujućeg poraza Kiel će u borbu za treće mjesto protiv poljskog Kielcea. Ta je utakmica na rasporedu u 15:15, dok je početak finala između HSV-a i Barcelone zakazan za 18 sati.

Liga prvaka - Završnica

polufinale

Barlinek Industria Kielce23:28Barcelona
Kiel33:39HSV Hamburg

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - Završnica

polufinale

Barlinek Industria Kielce23:28Barcelona
Kiel33:39HSV Hamburg

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nikola121202.06.2013. u 15:27
    pa jel moguce da nece biti prijenosa na htv-u????
    nikola1212
  • Obrisan korisnik02.06.2013. u 10:38
    Bravo majstore svaka čast-velika utakmica sretno u finalu
    Obrisan korisnik