Košarka

Dario Šarić sve bliže odluci o povlačenju s ovogodišnjeg NBA drafta

Branimir Korać • subota, 08.06.2013.
Dario Šarić sve bliže odluci o povlačenju s ovogodišnjeg NBA drafta
Foto: Kristijan Komarica

Prema pisanju američkih medija, Dario Šarić će povući prijavu za izlazak na ovogodišnji NBA draft. Priču je pokrenuo ESPN, a zatim je Šarićev menadžer Robert Jablan potvrdio da će hrvatski reprezentativac preskočiti ovogodišnji draft...

Iako se očekivalo kako će Dario Šarić ipak ostati među kandidatima koji će izaći na ovogodišnji draft, posebno zbog iznimno jake generacije koja se očekuje sljedeće godine, čini se kako će prijava ipak biti povučena.

Bourbon Street Shots je dobio izjavu Šarićevog menadžera Roberta Jablana kojom potvrđuje povlačenje prijave. "Donijeli smo odluku prema kojoj ćemo povući prijavu za draft", kratko je Jablan izvijestio BSS.

Jedan od razloga neizlaska na draft je i prilično variranje u projekcijama gdje Šarića neki vide i u Top 10 izbora, međutim ima i onih koji ga stavljaju na rub prve runde. Ovakvo veliko variranje je netipično, svi su svjesni Šarićevog potencijala, ali očito pojedini nedostaci u igri drže skaute opreznima.

Ako se još tome doda i mogućnost da nije stiglo obećanje za visoki izbor, unatoč neospornoj želji nekolicine klubova za angažmanom, jasno je zbog čega će doći do povlačenja prijave.

Prijava još uvijek nije službeno povučena, tako da ostaje mala rezerva da bi se nešto moglo promijeniti, ali kako sada stvari stoje Šarić će morati sljedeće sezone odraditi vrhunsku sezonu u Ciboni, pokazati kvalitetu na Europskom prvenstvu u Sloveniji jer ga očekuje generacija s nizom sjajnih igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2013. u 14:08
    pa šta ako ga uzmu u drugoj rundi, zar to znači da će biti drugorazredan igrač? sigurno ne, čak mu i skida breme instant uspjeha i daje šansu se nadogradi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.06.2013. u 01:59
    Pozicija na draftu naravno nema veze sa time kakav ce on igrac biti,ali mu u startu omogucuje bolji polozaj u momcadi i nesto veci ugovor.na njemu samom je da se poboljsa,ali dogodine nema sanse biti veci izbor nego ove godine.wiggins,jabari i jos klinaca koji dolaze,a ne zaboravimo i par igraca... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • irilov10.06.2013. u 15:52
    top 5 dogodine?! hihihi...
    irilov
  • gerrard09.06.2013. u 22:50
    al nekužim ove što misle da će on nagodinu past u drugu rundu?!?! pa šarić će sljedeće sezone imat minimalno 50% bolje brojke nego ove..
    gerrard
  • Obrisan korisnik09.06.2013. u 20:40
    To oduševljavanje sa pozicijom na draftu i težinom prvog ugovora nema veze sa ničim. Sto puta smo već vidjeli da to nema veze sa karijerom u NBA.
    Obrisan korisnik