Ostali sportovi

Roko Tošić jedini hrvatski predstavnik u polufinalu Zagreb Opena

Branimir Korać • nedjelja, 09.06.2013.
Roko Tošić jedini hrvatski predstavnik u polufinalu Zagreb Opena

Hrvatski stolni tenis na Zagreb Openu ostao je na jednom predstavniku. Do polufinala je uspio doći samo Roko Tošić koji je u polufinalu nadigrao Nijemca Benedikta Dudu...

Hrvatski stolnoteniski reprezentativac Roko Tošić plasirao se u polufinale Zagreb Opena. Tošić je u polufinalu igrao protiv Nijemca Benedikta Dude i u meču u kojem je ispustio 3:0 u setovima uspio je na kraju ipak slaviti.

Tošić je sjajno otvorio dvoboj i dobio prva tri seta, međutim onda je Nijemac zaigrao puno bolje i uspio se vratiti. U odlučujućem sedmom setu Tošić je ipak imao više koncentracije i na kraju je slavio s 11:9.

U polufinalu će igrati protiv Šveđanina Jona Perssona koji je također u sedam setova svladao Danca Jonathana Grotha i tako priredio iznenađenje.

Drugi polufinalni par čine Francuz Abdel-Kader Salifou i Mađar Janos Jakab koji je šokirao drugog nositelja Rusa Aleksandera Šibaeva.

U konkurenciji stolnotenisačica Lea Rakovac nije uspjela proći u polufinale. Nju je u četvrtfinalu zaustavila Korejka Han-Eul Kang u sedam setova. Rakovac je igrala dobro i imala je 3:2 u setovima, ali nakon toga je Korejka pojačala ritam i tijesno uzela naredna dva seta.

Dalje su prošle i Mathilda Ekholm iz Švedske, Polina Mihailova iz Rusije te Da-Som Lee iz Južne Koreje.

Zagreb Open, četvrtfinale, stolnotenisači:
Roko Tošić (Hrvatska) - Benedikt Duda (Njemačka) 4:3 (11:3, 11:7, 11:8, 5:11, 5:11, 9:11, 11:9)

Zagreb Open, četvrtfinale, stolnotenisačice:
Han-Eul Kang (Južna Koreja) - Lea Rakovac (Hrvatska) 4:3 (11:4, 11:5, 4:11, 8:11, 7:11, 11:9, 12:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!