Ostali sportovi

Odlični Francuz s dvije pobjede u sedam setova do trofeja na Zagreb Openu

Branimir Korać • nedjelja, 09.06.2013.
Odlični Francuz s dvije pobjede u sedam setova do trofeja na Zagreb Openu
Foto: FaH

Roko Tošić nije uspio nadmašiti prošlogodišnji rezultat na Zagreb Openu. Ponovno je zaustavljen u finalu, samo ovaj put bolji je bio Francuz Abdel-Kader Salifou za razliku od prošle godine kada ga je svladao Tan Ruiwu...

Nakon što je uspješno odradio posao u prijepodnevnom polufinalu protiv Šveđanina Jona Perssona, Roko Tošić je zaustavljen u finalu Zagreb Opena.

Protivnik mu je bio 23-godišnji Francuz, trenutno 131. igrač svijeta Abdel-Kader Salifou koji je odnio pobjedu u sedam setova.

Tošić i Salifou su se sastali i prošle godine u Zagrebu, no tada je hrvatski stolnotenisač bio uvjerljiv u četvrtfinalu i upisao je pobjedu bez izgubljenog seta.

Ipak, u godinu dana neke stvari su se promijenile, Salifou je zabilježio dodatni napredak i to je potvrdio u finalnom dvoboju.

U finalnom dvoboju Tošić je bio u prednosti gotovo cijelim tijekom susreta, ali nije uspio zadržati tu prednost i pao je u sedmom setu.

Uzeo je prva dva seta s po 11:7, no nakon toga je Salifou odgovorio i s 11:1 te 12:10 poravnao na 2:2 u setovima. Ponovno je Tošić došao do prednosti nakon što je uzeo peti set s 11:7, ali nakon toga je pao u igri i Francuz odlazi do pobjede.

Hrvatski stolnotenisač je ponovio uspjeh od prošle godine kada je također bio u finalu, međutim tamo ga je zaustavio Ruiwu Tan, reprezentativni kolega.

ITTF, Zagreb Open, finale:
Abdel-Kader Salifou (Francuska) - Roko Tošić (Hrvatska) 4:3 (7:11, 7:11, 11:1, 12:10, 7:11, 11:7, 11:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!