Košarka

Šarić: "Dobra smo momčad i očekujem borbu za prvo mjesto"

Branimir Korać • utorak, 11.06.2013.
Šarić: "Dobra smo momčad i očekujem borbu za prvo mjesto"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska reprezentacija do 19 godina očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Pragu gdje ima vrlo visoke ambicije. Dario Šarić bit će vođa reprezentacije i upravo on očekuje velike stvari pa čak i osvajanje zlata...

Dario Šarić od ranih košarkaških dana navikao je na trofeje i na borbu za njih. Tako i s hrvatskom reprezentacijom do 19 godina odlazi na iznimno jako Svjetsko prvenstvo u Češku s vrlo visokim ciljem.

"Očekujem da igramo jako dobro kao momčad i očekujem ulazak u finale i borbu za zlatno odličje. O reprezentacijama u skupini mogu malo toga reći, poznajem samo Španjolsku, ali znam da su svi dobri. Međutim mi smo bili prvaci Europe prošle godine i očekujem da budemo najbolji i ove godine", istaknuo je za Fibinu stranicu Šarić.

Visoka očekivanja ne stvaraju pritisak na Šarića, uvjeren je da ova reprezentacija može puno toga napraviti.

"Nema nikakvog pritiska. Mi u momčadi imamo sjajnu kemiju, od prvog do posljednjeg radimo za momčad i igramo zajedno još otkad smo bili desetogodišnjaci. Jako smo dobri i očekujemo naslov prvaka svijeta", dodaje Šarić.

Na prošlom SP-u u Hrvatska je završila kao osma, a Šariću je u pamćenju ostao jedan igrač koji je sada već na pragu velike karijere.

"Sjećam se odličnog igrača iz Litve Jonasa Valančiunasa. Znam da možemo igrati kao što je igrala Litva 2011. godine. Za mene i moje suigrače ovo je velika stvar, ne samo zbog reprezentacije već i zbog naših karijera", završava Šarić.

Inače s priprema hrvatske reprezentacije dolazi i loša vijest, na Svjetskom prvenstvu najvjerojatnije neće biti Marija Hezonje koji je zaradio rupturu ligamenata skočnog zgloba i teško je za očekivati da će se oporaviti i pripremiti za SP.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10811.06.2013. u 21:14
    šteta za Marija. Jer ako on i Dario udu u taj izvesni trans, Boga mi, teško ih je zaustaviti.
    narada108
  • Obrisan korisnik11.06.2013. u 19:57
    too
    Obrisan korisnik