Košarka

Još jedan odlazak iz Himkija, Vitalij Fridzon novo pojačanje moskovskog CSKA

Branimir Korać • četvrtak, 13.06.2013.
Još jedan odlazak iz Himkija, Vitalij Fridzon novo pojačanje moskovskog CSKA
Foto: EPA

Moskovski CSKA nastavlja s pojačavanjem momčadi uoči sljedeće sezone. Nakon što je doveo Amerikanca Parga na mjestu razigravača, sada je potvrdio i dolazak Vitalija Fridzona...

Vitalij Fridzon novo je pojačanje moskovskog CSKA. Ruski reprezentativac napustio je Himki i preselio u CSKA s kojim je potpisao ugovor na dvije godine s mogućnosti produženja na još jednu sezonu.

Fridzon je u Himkiju proveo posljednjih devet godina, bio je kapetan momčadi, ali Himki ga nije mogao zadržati nakon što je stigla značajno viša ponuda CSKA.

Prošle sezone bio je jedan od glavnih igrača momčadi, prosječno je ubacivao 11.4 poena uz 2.5 skoka u Euroligi, 11.8 poena uz 2.6 skokova u VTB ligi te 14.2 poena uz 2.8 skokova u ruskom prvenstvu.

U redovima ruskog prvaka ne kriju zadovoljstvo angažmanom jednog od najboljih ruskih igrača.

"Vitalij je jedan od vođa naše reprezentacije, dobro je poznat u Europi zbog svojih šuterskih sposobnosti, a to je ono što nam je nedostajalo tijekom prošle sezone. Godinama mu je bio cilj dovesti Himki na višu razinu i mislim da je u tome i uspio. Sretan sam zbog njegovog dolaska u CSKA, uvjeren sam da smo dobro izabrali", istaknuo je predsjednik CSKA Andrej Vatutin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.06.2013. u 11:01
    Raspada se Himki.
    Obrisan korisnik