Rukomet

Lacković nakon osvajanja titule prvaka Europe: "Presretni smo zbog Lige prvaka!"

Petra Bičanić • četvrtak, 13.06.2013.
Lacković nakon osvajanja titule prvaka Europe: "Presretni smo zbog Lige prvaka!"
Foto: Davor Sajko

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se kako bi zaključila kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo u Danskoj 2014. i to utakmicama protiv Slovačke i Latvije. To je bila izvrsna prilika da Blaženko Lacković za Sportnet podijeli svoja razmišljanja o reprezentaciji, ali prije svega dojmove s netom završenog Final Foura na kojem je njegov HSV Hamburg osvojio Ligu prvaka te da uz to prokomentira proteklu sezonu i najavi sljedeću.

Iza člana hrvatske kolonije u Hamburgu, Blaženka Lackovića ,dosad je najuspješnija sezona u Ligi prvaka, a iza njega su i tri velika natjecanja s reprezentacijom te naporna bundesligaška sezona. Iako je umor sigurno prisutan, on je nanovo u reprezentaciji spreman pomoći zaključiti kvalifikacije, i to osvajanjem prvoga mjesta u skupini.

Nakon ovoga kvalifikacijskog tjedna u kojem je Hrvatska već upisala uvjerljivu pobjedu nad Slovačkom te joj preostaje tek ogled s Latvijom u Umagu za potvrdu prve pozicije u skupini, slijedi zasluženi odmor: "Da, nakon Slovačke i Latvije očekuje nas dugoočekivani godišnji odmor. Poslije ove naporne sezone ta četiri tjedna, iako se naizgled čine puno, teško će biti dovoljna za pravu relaksaciju", izjavio je Lacković.

HSV-u je ovo tek prvi naslov pobjednika Europe: "Sada smo napokon uzeli taj jedini pehar koji nam je falio. Prezadovoljni smo zbog toga i osmijeh nam ne silazi s lica", rekao je Lacković.

Tek završena sezona uistinu je posebna za hrvatskoga reprezentativca, koji se osim reprezentativnim uspjesima od sada može pohvaliti i novom vrijednom titulom, onom klupskog prvaka Europe: "Ovo je sigurno najuspješnija sezona dosad, fenomenalna, ali da nije bilo tog osvajanja Lige prvaka, sama sezona bila bi nedobra, ne mogu baš reći loša."

Upravo na Final Fouru Hamburg je izvadio svoje najbolje oružje, pokazao naprosto sve ono najbolje što zna te je uz pomoć hrvatskih karika Domagoja Duvnjaka, Igora Vorija te samog Laca pobijedio dvije najjače momčadi svijeta: "Pokazali smo da možemo igrati protiv svih, da Barcelonu i Kiel nije nemoguće pobijediti, da ipak nisu nedodirljivi", dodao je Lacković.

U Bundesligi nije sve bilo tako bajno, završio je Hamburg tek na petome mjestu, daleko od one top sezone prije dvije godine: "Ova bundesligaška sezona nije išla najbolje, zato smo još ponosniji na titulu europskog prvaka. Sljedeće godine ponovno napadamo prvo mjesto, da vratimo tu titulu."

Nakon nekoliko tjedana odmora kreću pripreme za novu sezonu, u kojoj se od vodećih osvajača Lige prvaka mnogo očekuje iako će svoj put u Europi ponovno morati započeti na Wild Card turniru: "Nakon priprema odmah kreće sezona. Pitanje je kakva će biti jer sve ovisi o kadru. Nekolicina igrača odlazi iz kluba, među njima i Vori. Bit će stoga zanimljivo vidjeti kako ćemo se snaći u novim izazovima pred nama, no sigurno će biti teško", zaključio je lijevi vanjski Hamburga i hrvatske reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!