Košarka

Dario Šarić ne izlazi na ovogodišnji draft NBA lige

Igor Šestak • ponedjeljak, 17.06.2013.
Dario Šarić ne izlazi na ovogodišnji draft NBA lige
Foto: Kristijan Komarica

Kao što se moglo i naslutiti iz nedavnih izjava mladog košarkaša, Dario Šarić ove godine ipak neće na NBA tržnicu. Prema pisanju američkih medija njegov agent Marc Cornstein povukao je prijavu za ovogodišnji draft i 19-godišnji košarkaš još barem jednu sezonu neće "preko bare"...

Prema pisanju ESPN-a Marc Cornstein je potvrdio kako će njegov štićenik Dario Šarić povući ranije podnesenu prijavu za ovogodišnji NBA draft. Posljednji rok za povlačenje prijave ističe u ponedjeljak u ponoć po lokalnom vremenu, a Šarić je odlučio pričekati još minimalno godinu dana do izlaska na NBA tržnicu.

Prema prognozama američkih medija očekivalo se kako bi Šarić mogao biti izabran među prvih 14 pickova ili u najgorem slučaju do kraja prve runde ovogodišnjeg drafta. Za njega su navodno bili zainteresirani New Orleans Pelicansi, Portland Trail Blazersi, Philadelphia 76ersi, Dallas Mavericksi i Oklahoma City Thunder, ali će ipak morati pričekati na talentiranog 19-godišnjaka.

Usprkos interesu, Šarić je sa svojim timom zaključio kako bi u NBA ligi mogao imati malu minutažu ili čak završiti u razvojnoj D-League pa se odlučio na ostanak u Ciboni. Odluci je zasigurno kumovao i dolazak Nevena Spahije na mjesto trenera zagrebačkog kluba.

Šarić s Cibonom ima četverogodišnji ugovor, a vjeruje da će tijekom još jedne sezone u Draženovom domu prikupiti potrebno iskustvo, poraditi na otklanjanju nedostataka u svojoj igri te se izboriti za bolju poziciju uoči NBA drafta 2014. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Duje7718.06.2013. u 18:01
    Ukratko, pametan potez.
    Duje77
  • Obrisan korisnik18.06.2013. u 15:50
    Ma pozicija na draftu je zgodna stvar za šminkanje i pričice po kafićima. Isto i prvi ugovor. Ako je pravi igrati će NBA 10-15 godina. Dosta vremena za zaraditi ogromne novce. Ako ode sa 20-21 godinu nije kasno. U stvari to je pravo vrijeme.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2013. u 10:52
    ako mali nastavi sa mudrim, upornim radom, moze da postane novi Mario Delaš!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2013. u 09:56
    Al ga silujete, momak je talentiran ali nije za NBA.Glavni kvalitet mu je odlican osjecaj za skok sto ce tamo zbog fizicki dominantnijih igraca biti tesko, sut mu je spor i upitan, trojke nemoze cuvati jer je spor i visok, cetvorke su fizicki jace i dominantnije, drzi se majstore Cibone , tu si... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • xavier18.06.2013. u 09:17
    po meni dobar potez. navodno je imao obećanje jedne ili dvije ekipe iz lutrije, ali pod uvjetom da odma dođe u NBA. Dario je talent, to uopće nije sporno. na žalost propustio je veliki dio sezone zbog nekošarkaških razloga, ali na proljeće je ipak pokazao što zna. mislim da je za njega najbolje... [više na forumu]
    xavier