Tenis

Tomljanović ispustila "konce" u trećem setu i oprostila se s Wimbledonom

Tea Lokas • ponedjeljak, 24.06.2013.
Tomljanović ispustila "konce" u trećem setu i oprostila se s Wimbledonom
Foto: EPA

I druga naša predstavnica izgubila je bitku prvog dana glavnog turnira trećeg Grand Slama sezone. 20-godišnja Ajla Tomljanović u tijesnom je trećem setu ispustila drugo kolo Wimbledona pred dvije godine starijom Srpkinjom Bojanom Jovanovski...

39. na svijetu, Bojana Jovanovski, ostvarila je uspjeh u prvom kolu Wimbledona pobijedivši mladu hrvatsku predstavnicu Ajlu Tomljanović i zaslužila dvoboj s pobjednicom meča Putintseva - Flipkens.

Break u prvom setu došao je u idealno vrijeme za Ajlu Tomljanović, pri rezultatu 4:3. Otvoren put k vodstvu od 1-0 u setovima iskoristila je na najbolji način i upisala prvi set na svoj "konto" rezultatom 6:3.

Za četiri minute manje, i još uvjerljivije, Bojana Jovanovski osvojila je drugi set. 31 minutu bilo je dovoljno Srpkinji za dvostruki break (u jednom trenutku bilo je 5:0) i poravnanje u setovima na 1-1.

Treći, odlučujući set, uzburkao se kod 4:3, kada je Jovanovski slomila servis Hrvatici za 4:3, no ne zadugo, kako je Tomljanović uzvratila jednakom mjerom već u sljedećem gemu (4:4). Jovanovski je mogla izboriti servis za set kada je kod 6:6 imala tri break lopte, ali Tomljanović se vraća iz neugodne situacije i poravnava rezultat. Ipak, srbijanska tenisačica nije dugo čekala na novu priliku.

Ponovno je "pobjegla" na 0:40, a Tomljanović ovog puta nije uspjela anulirati sve tri break lopte, što ju je koštalo gema, seta i meča.

U nešto više od dva sata Tomljanović je upisala šest as servisa, četiri dvostruke pogreške, 35 winnera i 42 neforsirane greške. S druge strane, Jovanovski je imala 11 aseva, pet dvostrukih pogrešaka, 47 winnera i 40 neprisiljenih grešaka.

Wimbledon, tenisačice, prvo kolo:
Bojana Jovanovski (Srbija) - Ajla Tomljanović (Hrvatska) 3:6, 6:1, 9:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.06.2013. u 22:41
    tako blizu a tako daleko
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2013. u 21:15
    bitno da je ušla u glavni turnir i osjetila tu veliku atmosferu već je jedan itekako vrijedan uspjeh i bogato stječeno iskustvo
    Obrisan korisnik
  • Zdren25.06.2013. u 12:31
    šteta, dalo se ovo proći
    Zdren
  • Obrisan korisnik25.06.2013. u 10:41
    Puno se priča o tim curama i kako im je mjesto nekima u top 50, nekima u top 20, jednoj na broju 1... Dajte malo stanite na loptu i smirite strasti. Nitko nije nigdje dok tamo i ne dođe. Tako je Čilić trebao biti novi Ivanišević a mali Halilović je sa 16 hrvatski Messi. Priznajem talent ali me... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2013. u 09:19
    Bravo Ajla, ovaj put je malo falilo, ali to je odlično iskustvo. Pokazali si da možeš igrati s protivnicom iz top 50. Uz malo sreće, kad krene dobra serija, uskoro ćeš i ti biti u tom drušvu. I Donna, Ana, Petra...
    Obrisan korisnik