Nogomet

Šuker: "Najviše mi sliči Karim Benzema"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 24.06.2013.
Šuker: "Najviše mi sliči  Karim Benzema"

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza dao je intervju za službene internetske stranice Fife te je osim osvrta na dane svoje igračke slave ponudio svoje mišljenje o današnjem nogometu...

Davor Šuker, hrvatska Zlatna kopačka i nogometaš koji je bio, a u mnogim zemljama još uvijek i jest, sinonim za hrvatski nogomet, s novinarom Fifinih službenih internetskih stranica porazgovarao je o nogometnim temama.

Prisjetio se Šuker trenutka pred 15 godina, kad je Hrvatsku, zajedno sa svojim suigračima iz te sjajne generacije, stavio na nogometnu mapu svijeta. Stvorila se tada posebna ljubav navijača prema nogometnoj reprezentaciji, kazao je Šuker.

Tko mu najviše sliči od današnjih nogometaša? "Mislim da mi najviše sliči Karim Benzema. On ima pravi talent za kontroliranje lopte", kazao je predsjednik HNS-a o francuskom napadaču rođenom u Lyonu.

Najpoznatiji su napadači današnjice zasigurno Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, a o svojim mlađim kolegama Šuker kaže: "Njih dvojica su vanserijski nogometaši, toliko ispred svih ostalih. Možemo ih usporediti s majstorima poput Pelea, Maradone, Johana Cruyffa, Franza Beckenbauera... ovo je njihovo vrijeme."

Je li usporedba Messija i Maradone realna? "Teško je to reći, nogomet se mijenja kroz godine. Sjećate se Pelea i Maradone, no kako ih usporediti? Također, prije se cijela utakmica snimala sa svega par kamera dok danas njih 24 snimaju zagrijavanje. No, i uz sve to, mislim da je Maradona bolji, premda će doći i Messijevo vrijeme. Postići će još golova, slomiti još koji rekord, mlad je i stići će sve to učiniti."

Šuker je u svojoj nogometnoj katijeri igrao za Sevillu i Real Madrid, kao i 1860 München te kaže da se već tada moglo vidjeti da će španjolski odnosno njemački nogomet doživjeti uspon: "Nijemci su oduvijek ulagali u budućnost, dok su Španjolci, kad sam ja stigao u tu zemlju devedesetih, počinjali ulagati u sve sportove. Teško je dobiti rezultate u kratkom roku, nikome se ne da čekati 15-ak godina, no to je ključ uspjeha."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 08:31
    veliki igrač, mali čovjek!
    Obrisan korisnik
  • cameosis25.06.2013. u 19:04
    dokicu, ipak je sadašnja mržnja prema šukeru toliko velika i (bitna) za mnoge, da vjeruju sve što netko izvali čak i ako nije istina. manjak znanja stranih jezika onda još dodatno čini svoje.što misliš koliko ih je išlo čitati izvorni članak a koliko ih je išlo čitati indeksa, kojeg je lumen iznad... [više na forumu]
    cameosis
  • Obrisan korisnik25.06.2013. u 12:46
    E tu se varaš, index.hr je izbacio smeće od članka gdje su (namjerno?) krivo preveli dijelove intervjua, koji se nalazi ovdje: http://www.fifa.com/worldfootball/news/newsid=2117600.html The goals! All six that I scored. The last one came against the Netherlands (in a 2-1 win in the match for third... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • kev25.06.2013. u 12:18
    Istina o kome je članak doista ne treba ni više očekivati ali stvarno mi nije jasno tko objavi ovakav traljav članak sa toliko grešaka Benzema lyonov napadač, ne spomene se da je Šuker igrao u Arsenalu a spomene Munchen 1860...doista ispod svakog nivoa !!!
    kev
  • ronny198725.06.2013. u 11:07
    izbacili su onaj dio intervjua di je reko kak mu je žao kaj je ronaldo dao gol u finalu francuzima i izjednačio se s njim? na svim drugim portalima to ima... inače, za one koji se možda slabije sjećaju, francuska je tu tekmu dobila 3-0, ko zna koju je utakmicu gledo šuker, a bio čovjek uvjeren da... [više na forumu]
    ronny1987