Košarka

Krunoslav Simon potpisao za osvajača Eurokupa

Bernard Jurišić • utorak, 25.06.2013.
Krunoslav Simon potpisao za osvajača Eurokupa
Foto: Kristijan Komarica

Nakon odlaska iz španjolske Unicaje, Krunoslav Simon nije dugo tražio novu destinaciju. 28-godišnji hrvatski reprezentativac potpisao je dvogodišnji ugovor s aktualnim osvajačem Eurokupa, ruskom Lokomotivom Kuban iz Krasnodara...

Krunoslav Simon naredne sezone igrat će za rusku momčad Lokomotiv Kuban iz Krasnodara. 28-godišnji Zagrepčanin potpisao je dvogodišnji ugovor s aktualnim osvajačem Eurokupa, pa će i u narednoj sezoni igrati u euroligaškom društvu.

Simon je za Lokomotiv bio pričuvna opcija, ukoliko se ne realizira dolazak Devina Smitha. S obzirom da je Amerikanac odlučio ostati u Maccabiju iz Tel Aviva, ruski klub je ponudio ugovor hrvatskom reprezentativcu.

Simon će tako treću sezonu zaredom igrati u Euroligi, nakon što je elitno košarkaško natjecanje 2011/12 igrao sa Zagrebom (13,4 poena, 4.6 skokova, 2.5 asistencija), a 2012/13 s Unicajom (10 poena, 3.3 skoka, 2.5 asistencija).

"Simon je vrlo talentiran igrač, agresivan u napadu, dobar individualac. Raznovrstan je igrač koji može igrati na više pozicija i siguran sam da će biti pojačanje za našu momčad", kazao je trener Lokomotiva Evgenij Pašutin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 10:24
    Moglo bi se reći da je to korak naprijed u karijeri. L.Kuban je ultra skupa ekipa i bit će mjesta za Simona. D.Smith je paklen igrač i nije čudo da ga u Maccabiu ne puštaju. Ima sličnu ulogu kao P.Michael u Barci. Iskusni igrači.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.06.2013. u 19:02
    dobro je izabrao...prema meni je Kuban jaci od Unicaje
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina25.06.2013. u 18:46
    eto sad se možda i Simon sjeti da je umoran, da je sezona bila naporna i da ne može u Sloveniju.
    pikepiletina