Košarka

Maccabi zadržao jednog od ključnih igrača, Devin Smith produžio na još dvije sezone

Branimir Korać • srijeda, 26.06.2013.
Maccabi zadržao jednog od ključnih igrača, Devin Smith produžio na još dvije sezone
Foto: Davor Sajko

Devin Smith i naredne dvije sezone nosit će dres momčadi Maccabija. Smith je mogao promijeniti klub, imao je nekoliko unosnijih ponuda, međutim odlučio se za ostanak u izraelskom ponosu...

Čelnici Maccabija rade sve kako bi zadržali okosnicu momčadi i u sljedećoj sezoni. Jedan od ključnih poslova bilo je produženje ugovora s Devinom Smithom, jednim od najboljih igrača telavivske momčadi u posljednje dvije sezone.

Smith je stavio potpis na dvogodišnji ugovor i tako otklonio priče o odlasku nakon što se pojavilo nekoliko velikih klubova koji su bili spremni ponuditi financijski jače ugovore nego Maccabi.

"U protekle dvije sezone Devin je pokazao da po svakom pitanju zaslužuje nositi dres Maccabija, i kao igrač i kao osoba. Jako smo sretni što je odlučio ostati u našim redovima, to će nam puno značiti", rekao je trener Maccabija David Blatt.

U prošloj sezoni Smith je u Euroligi prosječno ubacivao 11.5 poena uz 4.0 skoka po susretu dok je u izraelskom prvenstvu bio na prosjeku od 13.6 poena i 5.5 skokova uz 52 posto ubačaja za tricu.

Smith je u Maccabi došao iz Benettona 2011. godine, a nosio je dres i Panelliniosa, Fenerbahčea, Avellina te Bruese. U Europu je došao odmah po završetku sveučilišnog staža na Virginiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2013. u 10:26
    Znači ovo je drugi Vujčićev potez. Prvo Planinić na posudbu u Cibonu , pa ovo. Bravo za Vuju. Smith je ključni igrač u Maccabiu.
    Obrisan korisnik