Rukomet

Goluža: "Napravili smo veliku stvar u svakom slučaju"

Ivana Strahija • subota, 29.06.2013.
Goluža: "Napravili smo veliku stvar u svakom slučaju"
Foto: Duje Bonačić

Hrvatska je u polufinalu muškog rukometnog turnira apsolvirala Italiju i plasirala se u borbu za najsjajnije odličje Mediteranskih igara. Bilo bi to četvrto mediteransko zlato za Hrvate...

S 23:21 je Hrvatska preko Italije prošla u finale rukometnog turnira Mediteranskih igara. Utakmica nije bila laka, a umor na licima momaka u hrvatskim dresovima bio je očit. "Moramo biti prezadovoljni. Moram pohvaliti sve momke, izvlače iz sebe zadnje atome snage. Turnir je bio izuzetno naporan, osjeća se strašan umor kod svakoga", kaže izbornik Slavko Goluža.

Nisu se Hrvati prije polufinalne utakmice zanosili idejom da će se prošetati do finala, jer Italija nije bezvezna reprezentacija, objasnio je izbornik: "Znao sam da će biti izuzetno teško, iako su svi mislili, ma to je Italija. Nadali su se svi sigurnoj pobjedi Hrvatske, no Italija je dobra reprezentacija, s četvoricom Hrvata koji nose igru."

I kretanje rezultata pokazuje da nije bilo jednostavno: "Dobro smo otvorili pa onda pali, a pratile su nas brojne tehničke pogreške. Ali, kad je zagustilo odigrali smo odličnu obranu i istrčali par polukontri i kontri, a posebnu je sigurnosti igračima davao sjajni Stevanović na golu. Bekovska linija nije imala dosta zraka, ali je onda igrala na Marića i tu smo našli prednost nad Italijom", objasnio je Goluža.

Hrvatska sada čeka boljeg iz susreta Egipta iz Turske, s kojim će igrati utakmicu za zlato Mediteranskih igara. "Napravili smo veliku stvar u svakom slučaju", naglašava Slavko Goluža.

Hrvatska muška reprezentacija osvajala je tri puta do sada mediteransko zlato, u Languedoc-Rousillonu 1993., u Bariju 1997. te u Tunisu 2001.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.06.2013. u 23:05
    sretno u finalu
    Obrisan korisnik