Ostali sportovi

Lucija Zaninović osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Meksiku

Mihaela Bradovski • srijeda, 17.07.2013.
Lucija Zaninović osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Meksiku
Foto: FaH

Dobre vijesti dolaze sa Svjetskog prvenstva u taekwondou koje se održava u Puebli u Meksiku. Hrvatska reprezentativka Lucija Zaninović osvojila je brončano odličje...

Nakon što su prvog dana Svjetskog prvenstva u Puebli Mateja Kunović i Stipe Jarloni došli blizu odličja, ali bili korak prekratki, već drugog dana Hrvatska je stigla do prve medalje.

Lucija Zaninović je u kategoriji do 49 kilograma osvojila treće mjesto i tako stigla do svoje prve medalje na svjetskim prvenstvima.

Zaninović je već osvajala medalje na Europskom prvenstvu i Olimpijskim igarama i nedostajala joj je medalja sa SP-a, no sada je i do nje došla te tako upotpunila kolekciju.

Put do medalje nije bio lagan, ždrijeb je donio dvije reprezentativke azijskih velesila, ali hrvatska reprezentativka je uspješno preskočila teške prepreke.

Prvu borbu je imala protiv Cynthije Kragbe iz Obale Bjelokosti i uvjerljivo slavila 9:1 prekidom u drugoj rundi da bi već u drugom kolu uslijedio teži posao. Išla je na Kineskinju Li Zhao Yi, no bila je bolja s ukupnih 5:2.

Uslijedilo je neizvjesno četvrtfinale protiv Japanke Miye Yamade, ali i tu je Zaninović bila uspješnija i s 3:2 osigurala medalju. Polufinale joj je donijelo Jordanku Danu Touran koja je na kraju bila bolja sa 6:3.

Danas će u akciji biti Petra Matijašević u kategoriji do 67 kilograma te Filip Grgić u kategoriji do 68 kilograma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.07.2013. u 10:49
    svaka joj čast, samo neka osvajaja, nasdam se da će i sestra
    Obrisan korisnik
  • danchy17.07.2013. u 10:33
    Mogao bi ti pokušati pa osvojiti broncu na SP kad je to tako jednostavno kao što si opisao
    danchy
  • Obrisan korisnik17.07.2013. u 09:50
    Koga to zanima!? Jedan od glupljih sportova. Najjače mi je na olimpijadi dobiješ jednog protivnika i odma si u borbi za broncu...popušiš, ali tu je repesaž i nova šansa hehe...i onda gledaš dvi se stiskaju na dijelu podija za broncu jer su dvi bronce haha..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.07.2013. u 08:53
    slatkiš
    Obrisan korisnik