Nogomet

Šuker i Vrbanović u UEFA-i razgovarali o problemima

Ivana Strahija • srijeda, 31.07.2013.
Šuker i Vrbanović u UEFA-i razgovarali o problemima
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Najviše izaslanstvo HNS-a u Nyonu je razgovaralo s glavnim Uefininm tajnikom Giannijem Infantinom o problemima s neredima na stadionima u Hrvatskoj.

Prema priopćenju pristiglom iz HNS-a, Davor Šuker i Damir Vrbanović, predsjednik i izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, u Nyonu su se danas sastali s glavnim tajnikom krovne europske nogometne organizacije Giannijem Infantinom.

"U otvorenom su razgovoru dotaknute brojne teme uglavnom vezane za sprječavanje nereda, nasilja, rasizma i drugih problema na hrvatskim stadionima zbog kojih Savez i hrvatski klubovi plaćaju brojne kazne, kao što je nedavna kazna GNK Dinamu", stoji u priopćenju.

Nema izjava aktera, no istaknuto je kako u borbi protiv rasizma i huliganizma na stadionima mora biti postavljena nulta stopa tolerancije. "Glavni tajnik Infantino izrazio je pozitivno mišljenje o dosadašnjim naporima Saveza u tom pogledu, a HNS i hrvatski klubovi nastavit će činiti sve kako bi slali snažne poruke u borbi protiv svih oblika huliganizma, rasizma, nacionalizma i drugih protuzakonitih aktivnosti na stadionima."

Također je spomenuto kako HNS očekuje pomoć državnih institucija u borbi protiv huligana "koji ne biraju metode u nanošenju štete hrvatskom nogometu u cjelini".

O tom problemu trebalo bi se nastaviti pričati u Dubrovniku u rujnu, kad na Uefinoj konferenciji u tom gradu gostuju predstavnici svih europskih nogometnih saveza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The Phantom01.08.2013. u 12:26
    Problemima?!?! Ali ima nekih problema?!?!
    The Phantom
  • Obrisan korisnik01.08.2013. u 08:18
    Ma Zdravko jesi to ti?P.S. moralne nakaze i jedan i drugi
    Obrisan korisnik
  • 280431.07.2013. u 21:54
    Na jučerašnjoj utakmici policija je napravila dobar posao. Ne treba padati pod utjecaj nekih medija koji govore o represiji policije. Policija je sinoć, prvi put od kad trpimo ove huligane reagirala kako treba. Protiv onih koji ne biraju sredstva da bi ometali većinu u gledanju sportske priredbe... [više na forumu]
    2804