Košarka

Hrvatska poražena od Makedonije u prvom pripremnom susretu uoči EP-a

Branimir Korać • utorak, 06.08.2013.
Hrvatska poražena od Makedonije u prvom pripremnom susretu uoči EP-a
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija u Slavonskom Brodu igrala je protiv Makedonije i upisala je poraz 78:74. Dok je Hrvatskoj ovo bila prva utakmica od okupljanja, Makedonci iza sebe već imaju turnir u Mađarskoj i trenutno su nešto ispred naše reprezentacije...

Iako poraz nikada nije dobar, nema nekih velikih razloga za uzbunu. Hrvatska je poražena od reprezentacije koja je bliže onoj natjecateljskoj formi, uostalom Makedonija danas u europskoj košarci više nije "liliputanac", pogotovo ne s Lesterom Boom McCalebbom.

McCalebb je i u ovom susretu bio ključni čovjek, stvarao je velike probleme svim svojim čuvarima i kod njega su bili ključevi pobjede. Još jednom se Makedonija pokazala kao neugodan protivnik, a bit će još neugodniji kada joj se priključi prvak Europe s Olympiakosom Pero Antić.

S druge strane Hrvatska je imala vrlo dobrih minuta gledano na pripremno razdoblje u kojem se nalazi, no bilo je tu i dosta padova u igri na kojima će se raditi do početka Prvenstva.

Loša vijest za Jasmina Repešu je ozljeda Darija Šarića koji je u trećoj dionici iskrenuo nožni zglob, napustio je igru i više se nije vraćao. Koliko je ozljeda teška i je li uopće teška, znat će se naknadno.

Šarić je dotad igrao jako dobro i bio među najistaknutijim pojedincima i ne treba posebno spominjati kakav bi hendikep bilo njegovo neigranje.

Što se tiče samog susreta, Hrvatska je krenula dobro, imala je u prvom poluvremenu kontrolu nad rezultatom i pokazala je dosta dobrih stvari.

Međutim takav ritam nije zadržala i u nastavku te je Makedonija polako preuzela konce igre u svoje ruke i u posljednjoj četvrtini imala je i osam poena prednosti. Uspjela se Hrvatska u finišu vratiti, smanjiti na minus dva i doći u priliku za poravnanje, ali nije ju iskoristila i Makedonija je stigla do pobjede.

Najefikasniji u hrvatskom sastavu bili su Ante Tomić i Bojan Bogdanović s po 15 poena dok su po deset dodali Roko Ukić i Kruno Simon. Makedoniju su vukli McCalebb sa 16 poena i Vojdan Stojanovski s 18.

U srijedu Hrvatska igra protiv istog protivnika i to u Zagrebu. Susret neće biti otvoren za javnost.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportoz07.08.2013. u 13:26
    Uopće nisam zabrinut. Kad naši pobjeđuju u pripremnim utakmicama obavezno slijedi fijasko na prvenstvu. Sad će nam barem očekivanja biti manja, da ne kažem nikakva, što će smanjiti pritisak na ekipu.
    sportoz
  • Obrisan korisnik07.08.2013. u 13:24
    Najbilje je izgledao tandem Šarić - Tomić. Da su pogodili barem 5 od 10-ak otvorenih trica bilo bi glat 15 razlike.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.08.2013. u 10:52
    piše da je otvoreno za javnost
    Obrisan korisnik
  • nidjo151007.08.2013. u 10:24
    piše da je zatvoreno za javnost,tak da nećeš moć unutra
    nidjo1510
  • Obrisan korisnik07.08.2013. u 09:54
    Kao prvo vanjska linija nam je sastavljena od pičkica(Bojan,Ukić,Rudeš,Simon,Delaš) koji nikada u životu nisu igrali obranu a napadački učinak imaju samo onda ako na parketu provode 40 min. u kojima ispale 40 lopti.Što je vidljvo iz aviona jer ih je Bo isprobijao kao budale i stvarao višak kad se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik