Košarka

Hrvatska u Dubrovniku pokazala pomak i nadigrala Crnu Goru

Branimir Korać • petak, 16.08.2013.
Hrvatska u Dubrovniku pokazala pomak i nadigrala Crnu Goru
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je pobjedu u novom pripremnom ogledu. U Dubrovniku je ugostila reprezentaciju Crne Gore i bez većih problema slavila je 72:60...

Hrvatska - Crna Gora 72:60 (18:18, 40:35, 59:47)

Hrvatska: Ukić 4, Rudež 9, Markota 5, Bogdanović 17, Tomić 12, Andrić 5, Draper 4, Tomas 3, M. Delaš 11, A. Delaš 2, Planinić 0.

Crna Gora: Dubljević 7, Popović 6, Rochestie 6, Sekulić 0, Ivanović 9, Bakić 3, Bjelica 6, Se. Šehović 0, Dašić 8, Vučević 9, Su. Šehović 6.

Dobra i u nekim dijelovima atraktivna predstava hrvatskih reprezentativaca bila je dovoljna za pobjedu protiv Crne Gore. Uz vrlo kvalitetnu obranu pobjeda naših reprezentativaca nije dolazila u pitanje i osjetio se pomak u igri u odnosu na debakl u Strasbourgu.

Jasmin Repeša niti u ovom susretu nije računao na Luku Žorića i Darija Šarića, u sastavu nije bio niti Kruno Simon, no bez obzira na to Hrvatska je odradila solidno otvaranje utakmice. Nijedna reprezentacija se nije uspjela odvojiti u tih početnih deset minuta i nakon nepotrebnog prekršaja Andrića na isteku četvrtine, Crna Gora je izborila 18:18 uoči druge dionice.

Početkom druge četvrtine, unatoč ulasku Nikole Vučevića, Hrvatska je dobrom i vrlo agresivnom obranom uspjela doći do prve značajnije prednosti 26:20. To odvajanje je Hrvatskoj omogućilo da mirnije odradi drugih deset minuta, bez većih problema održavala je prednost i na poluvrijeme otišla s vodstvom 40:35.

Odličnih drugih deset minuta odigrao je Bojan Bogdanović koji je već na poluvremenu bio na 11 poena, dok je s druge strane Nikola Ivanović bio na osam poena ubacivši osmi poen nakon skoka u napadu sa sirenom za kraj prvog poluvremena.

Na startu drugog poluvremena i nesportske pogreške Dašića nad Tomićem krenula je hrvatska serija i naša reprezentacija je pobjegla na dotad najviših 50:35.

Odlično je funkcionirala trojka Ukić - Bogdanović - Tomić za koju Crnogorci nisu imali nikakvo rješenje. Do kraja četvrtine Hrvatska je bez problema sačuvala prednost, Bogdanović je s nizom atraktivnih poteza nastavio pokazivati kvalitetu i Repeša je imao razloga za zadovoljstvo.

Treba istaknuti i vrlo dobru igru Marija Delaša koji je u napadu pokazao agresivnost, dobro se otvarao i tražio loptu što je začinio s 11 poena.

Do kraja utakmice nije bilo nikakvih dvojbi, Hrvatska je mirno čuvala prednost i na kraju slavila 72:60.

U hrvatskim redovima istaknuli su se Bogdanović sa 17 poena, Tomić s 12 i Mario Delaš s 11, a kod Crne Gore najefikasniji je bio dvojac Nikola Ivanović i Nikola Vučević s po devet poena.

U nedjelju Hrvatsku očekuje novi pripremni dvoboj, a protivnik će biti Latvija od 20 sati ponovno u Dubrovniku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.08.2013. u 20:02
    Tebi Centar kao da je Slavko Cvitković-"brojač trica" tata. Trica je super stvar ali jesi ti vidio kakvu je obranu igrao Bojan, pa par fantastičnih asista koje je podjelio, kontri koje je istrčao itd. Puno je dobrih stvari za ekipu on napravio. Nisi ti gledao utakmicu. Pogledao si statistiku.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.08.2013. u 19:50
    Bogdanović leti terenom. Stvarno ga je bio gušt gledati. Bez tri važna igrača ovo je bilo dobro. Napokon. Ohrabrujuće je što su Delaš i pogotovo Draper odigrali dobro. I da... Tomić dominantan. Izgledaju jako motivirano i kao tim.
    Obrisan korisnik
  • sportoz17.08.2013. u 14:07
    Nisam gledao utakmicu, pa ne želim pametovati o igri, ali je za psihičko stanje ekipe ovo sigurno jako dobro. Treba se nadati da će do Slovenije sve sjesti na svoje mjesto.
    sportoz
  • narada10817.08.2013. u 11:37
    Kako molim Crnogorci nisu mjerilo? Bili prvi u njihovoj kvalifik. grupi bez poraza, pri tome dobili i Izrael i Srbiju po dva puta, i to bez Pekovića. Ako mi gubimo od BiH, Latvije i Makedonije na velikim natjecanjima, onda CG jeste neko mjerilo. Vazno je šta i kako se radi unutar repke.
    narada108
  • rajon rondo17.08.2013. u 00:48
    necemo proci u drugi krug.
    rajon rondo