Košarka

Šarićev show spasio Hrvatsku od novog poraza i odveo je do visoke pobjede

Branimir Korać • nedjelja, 25.08.2013.
Šarićev show spasio Hrvatsku od novog poraza i odveo je do visoke pobjede
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija osvojila je treće mjesto na turniru u Istanbulu. Nakon blamaže protiv Turske i nešto manje protiv Srbije, Hrvatska je u posljednjem susretu turnira svladala Belgiju 77:55 i tako zauzela treće mjesto...

Belgija - Hrvatska 55:77

Belgija: Moors 11 (4 izgubljene), Van Rossom 7 (4 asistencije), Beghin 6 (4 izgubljene), Hervelle 10, Mwema 0 (7 skokova), Tabu 10 (4 izgubljene), Lojeski, Muya 4, Mukubu 4, De Zeeuw 0, Massot 0, Driesen 3.

Hrvatska: Tomić 2 (6 asistencija, 4 skoka), Andrić, Draper 2 (5 asistencija), Bogdanović 9, Rudež 3, Tomas 10, Ukić 11, Simon 6, Markota 5 (4 skoka), M.Delaš, Žorić 13 (6 skokova), Planinić, A.Delaš, Šarić 16 (8 skokova).

Iako naslov zvuči čudno, ali tko je imao priliku pogledati utakmicu, jasno mu je da je istinit. Hrvatska je odigrao još jedno vrlo loše poluvrijeme, Belgija je radila što je htjela, ponovno je nedostajalo borbenosti, žara, skoka, ideje. Međutim onda je na početku drugog poluvremena Dario Šarić u suradnji ponajprije s Antom Tomićem donio sve to odjednom.

Na krilima našeg najmlađeg reprezentativca Hrvatska je odlično otvorila drugo poluvrijeme, u trećoj četvrtini pokazala da itekako zna igrati košarku i na kraju je slavila s plus 22.

Belgiji se dogodilo isto ono što joj se dogodilo dan ranije protiv Srbije. Imala je prednost u prvom poluvremenu, kontrolirala je utakmicu, a onda je potpuno pala u nastavku i na kraju ubilježila težak poraz.

Jasmin Repeša će iz ovog susreta imati puno toga za pokazati svojim igračima. Priča se može svesti na prvo poluvrijeme kao primjer kako se nipošto ne smije postaviti na terenu i igrati te drugo poluvrijeme, posebno treća dionica, kako Hrvatska mora izgledati.

Kako je izbornik sam naglasio nakon jučerašnjeg poraza protiv Turske da je situacija alarmantna, alarm je treštao krajem prvog poluvremena kada je skromna Belgija imala visokih 39:27.

Srećom tu je stala. Tu je krenula hrvatska serija i do poluvremena je zaostatak smanjen na 39:34 da bi se u istom ritmu nastavilo i na početku drugog poluvremena.

Serija je ukupno iznosila čak 23:0 kada je Belgija napokon prekinula post i smanjila na 50:41. Međutim već joj je bilo kasno. Hrvatska je dosegnula radnu temperaturu, razigrala se u potpunosti i više nije bilo šanse za Belgijce.

Do kraja susreta prednost je dodatno rasla i završilo je 77:55.

U našim redovima Šarić je ubacio 16 poena uz osam skokova s tim da je samo u trećoj četvrtini ubacio 14 poena, a Luka Žorić je dodao 13 poena uz šest skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.08.2013. u 01:07
    Hrvatska ima dobru momčad,doduše neznanjem Repeše nema odličnu.Uz vrhunske Šariča i Bogdanoviča trebalo je angažirati Kasuna i Blassingama.Povezivanjem teškog centra i brze jedinice ostali igrači dobivaju veči prostor i na taj način sigurnost.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2013. u 19:19
    Slazem se da su Tomic i Bogdanovic klase... no mogu i moraju pokazati vise.Bogdanovic dosta zna oscilirati sa sutom a Tomic ima puno prostora za napredak u obrani.Inace mislim da puno bolje igramo kada su u paru Tomic i Zoric, pa i Saric na krilu. Zoric ima nesto fajtersko u sebi sto ne vidim u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.08.2013. u 12:42
    Igrač koji je ove sezone uvršten u prvu petorku Eurolige i prvu petorku španjolske lige, najjače lige u Europi, je prosječan igrač? Jesi uopće gleda koju utakmicu ove sezone? Ne, ne, jesi li uopće IKAD pogelda IJEDNU utakmicu u cilome ŽIVOTU? Fascinira me kako neke ljude nije sram blamirat se s... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • babilon26.08.2013. u 12:17
    Ovaj iznad što napisa da su Tomić i Bogdanović slučajno zaradili lovu nije ni svjestan da je udaren u glavu. Kako neko može biti izvrsno plaćen već drugi ili treći ugovor ili kako nekom može biti ponuđen milijunski ugovor od NBA kluba, a da to bude slučajno. Ili kako je baš njima dvojici slučajnoi... [više na forumu]
    babilon
  • burek198326.08.2013. u 11:07
    A kakva bi klasa bio da se makne od Rozića i noćnog života...
    burek1983