Košarka

Popović: "Iako je u teškoj skupini, Hrvatska može protiv svakoga"

Branimir Korać • četvrtak, 29.08.2013.
Popović: "Iako je u teškoj skupini, Hrvatska može protiv svakoga"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Marko Popović napustio je Litvu i preselio u redove Himkija. Iako Himki u novu sezonu ulazi značajno oslabljen i sa smanjenim budžetom, Popović i suigrači pokušat će nastaviti kontinuitet dobrih rezultata...

Bilo je dosta nagađanja oko novog kluba Marka Popovića tijekom ovog ljeta. Najglasnije su se spominjale ponude iz Njemačke i Ukrajine, međutim Popović je na kraju dres Žalgirisa zamijenio s onim Himkija.

"Početkom ljeta bilo je nekoliko ponuda, međutim nijedna nije bila konkretna i odlučio sam čekati. Kada sam došao blizu dogovora s Himkijem, odlučio sam ne propustiti tu priliku. Imao sam još jednu ponudu iz Rusije, ali sam želio baš u Himki", izjavio je Popović u intervjuu za Čempionat.

Popović se raduje suradnji s Rimasom Kurtinaitisom i vjeruje da Himki može u borbu za naslov prvaka Rusije.

"Rusko prvenstvo je jedno od najjačih prvenstava u Europi, ali nismo niti mi od jučer. Jasno je da je CSKA favorit, ali koja je svrha izlaženja na teren ako ne vjeruješ u svoje mogućnosti i uspjeh? Mislim da se možemo potući za naslov prvaka. Imamo i lijepu priliku ponovno doći u Euroligu i sve ćemo učiniti da to ostvarimo."

Što se tiče predstojećeg Europskog prvenstva, Popovića na njemu neće biti, ali smatra da Hrvatska može iznenaditi.

"Hrvatska je u teškoj skupini, tu su Španjolska, Gruzija, Poljska, Češka i domaćin Slovenija, ali hrvatska reprezentacija može igrati protiv svakoga. Imamo jako mladi i perspektivnu momčad i dečki moraju ići utakmicu po utakmicu i vjerujem da će pokazati za što su sposobni."

Za Rusiju smatra kako zbog brojnih izostanaka ipak neće osvojiti odličje.

"Bez Bikova, Kirilenka, Hrjape, Mozgova, Kauna, Voronceviča Rusija neće moći do medalje. Možda se varam, u košarci je sve moguće, ali ovo su preveliki gubici."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.08.2013. u 15:56
    nitko ne želi pričati o tome otvoreno jer ne žele narušavati atmosferu unutar ekipe.. svima je vidljivo da se pojedinci unutar saveza ne podnose.. počevši od Planinića koji je gospodin čovjek i ne želi imati posla s mudanima iz saveza
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.08.2013. u 20:51
    a koliko godina ima tacno Popovich?ne verujem da je star i nemoze da igra za reprezentaciju,prosto bezi i ne igra mu se i ne vredi komentirati za njega i davati mu znacaj,ili si patriot ili nisi,nema drugo
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina30.08.2013. u 19:08
    govorite vi što hoćete, ali je činjenica da Pop igra za Himki, a ne za reprezentaciju. nakon najave da će nakon prošlog EP-a izaći u javnost s otvorenom ispovijesti - ništa. ili igraj ili progovori. ovaj potez je potez pizde.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik30.08.2013. u 08:25
    Roster3... može Pop pogađati u serijama i to je lani u Žalgirisu (Euroliga) i radio. Bio im je prvi strelac i odlučio dosta utakmica. Da ne govorim da je bio apsolutni ljubimac publike koja je vrlo izbirljiva i nagledala se vanserijskih igrača. Ako si pogledao koju utakmicu lani vidio bi da je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.08.2013. u 17:38
    "imamo jako mladu i perspektivnu momčad..."???!!! Daj nemoj me zaje....
    Obrisan korisnik