Ostali sportovi

Oliver: "To je bila odlična sezona za obojicu, mi smo na vrhu."

Sa stadiona Mladosti:Jelena Bagarić • srijeda, 04.09.2013.
Oliver: "To je bila odlična sezona za obojicu, mi smo na vrhu."
Foto: Dejan Popek

Ovogodišnji 63. Hanžekovićev memorijal u športski park Mladost doveo je mnoštvo poznatih i renomiranih imena svjetske atletike. Svi oni su opravdali očekivanja i priuštili zagrebačkoj publici izuzetno zanimljivo predvečerje. Svi su zadovoljni svojim uspjehom te najavljuju povratak u Zagreb iduće godine.

Jedna od najvećih zvijezda mitinga uz hrvatsku uzdanicu Sandru Perković bio je sprinter na 110 metara s preponama koji je bio prvi favorit za osvajanje memorijalnog trofeja. Iako je nakon utrke Oliver proglašen pobjednikom, žalba koju je uložio tada drugoplasirani Ryan Wilson uvažena je, odnosno pregledom snimke došlo je do zaključka da su Oliver i Wilson imali u stotinku identično vrijeme. Odmah poslije utrke Oliver je došao do novinara, no nije znao da će kasnije morati dijeliti trofej s Wilsonom.

"Stvarno je bila teška utrka, ali Ryan Wilson nije osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu bez razloga. To je bila odlična sezona za obojicu, mi smo na vrhu. Bili smo i prije par godina, ali evo i sad smo ponovili tu formu. Ovo je bilo odlično natjecanje, a ono što je meni najvažnije je da sam pobijedio. Naime već se nekoliko dana borim s virozom i danas sam vrlo umoran zbog toga, no i zbog duge sezone. Vjerojatno je zato došlo do tehničkog zamora. Zadovoljan sam tehnikom u nekim dijelovima. Zapeo sam za treću preponu, a onda sam lebdio preko nekoliko zadnjih prepona. Stvarno nije bila moja najbolja utrka, ali meni je uvijek najvažnije da pobijedim", rekao je Oliver okupljenim novinarima.

Dawn Harper-Nelson najbrža na 100 m s preponama

U Moskvi je Down Harper - Nelson ostala bez medalje, ali na Hanžeku je s 12,63 s bila bolja od srebrne sa Svjetskog prvenstva, Australke Sally Pearson. Harper - Nelson poslije utrke bila je izuzetno dobro raspoložena: "Jako sam zadovoljna rezultatom. Došla sam direktno s aviona. Noge su mi malo podrhtavale, ali zagrijavanje je bilo dobro. Rekla sam samoj sebi da moram biti fokusirana i da moram dati publici ono što želi. Puna sam energije, mogla bi otrčati još jednu utrku. Jednostavno volim utrkivanje, i volim dati publici ono što od mene očekuju. Publika u Hrvatskoj je zaista odlična. Ovo mi je četvrti put ovdje i iduće godine sigurno dolazim ponovo."

Amerikanac Mike Rogers iznenadio je prvog favorita Justina Gatlina te je odnio pobjedu na 100 metara. Kako i sam kaže, za njega je kraj sezone donio najbolje rezultate: "Bila je ovo odlična utrka, publika je bila super i odnio sam pobjedu. Zadovoljan sam utrkom, ovo mi je peta pobjeda, postigao sam je u Zagrebu i nadam se da ću se vratiti iduće godine. Bilo je jako zanimljivo u Zagrebu i ovo je bila odlična priprema za Bruxelles u petak. Jako sam dobro trčao cijelu sezonu. Vraćao sam se nakon stres frakture tako da su bolji rezultati počeli dolaziti na kraju sezone. U idućoj sezoni nadam se da ću biti još bolji."

Justin Gatlin završio je utrku na trećem mjestu, no na njegovom licu nije bilo vidljivo razočaranje. Kao i njegovi kolege, željno pričekuje odmor i najavljuje ponovni dolazak u Zagreb: "Još sam uvijek umoran, noge su mi teške , ali bila je to vrlo napeta utrka. Mislim da je to zbog toga što je kraj sezone, a ove godine sam po prvi puta odradio baš cijelu sezonu. Osjetio sam energiju publike, dobro sam se osjećao na stazi. Moglo je biti još malo uzbuđenja ali bilo je odlično. Sada još idem u Bruxelles, nakon doga se vraćam kući na odmor, a iduće godine sigurno dolazim u Zagreb."

I u bacačkim disciplinama bilo je zanimljivo. Pobjedu u bacanju kugle odnio je Ryan Whiting koji je za pobjedu morao baciti 21,60 metara. Jaku konkurenciju priuštio mu je Kanađanin Dylan Armstrong koji je zauzeo drugo mjesto bacivši 21,45 metara što mu je osobni rekord.

"Nikada prije nisam ovdje pobijedio i zaista je dobro doći ovdje i pobijediti Dylana u jednom od posljednjih hitaca. Ovoj sezoni dajem ocjenu 8,5 od 10 jer nisam osvojio miting koji sam htio, a to je Svjetsko prvenstvo u Moskvi. Izgubio sam samo tri puta u sezoni i zato sam zadovoljan. Iduće godine se nadam da ću još bolje bacati, a drugi veliki cilj u životu su mi Olimpijske igre u Riju. Mislim da se sada znam bolje pripremati za velika natjecanja. Puno toga sam naučio u Moskvi, a to ću primijeniti u budućnosti i znanje ponijeti u Rio", pojasnio je vidno sretni Whiting.

Ulogu favorita opravdao je i Finac Tero Pitkämäki u bacanju koplja. Svojim hicem od 86,36 metara oborio je rekord mitinga koji je stajao još od 1997. "Bio je ovo dobar dan za mene. Bacio sam pet hitaca preko 85 metara i sve hitce preko 83 metra. Pobijedio sam sa hicem preko 86 metara i srušio sam rekord mitinga tako da sam prilično sretan. Atmosfera je bila odlična, publika je bila super i vrijeme je bio lijepo. Pobijedio sam tako da sam uživao ovdje. Zadovoljan sam, ali još uvijek želim baciti 90 m, imam još dva mitinga tako da će vidjeti", izjavio je Pitkämäki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!