Košarka

Bogdanović: "Promašili smo previše otvorenih šuteva, prvenstveno ja, a onda i cijela ekipa"

Ivor Krapac, Simon Maljevac • srijeda, 04.09.2013.
Bogdanović: "Promašili smo previše otvorenih šuteva, prvenstveno ja, a onda i cijela ekipa"
Foto: EPA

U prvom nastupu na Europskom prvenstvu u Sloveniji, hrvatska košarkaška reprezentacija odigrala je slabu utakmicu i pretrpjela uvjerljiv poraz protiv Španjolske, glavnog favorita skupine C. Malo toga išlo je po željama izabranika Jasmina Repeše u njihovoj prvoj utakmici u Celju, a u razgovoru s novinarima nakon susreta, igrači su bili svjesni da to nije izgledalo dobro...

Teško je naći pozitivnu stvar iz početnog hrvatskog nastupa na Eurobasketu u Sloveniji, pogotovo u napadu, bez puno rješenja za obranu Španjolaca - što će najbolje dočarati 40 postignutih poena na kraju utakmice. Prije potpunog posustajanja u posljednjoj četvrtini, obrana je bila bolji dio priče, ali daleko od toga da je to bilo dovoljno za dugo držanje u igri protiv prvog favorita ove grupe.

Bojan Bogdanović je poslije poraza priznao da nije izgledalo dobro ni iz njegovog osobnog ni iz momčadskog kuta.

"Igrali smo u grču, nismo počeli onako kako smo očekivali", opisao je jedan od glavnih hrvatskih napadačkih aduta, od kojega se u srijedu očekivalo više: "Promašili smo previše otvorenih šuteva, prvenstveno ja, a onda i cijela ekipa, tako se ne može dobiti Španjolska. Kao i u dosta pripremnih utakmica, poslije smo se raspali, rezultat je opet poraz od preko 20 razlike."

U četvrtak u 14:30 sati na redu je ogled s Gruzijom, koja je u prvom kolu bila uvjerljiva protiv Poljske. "Probat ćemo se oporaviti. Gruzijci su danas pokazali da su dobra momčad, ali nadamo se da ćemo odigrati puno bolju utakmicu i da ćemo ubilježiti prvu pobjedu", najavio je Bogdanović taj nastup.

Luka Žorić također se osvrnuo na probleme sa šutom. "Stvarno nismo ništa pogodili, mislim da je to rezultiralo nekom mentalnom blokadom i gubitkom samopouzdanja, s time da smo do kraja treće četvrtine praktički još bili rezultatski koliko-toliko unutra, na 12 razlike. Ako se ne varam, dobili smo tu treću četvrtinu s pola koša", opisao je Žorić.

"Tu smo još bili u igri, ali jednostavno, tada smo pukli, dogodio se gubitak samopouzdanja, nismo mogli pogoditi ništa", dodao je hrvatski krilni centar, ističući kako ne smatra da je do takvog pada došlo zbog priprema na kojima je također bilo uvjerljivih poraza: "Ne bih rekao, mislim da bi utakmica krenula u drugom smjeru da smo danas pogodili prva tri šuta."

"Njihovi šutevi na početku nisu bili ništa otvoreniji nego naši, takvo je moje mišljenje iznutra, a ne znam kako je to izgledalo izvana. Ja sam to tako vidio", zaključio je Žorić.

Dario Šarić teško je nalazio riječi za hrvatsko izdanje u prvom kolu. "Bila je ovo prva utakmica, ne znam koju bih riječ izrekao, ali mislili smo da ćemo se jednostavno pokrenuti", kratko je opisao Šarić.

EP 2013., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Gruzija84:67Poljska
Hrvatska40:68Španjolska
Slovenija62:60Češka
1Španjolska 41+100
2Hrvatska 41-4
3Slovenija 32+3
4Češka 23-23
5Gruzija 14-28
6Poljska 14-48

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2013., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Gruzija84:67Poljska
Hrvatska40:68Španjolska
Slovenija62:60Češka
1Španjolska 41+100
2Hrvatska 41-4
3Slovenija 32+3
4Češka 23-23
5Gruzija 14-28
6Poljska 14-48

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2013. u 12:22
    Stoji ovo što si napisao. Samo mozda nisi išao za tim da je moj komentar bio ironičan.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2013. u 11:02
    brijem da bi bilo koja ekipa iz koala lige zabila više
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2013. u 10:54
    istina....bogdanović je pokušavao...previše sebično ali barem se nije uplašio. jedino on, šarić i žorić su pokazali nešto od srca, volje i muda. ostali su bili tragikomični, a ovaj trojac loš (uz ipak prikazani trud)!p.s. ni obrana nam nije bila dobra i španjolci su ostali na 68 koševa jer su... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2013. u 10:18
    Ma gledaj galebRiječki ...rijetko ko će na ovom prvenstvu spustit Španjolce ispod 70 koševa. Vjerojatno nitko. Znači obrana je bila jako dobra, ali napad je tragičan. Pa to su sve iskusni igrači (osim Šarića) i oni pričaju o "mentalnim blokadama i samopouzdanju".. !? Toliko "drvene ruke" ja nisam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2013. u 09:24
    ''utakmica bi krenula u drugom smjeru da smo pogodili prva tri šuta'' - kaže žorić i ostane živ!znači vi ovisite o prva tri šuta na tekmi? da ste pogodili prva tri, pogodili biste i preostalih 30 do kraja i pobijedili bi španjolsku??u pičku materinu koje izjave i koji mentalitet! ajte doma i ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik