Rukomet

Podravka pred derbi "samljela" pomlađene Samoborke

Jelena Bagarić • srijeda, 04.09.2013.
Podravka pred derbi "samljela" pomlađene Samoborke
Foto: RK Podravka Vegeta

Nešto ranije nego muškarci, natjecanje u Regionalnoj ligi započele su žene. U prvom kolu odmah smo imali priliku gledati dvoboj hrvatskih klubova. Podravka je u Koprivnici ugostila novo ime Regionalne lige, ekipu Samobora. Pomlađene Lavice nisu imale nikakve šanse protiv raspucanih Kokica koje se već pripremaju za derbi s Lokomotivom koja je u prvom kolu bila slobodna.

Podravka Vegeta - Samobor 37:20 (17:11)

Regionalna liga, 1. kolo

KOPRIVNICA - Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 200.

Suci: Matija Gubica i Boris Milošević (Hrvatska)

Podravka Vegeta: Jukić (4+0), Kapitanović (4+-), Milenković (6+1); Čović 3, Gavranić 2, Pongrac 3, Šenvald, Havić 1, Živković 4, Vukojević 2, Nemaškalo 3, V. Milanović Litre 7, Dragišić 3(2), Vidak 1, Trifunović 6(1), Poljak 2.
Trener: Goran Mrđen.

Samobor: Radovanić (9+1); Jandrečić, Pasarić 5(1), Balaško 4(1), Makarun, Štrkalj 2(1), Knježević 3, Šilobod 2, Kozlovec 2, Džepina, Lovrić, I. Milanović Litre 2.
Trener: Dubravko Bilić.

Sedmerci: Podravka Vegeta 3(2), Samobor 5(3).

Isključenja: Podravka Vegeta 18 (Trifunović i Živković 2+2, Čović, Gavranić, V. Milanović Litre, Dragišić i Poljak po 2), Samobor 4 minute (Štrkalj, I. Milanović Litre).

U ugodno popunjenoj dvorani gimnazije Frana Galovića u Koprivici odigrala se prva utakmica Regionalne lige na hrvatskom tlu u novoj sezoni. Podravka, koja je prošlu sezonu završila na četvrtom mjestu, lako se obračunala sa Samoborom kojemu je ovo bila premijerna utakmica u ovom natjecanju.

Već od samog početka bilo je jasno da će Kokice odnijeti pobjedu u ovom susretu. Samobor nije imao adekvatno rješenje za njihovu igru. Držale su se Lavice tokom prvog poluvremena, no u nastavku su potpuno pale.

Šest pogodaka prednosti za Kokice na poluvremenu u nastavku su samo rasli. Unatoč čak 18 minuta isključenja, rukometašice Gorana Mrđena, vodstvo nisu ispuštale, dapače samo su ga povećavale. Kod Samobora najviše je s desnog krila i desnog vanjskog prijetilaKristina Pasarić koja je u Samobor došla iz Ivanića. Dobro je na vratima Lavica branila Lidija Radovanić, no to nije bilo dovoljno za smanjenje zaostatka.

U redovima Podravke najefikasnije bile su one najiskusnije, Vesna Milanović - Litre zabila je sedam, Jelena Trifunović šest, a Jelena Živković četiri pogotka. Spomenuta Pasarić postigla je pet, Matea Balaško četiri pogotka, a Radovanić je za Samobor obranila deset lopti.

Podravku u idućem kolu očekuje prvi ovosezonski derbi protiv Lokomotive u Domu sportova. Samobor je za Kokice bio zadnja provjera prije dolaska u Zagreb, a ako je suditi po ovom rezultatu, u Domu sportova nas očekuje fantastična utakmica između dvije ekipe koje su znatno promijenile svoje sastave. Samobor će pak u subotu kod kuće ugostiti još jednu ekipu koja prvi put igra u Regionalnoj ligi, slovenski GEN - I Zagorje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Komandant Mark04.09.2013. u 23:48
    Lagano, puno lakše od očekivanog.. Drago mi je vidjeti da ljudi nakon svega nisu odustali od rukometa i da nas se skupilo dosta na tribini
    Komandant Mark