Zimski sportovi

Linglet: "Dobro je da odmah na početku sezone imamo teškog suparnika"

Ana Legradi • petak, 06.09.2013.
Linglet: "Dobro je da odmah na početku sezone imamo teškog suparnika"
Foto: Davor Sajko

Utakmicom između aktualnih prvaka KHL-a moskovskog Dinama i doprvaka Traktora iz Čeljabinska u srijedu je počela šesta sezona najjače europske hokejske lige. Utakmica koju nestrpljivo očekuju hrvatski navijači počinje za nekoliko sati u Ledenoj dvorani, a u goste novopečenoj momčadi u KHL-u dolazi povijesni ruski klub i najtrofejnija momčad u svijetu sporta, moskovski CSKA.

Bivši kapetan ruske reprezentacije Aleksej Morozov u petak u Zagreb dolazi s titulom kapetana CSKA, kluba koji je za vrijeme Sovjetske Rusije redao trofeje kao od šale. Moskovljanin s 36 godina na leđima u karijeri ima odigranu 371 utakmicu za reprezentaciju Rusije uz osvojenih 325 bodova.U NHL-u je proveo svih sedam sezona s Pittsburgh Penguinsima upisavši 219 bodova u 451 susretu, klubom koji ga je odabrao na draftu 1995. godine kao 24. pick u prvoj rundi. Stanleyja nije uspio osvojiti, ali je povratkom u Rusiju zaigrao za Ak Barse te 2009. i 2010. godine osvojio Gagarin kup. Nakon devet sezona s Barsima stigao je u "renovirani" CSKA, a prvu utakmicu nove sezone počinje u Zagrebu.

U napadačkoj postavi trenera Johna Torchettija je najzvučnije ime Aleksandar Radulov. Ruski reprezentativac je u široj javnosti poznat kao predmet spora između KHL-a i NHL-a iz prve sezone ruske lige kada je unatoč ugovoru s Nashville Predatorsima novu sezonu započeo u Salavatu iz Ufe. Dogovorno je spor riješen, a Radulov je 2012. godine nakratko zaigrao za Predatorse te se vratio u Europu kao član CSKA, kluba s velikim ambicijama i novim članovima uprave.

Radulov je u 258 utakmica KHL-a upisao 322 boda, tri sezone je odnio nagradu Golden stick za MVP-a regularnog dijela sezone, tri je sezone držao titulu najboljeg asistenta u regularnom dijelu sezone, a dvije sezone u doigravanju. U sezonama 2010./2011. i 2011./2012. je u regularnom dijelu upisao najviše bodova, a 2009./2010. sezone je u doigravanju bio igrač s najviše postignutih bodova. Trogodišnju karijeru sa Salavatom je 2011. okrunio s Gagarinom u ruci.

Od trenutno jednog od najkvalitetnijih napadača svijeta trener i ove godine očekuje mnogo, a u Zagrebu se nadaju kako neće na samom otvaranju sezone loviti bodove kojih je u prošloj sezoni u samo 48 susreta skupio 68.

Kanađanin s bjeloruskim državljanstvom, Charles Linglet je za razliku od nekih Medveščakovih igrača, jako dobro upoznat s KHL-om jer su mu posljednje tri sezone dom bili ruski Nižnji Novgorod i bjeloruski Minsk. Sezone 2010./2011. igrao je za Torpedo Nižnji Novgorod, a 2011./2012. i 2012./2013. za Dinamo Minsk.

"Dobro je da odmah na početku sezone imamo teškog suparnika, pogotovo što u predsezoni nismo imali baš tako teškog. Od CSKA očekujem sličan stil našemu i ne očekujem neke lijepe poteze, već čvrstu i tešku utakmicu. Vjerujem da dolazak CSKA već u prvom kolu, nije dobro samo za nas, već i općenito za klub i otvaranje sezone pred domaćim navijačima," smatra Linglet.

Linglet je u Torpedu igrao zajedno s Ryanom Vesceom te su činili najbolju napadačku liniju u Nižnjem Novgordu. Linglet je tada upisao 45 bodova, a Vesce 48. "Ne znam još ništa hoćemo li igrati zajedno. Vidjet ćemo što će trener odlučiti. Kada sam igrao u Dinamu, nisam ostvario sve ono što sam htio i što sam uspio napraviti u drugim klubovima. Nadam se da će ove sezone biti drukčije jer želim pomoći momčadi, nije bitno na koji način, golovima ili asistencijama, najbitnije je da pomognem."

Susret između zagrebačkog Medveščaka i gostiju iz Moskve, CSKA, je na rasporedu u 17,30 sati u Ledenoj dvorani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.09.2013. u 11:01
    Huh..jedva čekam 17:15 ..:-)
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG06.09.2013. u 10:38
    nema nerješenih ishoda...nadam se pobjedi, ZIG-ZAG
    Lovro-ZG
  • Zdren06.09.2013. u 09:43
    možda se izvuče kakav neriješeni ishod
    Zdren