Zimski sportovi

Medvjedi na otvaranju sezone najjače europske hokejske lige u Zagrebu odnijeli veliku pobjedu

Iz Ledene:Ana Legradi • petak, 06.09.2013.
Medvjedi na otvaranju sezone najjače europske   hokejske lige u Zagrebu odnijeli veliku pobjedu
Foto: Davor Sajko

Zagrebački Medvjedi su večeras pred prepunom Ledenom dvoranom otvorili KHL sezonu u Zagrebu. U prvom kolu su ugostili legendarni ruski CSKA, a otvorenju je prisustvovao i predsjednik KHL-a Aleksander Medvjedev, a domaćini su već u prvim minutama pokazali kvalitetu i poveli s 2:0.

Navijači zagrebačkog Medveščaka su konačno dočekali početak KHL sezone u Zagrebu. Dolaskom ruskog CSKA u Hrvatsku počela je nova era hokeja na zapadu. Svečanom otvorenju je prisustvovao i predsjednik KHL-a Aleksandar Medvjedev, a himne Hrvatske i Rusije je otpjevala glazbenica Vanda Winter.

Domaćini u svojoj premijeri na ledu najjače europske hokejske lige nisu oklijevali. Mreža se zatresla već u četvrtoj minuti kada je kapetan Alan Letang pronašao Jonathana Cheechooa za pogodak koji su navijači glasno pozdravili. Osam minuta prije kraja prvog dijela prvo je isključenje u susretu zaradio Sergej Gimajev, a domaćini su u posljednjim sekundama iskoristili prednost s igračem više.

Pred golom Rastislava Stane napadač Ryan Vesce je dodao pak Marku Popoviću u 13. minuti prvog dijela za 2:0.

Ulaskom u drugi dio susreta već kod prve pogreške CSKA i isključenja Ivana Nipraeva pogodak upisuje Kurtis Foster na dodavanje Stevea Montadora u prvoj minuti druge trećine. Nakon isključenja asistenta trećeg pogotka za Medveščak zbog povlačenja gosti su uspjeli pronaći rješenje za mrežu Marka Dekanića. Na dodavanje kapetan povijesnog ruskog kluba CSKA Aleksej Morozov smanjuje vodstvo na 1:3.

Za kraj drugog perioda vodstvo povećava Mathieu Carle na dodavanje Marka Popovića i to s igračem više kod isključenja Aleksandra Radulova.

Sjajnu akciju su pred zagrebačkom publikom upriličili Letang i Charles Linglet, koji je pred golom Stane vratio pak Vesceu za nepopravljivih 5:1. Na visokih 6:1 vodstvo je povećao Cheechoo, a samo četiri minute prije kraja susreta ruske legende nisu mogle ništa domaćinima. Na 7:1 je letvicu podigao Linglet.

KHL, 1. kolo:
Medveščak - CSKA 7:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sraka07.09.2013. u 14:31
    U KHL-u se dijele bodovi kao i u svim ligama. Ne kužim zakaj je EBEL forsirao 2 boda za pobjedu.
    sraka
  • Obrisan korisnik07.09.2013. u 12:27
    svaka čast medvjedi, nisam mogao vjerovati kad sam vidio rezultat.
    Obrisan korisnik
  • zwizdan00707.09.2013. u 10:52
    Primjećujem da se u KHL-u drukčije dijele bodovi... Zanimljivo...
    zwizdan007
  • Obrisan korisnik07.09.2013. u 04:06
    What he said. Arena prima više navijača ali atmosfera i navijanje su u Ledenoj 5x bolji. To je naš brlog
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2013. u 01:47
    To bi bilo najgore što bi mogli napraviti. Ledena je pakleno grotlo koje našim igračima daje dodatni vjetar u leđa, a glupa i sterilna Arena znatno bi umanjila prednost domaćeg terena. Što se tiče tekme, nemam riječi. Ovo je bila rapsodija. Šteta jedino što Dekanich nije par cm ranije zaustavio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik