Ostali sportovi

Perković: "Užasno sam sretna jer sam nepobjediva u Dijamantnoj ligi"

Ivor Krapac • subota, 07.09.2013.
Perković: "Užasno sam sretna jer sam nepobjediva u Dijamantnoj ligi"
Foto: EPA

Sandra Perković je bez ijednog pogrešnog koraka dovršila svoj ovosezonski nastup u Dijamantnoj ligi. Ukupna pobjeda u bacanju diska bila je osigurana i ranije, a Perković ju je u petak u Bruxellesu zasladila još jednim prvim mjestom. Dakako, nakon mitinga u Belgiji bilo je puno razloga za sreću...

Ranije ovog tjedna u Zagrebu prekinut je pobjednički niz Sandre Perković u sezoni, ali u petak navečer nije bilo prekida uspješne serije na mitinzima Dijamantne lige. Najbolja hrvatska i svjetska diskašica slavila je u Bruxellesu, pobrinuvši se za maksimalni broj bodova na svim natjecanjima Dijamantne lige na kojima je ove sezone nastupila.

Ovog puta joj planove nije uspjela poremetiti ni Gia Lewis-Smallwood, koja je s osobnim rekordom i rekordom mitinga u utorak slavila na zagrebačkom "Hanžeku". Amerikanka je u Bruxellesu bacila disk do 64,82 metra, ali Perković je bila raspoložena, s osiguranjem pobjede sa 67,04 metra u prvoj seriji.

"Odlično sam. Super se osjećam", opisala je vodeća svjetska diskašica vlastite dojmove nakon prvog mjesta u Bruxellesu: "Užasno sam sretna jer sam nepobjediva u Dijamantnoj ligi."

"Mogu reći da mi je Zagreb dobrodošao kao trening za večeras. Bilo je puno stvari koje su mi spriječile pobjedu u Zagrebu", dodala je Perković o nastupu pred svojim navijačima, nakon više od tjedan dana stanke zbog problema s ozljedama. Taj zagrebački nastup poslužio je kao dobra lekcija, pa se Sandra našalila koristeći poslovicu na engleskom: "Trick me once, shame on you, trick me twice - shame on me."

"Danas sam napisala novu stranicu u povijesti. 32 od 32 boda, može li bolje?", zaključila je Perković, dodajući da je sezona koja je pri kraju bila idealna: "Osvojila sam sve što se osvojiti može, Mediteranske igre, Dijamantnu ligu i Svjetsko prvenstvo. Ova 2013. bila je i više nego uspješna za mene uz sve probleme koji su me mučili. Što te ne ubije, ojača te."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nido07.09.2013. u 12:44
    Bravo Sandrice, a neka se stogod i zaradi!
    nido