Zimski sportovi

Razigrani Dinamo iz Rige uvjerljivom pobjedom odnio bodove iz Ledene

Iz Ledene dvorane:Krešimir Ferlak • nedjelja, 08.09.2013.
Razigrani Dinamo iz Rige uvjerljivom pobjedom odnio bodove iz Ledene
Foto: Davor Sajko

Medveščak nije uspio prenijeti razinu igre iz prve utakmice i u drugo kolo KHL-a. Dinamo je bio brži, čvršći i znatno efikasniji, te odnio pobjedu s (pre)visokih 5:1.

Uvodne minute donijele su jaki tempo,ali i ne previše prilika. Latvijci su nešto više prijetili na samom otvaranju, ali Mark Dekanich je opet dobro krenuo u susret. S druge strane Mikael Tellqvist je zamalo kapitulirao u sedmoj minuti. Sjajni branič Kurtis Foster je krenuo u napad i snažno opalio s plave linije, ali švedskog vratara na vratima Dinama spašava vratnica.

Prvog igrača više na sredini trećine ima Medveščak poslije isključenja Paula Szczechure, no najbolju priliku u te dvije minute propuštaju gosti iz Rige. Povukli su brzu kontru, ali udarac Arvidsa Rekisa odlično brani Dekanich. Dvije minute kasnije obranio je i opasan pokušaj Georgijs Pujacsa, ali u petnaestoj minuti je i on popustio.

Latvijski navijači otpjevali himnu

Prije svake KHL utakmice običaj je da se intoniraju himne. Organizatori su imali tehničkih problema s himnom Latvije, ali izvukli su ih gostujući navijači. Naime, kad su shvatili da himna njihove zemlje neće biti izvedena, njih pedesetak su je sami otpjevali i zaradili veliki pljesak cijele dvorane.

Pogriješio je Steve Montador u svojoj trećini, a to gosti brzo koriste. Arturs Kuzmenkovs je uzeo pločicu i pronašao samog Martinsa Cipulisa koji pogađa mrežu Medveščaka. Do kraja prvog dijela bilo je još nekoliko opasnih akcija gostiju koji su zasluženo bili u prednosti poslije prvih dvadeset minuta.

Drugi period bolje su otvorili Medvjedi, a veliku šansu imao je Ryan Vesce, ali sjajnom obranom nogom, uz malo sreće, istaknuo se Tellqvist. Vrlo brzo uzvratio mu je Delkanich s druge strane, fenomenalno je u padu sačuvao svoju mrežu nakon što je Miks Indrasis bio u matnoj situaciji.

Novi veliki pritisak domaćini rade nakon isključenja strijelca Cipulisa, ali izjednačenje je stiglo u 30. minuti u situaciji pet na pet. Gal Koren, jedan od rijetkih "preživjelih" EBEL-ovaca, sjajno je pogodio iznad lijevog ramena Tellqvista za 1:1 i erupciju oduševljenja u dvorani. Na žalost, Dinamo Riga vrlo brzo stiže do novog vodstva.

Vitalijs Pavlovs jako lijepo zadržava pločicu u domaćoj trećini, a onda je dodavanjem bez gledanja izbacio cijelu obranu Medveščaka i na drugoj strani pronašao Andrisa Dzernisa koji lijepo pogađa pod prečku Dekanichevog gola. S minimalnim vodstvom gostiju završila je druga trećina, a Medvjedi su odmah na početku treće dionice dobili novog igrača više.

No, igra s igračem više nije bila ni približno na razini od petka, pa su igrači Dinama još jednom sačuvali svoju mrežu. Kazna je bila brza. Gints Meija je sam povukao napad i pucao kroz obranu i kroz Dekanicha pod prečku za velikih 3:1 trinaest minuta prije kraja susreta.

Medvjedi su pokušali povezati konce i stvoriti pritisak, ali brzi i poletni gosti nisu dozvoljavali previše šansi pred svojim vratima, dok su iz kontri opasno prijetili. Priliku da zadaju konačni udarac gosti su imali poslije isključenja Fostera. Nisu zabili s igračem više, ali vrlo brzo poslije toga Mat Robinson sprema još jednu pločicu iza Dekanicha.

Trener Mark French je nakon toga izvukao Dekanicha, a Dzernis je pogodio praznu mrežu za svoj drugi gol utakmice i konačnih 5:1. Gosti iz Rige su apsolutno zasluženo slavili, iako je pobjeda po prikazanom previsoka. Priliku za nove bodove Medveščak ima u utorak protiv Leva iz Praga.

KHL, 2. kolo:
Medveščak - Dinamo Riga 1:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.09.2013. u 15:44
    ovo je bilo ocekivano
    Obrisan korisnik
  • Kit Karson09.09.2013. u 00:10
    Bit će ovoga još puno...nije ovo EBEL...
    Kit Karson
  • MalterEgo08.09.2013. u 23:58
    Loš dan američko-kanadskog sporta u ruskoj ligi! sve je to zavjera putina i sirije!
    MalterEgo
  • Ljuke08.09.2013. u 23:01
    Je ubili su medama PP, sve sto je protiv Moskve islo unutra ovdje nije htjelo. Riga brza ko ludjaci klizu, fizicki odlicno pariraju, ubijaju u tranziciji i polukontri, previse pakova u neutralnoj im je predano. Meni ruzno igraju, nekako mi antipaticna ekipa, ali su efikasni sto je je...
    Ljuke
  • Ljuke08.09.2013. u 23:01
    Je ubili su medama PP, sve sto je protiv Moskve islo unutra ovdje nije htjelo. Riga brza ko ludjaci klizu, fizicki odlicno pariraju, ubijaju u tranziciji i polukontri, previse pakova u neutralnoj im je predano. Meni ruzno igraju, nekako mi antipaticna ekipa, ali su efikasni sto je je...
    Ljuke