Zimski sportovi

Spretniji i konkretniji Lev odnio bodove iz Ledene

Iz Ledene:Krešimir Ferlak • utorak, 10.09.2013.
Spretniji i konkretniji Lev odnio bodove iz Ledene
Foto: Davor Sajko

Drugi poraz u dva dana doživjela je momčad Medveščaka. U trećem kolu KHL-a bolja od njih u Domu sportova bila je momčad Leva iz Praga s 3:1. Medvjedi su izjednačili u trećem periodu, ali pogreške i dekoncentracija koštale su ih poraza.

Sam početak utakmice protekao je u prilično rastrganoj igri s obje strane. Tako smo u prvih sedam minuta vidjeli tek dva malo opasnija pokušaja. Prvo je za goste pucao Michal Birner, a zatim je za Medvjede uzvratio Gal Koren, no bez većeg uzbuđenja za vratare.

Prvog igrača više imali su gosti nakon isključenja Kurtisa Fostera, ali rezultat se nije mijenjao, isto kao ni par minuta kasnije nakon što je za goste iz Praga izbačen Niko Kapanen. Najbolju šansu prve trećine imao je Erik Christensen poslije lijepog solo prodora, ali Barry Brust je zaustavio napadača Leva i nekadašnjeg stručnjaka za izvođenje penala u NHL-u.

Medveščak nije uspijevao povezati redove, najagilniji bio je Jonathan Cheechoo s nekoliko pokušaja solo prodora, ali to nije polučilo značajniji učinak. Otvaranjem druge trećine Medveščak je malo uspio prenijeti igru u trećinu Leva, ali do pravih prilika se i dalje vrlo teško stizalo.

Trojica domaćih KHL debitanata

Po prvi puta među vratnice Medveščaka u službenoj utakmici stao je dugogodišnji AHL-ovac Barry Brust, a uz njega još su dvojica igrača hrvatskih korijena imala debi sezone. Branič Mark Katic zauzeo je mjesto Mathieua Carlea na plavoj liniji, dok je u napadu umjesto Mikea Glumca nastupio prošlosezonski EBEL-ovac Nathan Perkovich.

Kako su minute drugog dijela odmicale, Medvjedi su se primicali golu Petrija Vehanena. Opasno su pucali Luke Walker, zatim i Ivan Švarny, te Brian Willsie, ali nije se dogodilo ništa više, osim malo gužve pred finskim veteranom.

Nastavilo je sijevati pred Vehanenom, velike prilike imali su Foster, a zatim i Matt Murley, no realizacija je nastavila štekati kao i prije dava dana protiv Dinama iz Rige. Sredinom perioda probudili su se Česi, sam na Brusta išao je Niko Kapanen koji nije zabio, ali ubrzo su gosti ipak poveli.

Igrala se 38. Minuta, pločicu je dobio Erik Christensen, sjurio se prema golu Medvjeda, lažirao udarac pod prečku i pločicu smjestio kroz noge Brusta u mrežu. Medveščak se, tako, nakon dva perioda našao u zaostatku iako su u drugoj dionici pokazali znatno bolju igru nego u prvih dvadeset minuta.

Pogodak Christensena malo je sputao zagrebačku momčad koje je u malo usporenijem ritmu krenula u treću trećinu. Prvi bolji udarac uputio je Boyd Kane u četvrtoj minuti, a šesta je bila sretna za Medvjede. Kurtis Foster je sjajno pronašao Willsiea koji je imao malo problema s kontrolom pločice, ali ipak je uspijeva ugurati u mrežu za 1:1.

Tri minute kasnije Lev opet vodi. Isključen je bio Andrew Murray, a na samom isteku te dvije minute gosti iz Praga su poveli uz puno sreće. S plave linije pucao je Nathan Oystrick, njegov udarac blokirao je suigrač Ryan O'Byrne, isti je odmah uputio udarac backhandom koji pogađa u nogu Kapanena i završava iza Brusta.

Medveščak se, tako, ponovno našao u situaciji da mora loviti rezultat, ali tri minuta kasnije našao se u još većem zaostatku. Zbunjenost obrane domaćih iskoristio je Tomaš Kubalik koji je prvi reagirao na odbijanac poslije udarca Callea Ridderwalla dok je obrana Medvjeda gledala.

Koncepcija igra trenera Marka Frencha tu se raspala i do kraja susreta nije bilo previše uzbuđenja. U petak dolazi Slovan iz Bratislave i nadajmo se da će Medvjedi ipak podići razinu igre protiv slovačke momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vjeran11.09.2013. u 16:20
    Najveće razočaranje jučer bilo je kad sam shvatio da su ljudi počeli ranije napuštati dvoranu nezadovoljni viđenim. Jesmo li previsoko poletjeli nakon CSKA? Jesmo li zaboravili gdje smo?Idemo naprijed, idemo uživati u vrhunskom hokeju, idemo bodriti Medvjede do kraja, neovisno o rezulatu. Zalaganje... [više na forumu]
    Vjeran
  • Obrisan korisnik11.09.2013. u 11:08
    CSKA nam je naletio, bilo je to otvaranje iz snova i naša savršena tekma, nakon toga dolazi najmanje 53 utakmice teške borbe za svaki bod. Uživajmo u vrhunskom hokeju i bodrimo naše dečke koji se i u zadnjoj minuti izgubljene utakmice bore i bacaju na led za pakom.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2013. u 10:30
    @nevals: dobro si to rekao :-) .. 8 pripremnih tekmi + tek 3 kola nisu dovoljni da se momčad uigra..dajte vremena Medvjedima ..mislim da naše vrijeme tek dolazi..imamo odličnu momčad koja se treba uigrati .. a da ne kažem koji je gušt gledati KHL u ledenoj .. gledam samo suce koji su X klasa iznad... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.09.2013. u 02:18
    Ovo je prva sezona expanzijske momcadi,sezona za ucenje I prilagodjavanje,koliko za igrac ,strucnjake,toliko I za upravu.Medvescak nije pristupio KHL-u da budu jednogodisnje cudo,oni su tu za duge staze.Expanzijski timovi u sjevernoamerickim ligama uglavnom imaju pocetne sezone prilicno lose sto se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • loozer10.09.2013. u 23:11
    Ma normalno, kad se pobjeđuje to je jer su bolji, a kad se gubi onda "NEMAJU SREĆE", kad slusam dragutina kako komentira imam osjecaj da slusam prijenos izvlacenja loto brojeva i njegovih promašenih listića
    loozer