Zimski sportovi

Medveščaku treći uzastopni poraz, Slovan prekinuo negativnu seriju

Branimir Korać • petak, 13.09.2013.
Medveščaku treći uzastopni poraz, Slovan prekinuo negativnu seriju
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka upisali su i treći uzastopni poraz u KHL-u, i treći na svom ledu, a ovaj put je bolji bio bratislavski Slovan. Slovaci su slavili u produžetku 4:3 preokrenuvši utakmicu nakon vodstva Medveščaka 3:1...

I Medveščak i Slovan u utakmicu su ušli s istim ciljem - prekinuti negativnu seriju. Medveščak je odlično otvorio sezonu demoliranjem CSKA, međutim nakon toga su uslijedila dva domaća poraza protiv Dinama iz Rige i praškog Leva te su stizale najave kako se želi pod svaku cijenu izbjeći treći uzastopni poraz, posebno jer slijede četiri teška gostovanja.

S druge strane Slovan je u sva tri susreta do gostovanja u Zagrebu upisao poraze i nikako nije želio nastaviti tu crnu seriju.

Sve do sredine posljednje dionice i činilo se kako će Medveščak pobjednički otići na turneju, međutim Slovaci su u zadnjih 20 minuta bili bolji protivnik i na kraju su zasluženo izborili produžetak.

Počelo je savršeno za Medveščak koji je poveo već u petoj minuti golom Ryana Vescea, vrlo brzo je Slovan ostao s igračem manje nakon isključenja Miklika, ali Medvjedi to nisu iskoristili. Iako nisu igrali loše u prvoj trećini, u 16. minuti Slovan je stigao do poravnanja pogotkom Romana Kukumberga.

U drugoj trećini obje momčadi su propustile nekoliko izglednih prilika da bi u samoj završnici Medveščak s dva gola stigao do velike prednosti. Prvo je Ivan Švarny iz sretne situacije stigao do pogotka svojoj bivšoj momčadi da bi u zadnjoj minuti trećine Jonathan Cheechoo vrlo lijepo zabio na asistenciju Wilsieja.

U trećoj trećini Medveščak je više razmišljao o tome kako zadržati stečenu prednost, Slovan je bio puno agresivniji prema naprijed i to je na kraju i naplatio. Povratak u utakmicu najavio je u 48. minuti kada Milan Bartovic smanjuje na 3:2, a u 57. minuti nakon velike pogreške domaćina, Tomaš Netik poravnava na 3:3.

Do kraja regularnog dijela Slovan je čak mogao i do pobjede, ali Mark Dekanich je spašavao domaćina.

Odlični vratar ipak nije pomogao u produžetku kada je u 62. minuti prvo obranio pokušaj Bartovica, ali pak se odbio do Marija Bliznaka koji lako pogađa za 4:3 i veliko slavlje brojnih slovačkih navijača u Ledenoj dvorani Doma sportova.

Sada za Medveščak slijedi iskušavanje gostujućeg leda, prvo u ponedjeljak idu u goste superjakom SKA St. Peterburgu, zatim u srijedu gostuju kod Čerepovca, u petak kod Jaroslavlja te u nedjelju kod Atlanta.

KHL:
Medveščak - Slovan Bratislava 3:4 (1:1, 2:0, 0:2, 0:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.09.2013. u 13:28
    Ah, da sam nisu onak razbili CSKA ne bi ih sad ovi tolko ozbiljno shvacali pa bi se lakse doslo do koje pobjede. Nema veze, bit ce bolje kad se uigraju.
    Obrisan korisnik
  • emilio2114.09.2013. u 12:45
    a šta se moglo očekivati?
    emilio21
  • Obrisan korisnik14.09.2013. u 03:57
    u pitanju je klub koji se obnovio na račun kvalitetnog rada i marketinga te entuzijazma građana, navijača i zaposlenika, a ne klub direktora neke naftne kompanije koja opskrbljuje pola milijarde ljudi... tak da što se mene tiče za ovu sezonu nek se nižu porazi, vjerojatno i hoće, ali ovakav projekt... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2013. u 23:14
    ZIG-ZAG ajmooo hahhahahahha imaju mali proračun, nekvalitetni su i završit će kao posljednji. Sve ostalo je utopija.
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG13.09.2013. u 23:04
    Nismo uopće tak loše igrali kak se predstavlja jer smo izgubili tri tekme zaredom. Trenutno nas zajebava neuigranost zbog koje radimo ovakve pogrješke u obrani i bez veze gubimo pločicu u napadu jer igrači ne znaju kome ide dodavanje. Općenito, imamo dobru momčad i to se vidi iz individualnih... [više na forumu]
    Lovro-ZG