Zimski sportovi

Sjeverstalj Čerepovec nastavio Medveščakov crni niz, raspad Medvjeda u drugoj trećini

Branimir Korać • srijeda, 18.09.2013.
Sjeverstalj Čerepovec nastavio Medveščakov crni niz, raspad Medvjeda u drugoj trećini
Foto: Ivana Stančin

Hokejaši Medveščaka nisu uspjeli prekinuti negativnu seriju i ubilježili su peti uzastopni poraz u KHL-u. On je stigao na gostovanju u Čerepovcu gdje je domaći Sjeverstalj bio bolji s visokih 6:2...

Medveščak i dalje plaća školu igranja u KHL-u. Poslije euforije nakon startne pobjede nad moskovskim CSKA, Medveščak je nanizao pet poraza, a posljednji je došao na gostovanju kod Sjeverstalja.

Prvih 20 minuta nije bilo loše, Medveščak je igrao dobro, bio konkretniji i više je prijetio te je na odmor između dvije trećine odnio minimalnu prednost 1:0. Međutim, kobnima su se pokazale dvije i pol crne minute u drugoj dionici kada su primili čak tri pogotka i potpuno pali.

U samoj završnici prve trećine Medveščak je stigao do prednosti zahvaljujući golu Matta Murleya i rodila se nada kako bi se moglo do dobrog rezultata kod starosjedioca u elitnom europskom hokejskom natjecanju.

Međutim, nastavak nije bio tako dobar, a nakon što je Steve Montador zaradio isključenje do kraja susreta odmah na početku druge trećine, sve je krenulo nizbrdo.

Odmah je Aleksander Šinin poravnao na 1:1, Linus Videll je dodao još jedan pogodak s igračem više, a seriju domaćina u svega dvije i pol minute zaključio je Evgeni Mons za 3:1.

Pet minuta prije kraja druge trećine postalo je jasno da će Medveščak teško nešto napraviti na ovom gostovanju, s igračem manje na ledu Vadim Berdnikov je povisio na 4:2 da bi tračak nade gostima dao Bill Thomas sedam sekundi prije kraja trećine.

Pokušao je Medveščak u posljednjoj dionici doći do preokreta, ali nije išlo. Malo više od pet minuta prije kraja Videll je novim golom s igračem više završio priču, a konačnih 6:2 postavio je Aleksander Bumagin dvije i pol minute prije kraja susreta.

Novo teško iskušenje bit će pred Medveščakom već za dva dana kada ponovno od 17 sati gostuju kod Lokomotiva iz Jaroslavlja koji poput njih nije najbolje ušao u sezonu, ali ima na papiru sasvim solidnu momčad.

KHL:
Sjeverstalj Čerepovec - Medveščak 6:2 (0:1, 4:1, 2:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 09:54
    Hehe..ovo sa pavijanom me nasmijalo...:-) .. meni nisu fakat jasni ti mazohisti koji komentiraju nešto što ih ne zanima i što ne prate..pokušavam skužiti ali mi ne ide ? :-) ..do sada smo pokazali da možemo igrati u KHLu..rezultati će doći..1/3 odlična a onda nevjerojatno glupa isključenja zarade... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2013. u 09:35
    Sad se vidi da igramo s "velikim" dečkima. Biti će još toga. Mislim da će nam trebati vremena (na publiku mislim) da se naviknemo da sad igramo 2. ligu svijeta i da tu nema slabih. A ove što pljuju po Medveščaku stvrano ne razumijem. U redu je da ljude ne zanima hokej, čak je i u redu da se da neki... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 23:26
    pa koji k.....čitaš ak te ne zanima............štrikaj doma ili igraj šah ili prati ritmičnu gimnastiku pavijane....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 22:58
    Nisu ljudi krivi što ove sezone igraju NHL ritmom - svaki drugi dan utakmica - pa se eto svaki put mora objaviti izvještaj s utakmice. A mislim da bi ipak bilo neprofesionalno ne objaviti izvještaj s utakmice jedinog sportskog kluba uz Hajduk koji na tribine na redovnoj bazi privuče preko 5.000... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2013. u 22:45
    meni je hokej super sport al ovo svakodnevno svršavanje na legiju stranaca pod zajednickim nazivom medvescak je smijurija.
    Obrisan korisnik