Rukomet

Dvoršek: "Obrana je bila najbolji segment naše igre, moramo poraditi na napadu"

Iz Arene Zagreb:Zvonka Keliš • subota, 21.09.2013.
Dvoršek: "Obrana je bila najbolji segment naše igre, moramo poraditi na napadu"
Foto: Davor Sajko

Rukometaši hrvatskog prvaka CO Zagreba u novu su sezonu Lige prvaka zakoračili sigurnim slavljem nad slovenskim Celjem te prije svega dobrom igrom u obrani. Razloga za zadovoljstvo nakon dvoboja su, međutim, pronašla oba trenera, kao i mladi igrači Mandalinić i Marguč.

Momčad CO Zagreba ove je subote na odličan način otvorila novu europsku sezonu, u svojoj je Areni ugostila rukometaše slovenskog Celja, prikazala je dobru igru, doduše nešto bolju u obrani no u napadu, te je upisala prvu pobjedu i prve bodove u najelitnijem europskom klupskom natjecanju.

Netom nakon dvoboja razloga za zadovoljstvo pronašla su oba trenera, a onaj gostujući je kazao: "Utakmica je bila jako borbena i teška, a ovi mladi momci ponijeli su velik teret na svojim leđima. Jako sam zadovoljan igrom u obrani, dok su propusti u napadu posljedica dinamike i agresivne obrane koju igramo. Danas nismo koristili zicere u polukontri i kontri te se stoga nadam da ćemo to ubuduće preokrenuti u našu korist. U samoj utakmici, početkom drugoga poluvremena dogodio nam se mali pad, Zagreb je to iskoristio. Mi smo jurili zaostatak, na kraju smo i smanjili razliku, ai to je bilo to", prokomentirao je Vladan Matić.

"Ponovili smo pogreške koje i inače radimo, naime, griješimo dosta u zicerima. Međutim, igramo dobro u obrani i to je dobro za ubuduće. Iz toga se razvija polukontra i kontra i imamo više mogućnosti u napadu u kojem smo danas imali problema. U početku drugoga dijela susreta Zagrebaši su se odvojili i to je bilo ključno, mi smo se borili do kraja, nismo se predali, no na koncu smo izgubili", izjavio je član Celja, Gašper Marguč.

Utakmicom Zagreba i Celja kompletirano je prvo kolo skupine A Lige prvaka u kojem je Zaporožje priredilo iznenađenje uzevši bod RN Löwenu. Gostujući trener osvrnuo se stoga i ukrajinsku ekipu koja je glavni konkurent kako njegove momčadi tako i hrvatskog prvaka u borbi za daljnju fazu natjecanja.

"Poslije rezultata koje je Zaporožje ostvarilo protiv Vojvodine, dakle, glatke pobjede, neriješen rezultat s RN Löwenom nije iznenađenje. Pokazali su Ukrajinci da su ozbiljna ekipa, ulažu u strance mnogo više od nas budući da se mi okrećemo našoj školi i našim mladim igračima što će nam se isplatiti na duži period. Novac se u rukometu, dakle, preselio na istok gdje se razvijaju snažne ekipe, no mi ćemo im parirati mladošću i talentom."

"Obrana je bila jako dobra, no u napadu nismo prenijeli ono što smo pripremali na treningu. Time smo, dakle, nezadovoljni, no nadam se da ćemo to ubrzo popraviti. Utakmica je uistinu bila borbena s dvije mlade ekipe na terenu željne dokazivanja", riječi su najboljeg Zagrebova strijelca u susretu, mladog Mandalinića.

Nastavio je potom trener Celja s onim što je ususret dvoboju sa Zagrebom zapravo ponajviše bilo u njegovoj glavi: "Meni je više utakmica s Velenjem bila u glavi i kako će se moja ekipa dići poslije nje, u šoku sam još zbog nje i boli me to. Nakon dvoboja u srijedu bilo je premalo vremena za spremiti se, uspjeli smo tek dva DVD-a pogledati i to je bilo to. Sada se još skupljaju povrede i sve to treba istrpjeti, teško je to...."

Vrijeme je potom bilo i da trener pobjedničke ekipe Boris Dvoršek ponudi svoje viđenje susreta: "Iza nas je dobra obrambena utakmica, obrana je, naime, bila najbolji segment naše igre. Vidi se da smo dobro skautirali Celje, to dokazuje i samo 21 primljen gol, dakle, odradili smo sve što smo planirali, zaustavili smo slovenski brzi centar te polukontre i kontre."

No, kod trenera Zagrebaša bilo je i razloga za nezadovoljstvo: "Nisam zadovoljan igrom u napadu svoje ekipe. Iza nas je prva utakmica Lige prvaka, na terenu su bili mladi momci i pristup i sve je bilo pomalo drugačije. Možda smo bili malo u grču, nismo imali protok lopte, Celje je također odigralo dobro u obrani, pročitalo je našu igru, išlo je agresivno na kontakt, stoga je bilo i teško razviti našu igru. No, super sam zadovoljan pobjedom i načinom ulasku u Ligu prvaka."

Iako je pohvale od strane Zagrebova stratega zaradio najbolji strijelac Stipe Mandalinić, isti je istaknuo kako će desna strana napada morati pokazati što zapravo zna: "Sjajnom smo obranom pokrpali gluposti u napadu, naime, naš su problem bili desni vanjski igrači koji su odigrali slabu utakmicu, a inače su naša udarna snaga. Sva sreća što je Mandalinić danas bio dobar na lijevoj strani", zaključio je Dvoršek s nadom kako će se već u četvrtak protiv Zaporožja i Stepančić i Šebetić pokazati u najboljem svjetlu.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Rhein-Neckar Löwen31:31Motor Zaporožje
St. Peterburg15:28Veszprem
RK Zagreb24:21Celje Pivovarna L.
1Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Rhein-Neckar Löwen31:31Motor Zaporožje
St. Peterburg15:28Veszprem
RK Zagreb24:21Celje Pivovarna L.
1Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!