Rukomet

Lokosice poražene od Krima, presudilo loše drugo poluvrijeme

Iz Dona sportova:Jelena Bagarić • utorak, 24.09.2013.
Lokosice poražene od Krima, presudilo loše drugo poluvrijeme
Foto: Ivana Stančin

Zanimljiva utakmica Regionalne lige odigrala se u Domu sportova između Lokomotive i prošlogodišnjih polufinalistica Lige prvakinja, ekipe Krima. Nakon odličnog prvog poluvremena, Lokosice su drastično pale početkom drugog i dopustile ogromnu seriju od devet uzastopnih pogodaka svojih protivnica koja je presudila pobjednika u ovom susretu.

Lokomotiva - Krim Mercator 24:28 (13:11)

Regionalna liga, 4. kolo

Zagreb, Dom sportova dvorana II. Gledatelja: 200

Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na Moru)

Lokomotiva: Razum (8+1), Bukovina, Jelčić (3+0); Smiljanić, Grubišić 2, Božović, Oštarjaš 7, Krsnik 1, Debelić 1, Kožnjak 2, Rajović 2, Janković, Horvat 4, Bašić 4(1), Milić, Konta 1.
Trener: Nenad Šoštarić

Krim Mercator: Stefanišin (12+0), Marinček (1+0); Pidedade 2, Wörz 4, Mavsar 2(1), Bulatović 1, Lazović 5, Irman, Penezić 7, Krpež 4, Zrnec 2, Manea 1, Vizitiu.
Trener: Tone Tiselj

Isključenja: Lokomotiva -; Krim Mercator 12 minuta

Sedmerci: Lokomotiva 1(1), Krim Mercator 2(1)

Zagrebačka Lokomotiva nije uspjela doći do svoje druge pobjede u Regionalnoj ligi. Bolje od njih ovaj puta bile su rukometašice Krima koje su nakon odličnog otvaranja drugog poluvremena presudile pobjednika u ovoj utakmici četvrtog kola.

Prvo poluvrijeme ukupno, ali i rezultatski gledano otišlo je na stranu Lokomotive. Povele su s 2:0 pogocima Maje Kožnjak i Tee Grubišić, a prednost su čuvale do 3:3 u devetoj minuti kada je Tamara Mavsar izjednačila iz sedmerca. U idućih nekoliko minuta ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, no u 22. minuti Andrea Penezić pogađa za 7:9 i prvo vodstvo Krima od dva razlike u susretu.

No, serija od četiri uzastopna pogotka koju su predvodile Lidija Horvat i Sonja Bašić dovela je domaću ekipu ponovo u vodstvo. Valja spomenuti da su i obje vratarke jako dobro branile, Marina Razum za Lokomotivu u prvom dijelu skupila sedam obrana dok je Sergeja Stefanišin kod Krima imala jednu više. Pritisak Krima igračice Nenada Šoštarića uspjele su izdržati do kraja te su na odmor otišle s plus dva.

Poslije 15-minutnog odmora kao da je na teren dvorane II u Domu sportova izašla druga ekipa Lokomotive. Bezidejnost u napadu, nekoordinirana obrana i mnogo izgubljenih lopti dozvolili su Krimu da u prvih deset minuta nastavka zabiju devet golova dok Lokomotiva nije upisala niti jedan. Dora Krsnik tek u 41. minuti postiže prvi gol u nastavku za domaće, no niti to nije pokrenulo njenu ekipu. Stručni stožer dva puta je u 13 minuta zvao time-out, no nešto se jednostavno u ekipi "slomilo".

Kada se činilo da je sve izgubljeno u igru kod Lokomotive ulazi Petra Oštarjaš koja sa svojih ukupno sedam postignutih golova u 16 minuta drži Lokosice "na životu". Većinu drugog poluvremena gubile su sa osam razlike, no ulaskom Oštarjaš uspjele su je neutralizirati na podnošljivih četiri pogotka zaostatka koliko je i u konačnici bilo.

U pobjedničkoj ekipi Krima najbolja je bila hrvatska reprezentativka Andrea Penezić s postignutih sedam pogodaka, a još pet dodala je Barbara Lazović. Stefanišin je u konačnici imala 12 obrana, dok je Razum kod Lokomotive skupila devet. Oštarjaš je bila najbolja sa sedam pogodaka, dok su Bašić i Horvat na svoj konto upisale po četiri.

Idući susret Regionalne lige Lokomotivu očekuje već u nedjelju kada gostuju kod makedonskog Vardara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • w.potter26.09.2013. u 00:16
    ovoj ekipi fali srednji vanjski jer Sonja Basic nije orgnaizator igre. Ona je dobra obrambena i snazna lijeva vanjska koja ima prolaz.... a u ovoj ekipi ima 5 lijevih vanjskih jer su uz nju tu jos: Koznjak, Bozovic, Ostarijas i Milic... Steta sto Milic kao najperspektivnija rukometasica iz svog... [više na forumu]
    w.potter