Rukomet

Dvoršek: "Zaslužili smo barem bod, no napravili smo previše pogrešaka da bi ga osvojili"

Zvonka Keliš • petak, 27.09.2013.
Dvoršek: "Zaslužili smo barem bod, no napravili smo previše pogrešaka da bi ga osvojili"
Foto: Davor Sajko

Momčad hrvatskog i regionalnog rukometnog prvaka u novom susretu Lige prvaka odigranome u četvrtak predvečer u ukrajinskom Harkivu nije uspjela upisati i novu pobjedu. Bolja je, naime, bila domaća ekipa Motor Zaporožja. Razloga za nezadovoljstvo stoga je imao trener CO Zagreba Boris Dvoršek, dok je njegovu zabrinutost za prikazanu igru podijelio i trener domaćina Sergej Bebeško koji je, pak, ipak bio sretan zbog osvojenih bodova u Europi.

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb nakon uvodnog slavlja u Europi nad slovenskim Celjem, u narednom dvoboju, onom u ukrajinskom Harkivu, nisu uspjeli svladati ekipu Motor Zaporožja te će se kući vratiti bez novih europskih bodova. Velika borba odvijala se na parketu, Zagrebaši su se nekoliko puta uporno vraćali u susret, pa čak i preuzeli vodstvo, no u posljednjim minutama ogleda previše pogrešaka koštalo ih je kako mogućih bodova tako i onog jednog, ali vrijednog. Zaporožje je, pak, tako upisalo svoju prvu pobjedu u Ligi prvaka.

"Naravno da smo jako razočarali konačnim rezultatom budući da smo u Ukrajinu stigli po pobjedu, no u pojedinim trenucima igre jednostavno nismo imali sreće. Ovo je bila vrlo dobra utakmica, no Motor Zaporožje je u posljednjim pet minuta jednostavno igrao mnogo bolje od nas", dodao je Dvoršek.

Netom nakon poraza u Ukrajini trener CO Zagreba Boris Dvoršek za službene je klupske stranice kazao: "Obrambeno smo odigrali dosta loših prvih 30 minuta, ali u nastavku smo podigli nivo igre. Nakon gotovo dva mjeseca priprema koje su se bazirale na obrani nedopustivo je da u prvoj dionici igre odigramo na tako niskoj razini. U drugom poluvremenu smo imali svoje šanse, ali svaki put kada smo vodili s jedan razlike i kada smo imali priliku odvojiti se dogodio bi nam se peh ili kakva nesmotrena greška", riječi su Zagrebova stratega koji je potom nadodao: "Mislim da smo zaslužili osvojiti barem bod, ali na koncu smo napravili previše grešaka i utakmica se razvila u drugom pravcu."

"Ne tražimo alibi, ali naš ponajbolji igrač Luka Stepančić imao je crijevnu virozu i nije bio spreman za puni angažman. Umjesto njega odigrao je mladi Šebetić na čiji račun s pravom stižu pohvale. Na nama je da sada skupimo glave i okrenemo se k nedjelji, odnosno dvoboju SEHA lige protiv beogradskog Partizana", zaključio je Dvoršek.

S druge strane trener domaće i pobjedničke momčadi, Sergej Bebeško, nije mogao sakriti zadovoljstvo ostvarenim rezultatom: "Nakon dobre utakmice u Njemačkoj očekivao sam da će i ova biti jako teška. Naime, suprotstavili smo se ekipi koja ima dugu povijest nastupanja u Ligi prvaka, a prošle godine, kada sam još bio trener Dinamo Minska moja se tadašnja momčad dva puta susrela sa Zagrebom i oba susreta bila su jako teška i borbena."

Bebeško iznenađen atmosferom

"Iskreno, nisam očekivao ovakvu atmosferu. Došlo je uistinu mnogo navijača te su se svi zajedno potrudili pomoći nam, siguran sam da i oni imaju zasluge u našem slavlju", kazao je Bebeško.

Nastavio je potom trener Ukrajinaca s osvrtom na dvoboj u Harkivu: "Utakmicu smo započeli obranom 5-1, no naš se suparnik dobro nosio s njome stoga smo se morali prebaciti na 6-0 obranu. Ne razumijem što se dogodilo na početku drugoga dijela, kao što ne razumijem ni zašto najednom nismo uspjeli zabiti četiri sigurna gola. Pred kraj susreta imali smo malo sreće, a i naš je vratar uspio obraniti nekoliko jako važnih lopti. Smatram da su Mandalinićeve dvije pogreške na kraju bile ključne. Iako sam na koncu zadovoljan osvojenim bodovima, ne mogu biti zadovoljan prikazanom igrom na terenu."

Nakon boda u Njemačkoj protiv RN Löwena te sada i pobjede na domaćem terenu nad CO Zagrebom sigurno je da mnogi ukrajinski zaljubljenici u rukomet imaju velika očekivanja od svoje ekipe: "Znam da sada svi očekuje da će moja momčad polučiti sjajne i dobre rezultate, no mi se po prvi puta natječemo u Ligi prvaka. Neki od naših igrača još nisu psihološki spremni odigrati na istome nivou nekoliko susreta Lige prvaka za redom, posebice protiv jakih suparnika. Isto tako, potpuno je krivo razmišljati da nakon što smo uzeli bod u gostima da kod kuće možemo pobijediti svakoga", pozvao je za kraj na oprez trener Bebeško.

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Motor Zaporožje31:30RK Zagreb
Celje Pivovarna L.29:22St. Peterburg
Veszprem30:29Rhein-Neckar Löwen
1Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Motor Zaporožje31:30RK Zagreb
Celje Pivovarna L.29:22St. Peterburg
Veszprem30:29Rhein-Neckar Löwen
1Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!