Košarka

Šarić uoči Cibonine sezone: "Imamo potencijala da napravimo nešto veliko"

Ivor Krapac • subota, 28.09.2013.
Šarić uoči Cibonine sezone: "Imamo potencijala da napravimo nešto veliko"
Foto: Kristijan Komarica

Poslije reprezentativnog ljeta zaključenog osvajanjem četvrtog mjesta na Europskom prvenstvu u Sloveniji, Dario Šarić se nakon vrlo kratkog predaha priključio Ciboninim treninzima i najavio što očekuje od nove klupske sezone. U razgovoru s novinarima nakon predstavljanja momčadi u Domu Dražena Petrovića, Šarić je kazao da je sastav Vukova dovoljno kvalitetan za ispunjavanje ciljeva u mjesecima koji slijede...

Iza samo nekoliko dana odmora, Dario Šarić u četvrtak je već bio na Ciboninom treningu, a u nedjelju ga očekuje prvi nastup u klupskom dresu na početku nove košarkaške sezone. Šarić nije imao puno vremena za predah nakon što je s hrvatskom reprezentacijom sudjelovao u osvajanju četvrtog mjesta na Eurobasketu u Sloveniji. Pred njime je druga sezona s Vukovima, prva prava i potpuna, s obzirom da je u prošloj došao u momčad naknadno.

Šarić se još jednom vratio na reprezentativno ljeto i EP u Sloveniji: "Teško mi je dati procjenu koliki smo posao napravili, bila je to moja prva godina i još uvijek imam osjećaj iz mlađeg uzrasta, u kojem smo uvijek u kombinacijama za medalju i za dobre igre. Ne znam točno koliko je veliko ovo četvrto mjesto, ali kada gledamo zadnje rezultate, možemo reći da je jako veliko. Nešto se pomaknulo u odnosu na ranije godine s tom četvrtfinalnom utakmicom, šteta što na kraju nismo uzeli medalju."

"Svi govore da je bilo dobro i pitaju se tko je to mogao očekivati, ali ta medalja bi nam stvarno puno pomogla, ne samo za reprezentaciju, nego i općenito za košarku u Hrvatskoj i na ovim prostorima."

"Zaželio sam se nečeg novog, tri mjeseca sam bio u istome", opisao je 19-godišnji Šibenčanin kako je doživio povratak u klub poslije reprezentativnog ljeta: "Jedva sam čekao doći bez obzira što sam umoran, ne zbog seniorske reprezentacije, nego zbog cijelog procesa, U-19 reprezentacije i zbog cijele prošle sezone."

"Želja je da vidimo novu ekipu, stvarno imamo potencijala da napravimo nešto veliko", nastavio je Šarić, koji je Vukove u sadašnjem sastavu prvi put gledao u četvrtak na treningu: "Sviđa mi se ekipa, ne samo zato jer sam vidio trening, nego i zbog toga što sam pratio tko je doveden. Imamo potencijala, ostao je kostur od prošle godine i nadogradili smo ga s nekim igračima koji će biti nositelji."

"Sigurno smo dobri, spremit ćemo se - šteta što nismo još tjedan ili dva više skupa da se bolje nađemo i osjetimo, ali pronaći ćemo se kroz sezonu i kroz utakmice. U prve dvije ili tri utakmice je teško od nas očekivati da ćemo biti ukomponirani, ali poslije toga očekujemo da ćemo biti stvarno dobra ekipa", istaknuo je jedan od glavnih Ciboninih aduta, dodajući kako vjeruje da će mu nastup s reprezentacijom na Europskom prvenstvu biti od koristi.

S dolaskom Martina Junakovića i Tomislava Gabrića, Šarić je dobio dva poznanika i prijatelja u svlačionici Vukova, no kako je kazao, u momčadi je sa svima dobar. Novom dvojcu, pristiglom iz Šibenika, odnosno Jollyja, želi pomoći da se snađu što brže: "Svi su mi prijatelji, svi smo dobri u jednu ruku. Njima moram dati ruku da im bude lakše i da se što prije naviknu na ovu sredinu. Imamo potencijala, svi smo dobri, svi smo pravi suigrači, samo to treba pretočiti na teren, što je najteže."

"Mogu reći da se osjećam drugačije, moćnije. Ako mogu igrati s dečkima koji su takve kvalitete, na malo slabijem nivou nego je Europsko prvenstvo mogao bih biti igrač koji je jako bitan faktor", opisao je Šarić, kojem su u dolazećoj sezoni momčadski ciljevi ispred bilo kojeg pojedinačnog.

"Osvajanje ABA lige bi mi sigurno više značilo nego da ja budem MVP. Poslije Zadrove pobjede, ABA liga je od 2003. s dominacijom srpskih klubova, rastu i klubovi iz BiH, Igokea je bila prva, slovenski klubovi su bolje igrali od nas, bez obzira što smo nekad imali lošiju, a nekad bolju kvalitetu ekipe", kazao je 19-godišnji Šibenčanin o ciljevima u dolazećoj sezoni: "Općenito je s hrvatskim klubovima bilo tako, ali ove godine i Cedevita i Cibona imaju rostere s kojima je naš zadatak ući među četiri i pokazati se u toj jednoj ili dvije utakmice što bolje i probati to osvojiti. No, primarno je da probamo ući u Euroligu."

"Vidjet ćemo kako će se sezona odvijati, dat ćemo sve od sebe. Nadam se da dolazi bolje vrijeme ne samo za Cibonu, nego općenito za hrvatsku košarku", dodao je Šarić, kojega u klupskom dresu u dolazećoj sezoni u regiji i hrvatskim natjecanjima očekuju sudari s Cedevitom s Jasminom Repešom na klupi. Kako je istaknuo, mogućnost da njegova momčad pobijedi izbornikovu donosi dodatni motiv: "Sigurno ću ga željeti pobijediti, možda i više nego obično, iako uvijek želim najviše od sebe i od ekipe. Tako će biti i u ovom slučaju, Cedevita i Cibona su zadnjih godina izgradili rivalstvo, tako da ta utakmica nosi posebne draži i dobro je da postoje veliki rivaliteti jer je to bitno za košarku."

U nedjelju vrijede Cibonine godišnje

Kako su javili iz kluba, za ogled Cibone i Cedevite u Kupu Dražena Petrovića vrijedit će Cibonine godišnje ulaznice od prošle ili nove sezone. Uz predočenje svojih godišnjih ulaznica, njihovi vlasnici će na blagajnama Doma Dražena Petrovića moći preuzeti ulaznicu za nedjeljnu borbu za trofej.

Koliko vrijedi Cibona, a koliko Cedevita pokazat će mjeseci pred nama: "Njih baš nisam pratio, a nisam gledao ni naše utakmice kako smo igrali. Po igračima, neki govore da je Cedevita bolja, neki da smo mi bolji, dok ja mislim da imamo bolju momčad od Cedevite, samo će Cedevita još dovesti neke igrače. Sigurno će to biti pravi derbi, prava poslastica - još su tu dvojica najboljih trenera koji su se vratili nazad, da pomognu napretku košarke. Nadam se da ćemo mi biti bolji od njih, normalno, to i očekujem."

Prvi susret dogodit će se u nedjelju navečer, u 20:30 sati u Domu Dražena Petrovića, u borbi za Kup koji nosi Draženovo ime: "Idemo na pobjedu, moramo ući agresivno protiv njih. Gledao sam skauting jučer, Cedevita je više igrala rukomet jer im ekipe nisu stvarale pritisak na loptu, a mi ćemo sigurno morati imati dodatni pritisak i motiv više od njih. Nadamo se pobjedi, kvalitetu imamo, moramo ispuniti i onaj obavezni dio."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2013. u 08:43
    Kao što vidiš i ne pratim baš previše. Pogotovo ovo oko love/dugova. Vidim da si Zvezdaš , a meni je pak Partizan pojam selekcioniranja igrača još od davnih godina (Grbović, Pecarski, Savović..) . I one lude generacije sa Divcem koja zbog Splićana nije osvojila sve šta je mogla. I da ne nabrajam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2013. u 23:00
    Pa da si malo vise pratio situaciju video bi i da ljubav prema Partizanu nije bila nista manja, svi na vlasti su bili Partizanovci. Zvezda je imala veliki dug, ali je napravila reprogram duga, tako da sad imamo mogucnost da imamo veci budzet od Partizana, jer oni nisu placali ni porez drzavi, zato... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • baja123429.09.2013. u 17:15
    kad je to Cedevita dobila Zadra uopće, a kamoli u gostima
    baja1234
  • Obrisan korisnik29.09.2013. u 12:16
    Daj djete oladi malo sa tim ciljevima i slijedeće sezone ćete na koljenima moliti pozivnicu za Eurocup.Cibona je lošija nego lani,a da ne govorim za Cedevitu.Partizan i Zvijezda su ispred svih,ali tu su Radnički,Budućnost,Igokea,Olimpija,Krka,MZT.Ustvari osim Širokog i Zadra ne znam koga će dobiti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2013. u 10:46
    Alekpetro ...nije baš sigurno ali je realno. S tim da Partizan radi sustavno a Zvezda je očigledno plod političko-privredne ljubavi. Novca ima koliko treba. Takvi projekti naprečac mi nisu baš omiljeni.
    Obrisan korisnik