Rukomet

Stepančić: ''Partizan je svladan zahvaljujući velikoj borbenosti i zalaganju''

Danijela Lemaić • ponedjeljak, 30.09.2013.
Stepančić: ''Partizan je svladan zahvaljujući velikoj borbenosti i zalaganju''
Foto: Davor Sajko

Momčad Croatia osiguranja Zagreba ove je subote u dvorani Sutinska Vrela ugostila ekipu Partizana iz Beograda nad kojom je upisala i treću pobjedu u Regionalnoj ligi. Utakmica je dobro došla igračima da isperu gorak okus nakon poraza od Motor Zaporožja u drugom kolu Lige prvaka što su priznali i desni vanjski rukometaš Luka Stepančić te mlado lijevo krilo Lovro Mihić.

Aktualni regionalni prvak uvjerljivo je svladao srpsku ekipu Partizana koju je ostavio na velikih dvanaest golova razlike (36:24). Pred Zagrebašima su sada, pak, dvije gostujuće utakmice, s ekipom Meškova iz Bresta u sklopu petog kola Regionalne lige te susret Lige prvaka s ruskim St. Petersburgom, u kojima momci Borisa Dvoršeka vjeruju kako će pokazati dobru igru i donijeti kući nove bodove.

''Iza mene je crijevna viroza i loša utakmica protiv Celja i sve se to nekako skupilo. Bio sam u velikom grču prije utakmice i imao sam par dana za razmisliti o svemu. Mislim da sam danas morao odigrati jednu bolju utakmicu s drugačijim pristupom i nadam se da sam to i odradio'', bile su prve riječi Luke Stepančića.

Osvrnuo se potom Zagrebov desni vanjski na samu utakmicu protiv momčadi Partizana: ''Malo smo loše otvorili ovaj susret, no unatoč tome nismo niti jedan trenutak mislili kako nećemo pobijediti te je na kraju razlika bila puno veća nego što smo mislili da će biti. Smatram da smo velikom borbenošću i zalaganjem dobili ovu utakmicu."

''Konkurencija u sportu je nešto pozitivno i smatram da se u utakmicama moramo nadopunjavati kao ekipa te da će onda sve biti kako treba'', otkrio je Mihić kako gleda na konkurenciju s obzirom na to da uz njega Zagreb, za sada, ima još dva lijeva krila, dok s ekipom i dalje trenira Hrvoje Batinović koji nije pronašao novu sredinu.

Ekipu CO Zagreba sada očekuju dva gostovanja od kojih je prvo ono u Brestu u sklopu petog kola Regionalne lige gdje će snage odmjeriti s momcima Željka Babića, nekadašnjeg pomoćnog trenera u redovima hrvatskog prvaka: ''Sa strane cijelo vrijeme osluškujemo što se događa u Brestu. Pobjedom u Bjelorusiji sigurno bi riješili, koliko god je još rano pričati o tome, pitanje Final Foura Regionalne lige. Ide nam na ruku loš rezultat Meškova, točnije, tri poraza u nizu, a najgore je to što će se baš na nama morati vaditi. Unatoč situaciji mi idemo po dva boda i nemamo što skrivati, stoga očekujem jednu čvrstu i zanimljivu utakmicu'', dodao je Stepančić te nastavio o susretu trećeg kola Lige prvaka kada momčad Zagreba gostuje u St. Petersburgu.

''Ne razmišljamo previše o St. Petersburgu, daleko je to, ima još dva tjedna do tog dvoboja. Nakon utakmice s Meškov Brestom imamo tjedan dana priprema za susret s ruskom momčadi. Gledali smo utakmicu Rusa sa slovenskim Celjem i objektivno smo bolja ekipa od njih. Idemo korak po korak, ali sigurno je da bi pobjedom u Brestu dobili krila i poticaj za bolju igru protiv ruske ekipe.''

Vrijeme je potom bilo i da Zagrebov kadet Lovro Mihić kaže riječ, dvije o nedjeljnom dvoboju: ''Mislim da smo dosta loše ušli u utakmicu, ali smo nakon prvog time-outa skupili glave i napravili veliku seriju, odvojili se i održali razliku do kraja susreta.''

Nadodalo je potom lijevo krilo CO Zagreba: "Moje mišljenje je da smo dobro odigrali utakmicu protiv Motora iz Zaporožja iako nismo uspjeli pobijediti i uzeti nove bodove. Pokazali smo da smo dobra ekipa i očekujem da ćemo u sjedeće dvije utakmice to i potvrditi novim pobjedama.''.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!