Zimski sportovi

Zahuktali Medvjedi kod opasnog Donbassa

Krešimir Ferlak • petak, 11.10.2013.
Zahuktali Medvjedi kod opasnog Donbassa
Foto: Davor Sajko

Svoju utakmicu 16.kola, hokejaši Medveščaka odigrati će u Družba Areni u Donjecku protiv domaćeg Donbassa. Biti će to prvo gostovanje Medvjeda u Ukrajini gdje traže nastavak svog sjajnog pobjedničkog niza.

Pobjeda, pa sedam poraza, pa sedam pobjeda. To je pomalo nestvarni epilog prvih petnaest utakmica Medveščaka u KHL-u. Kroz mjesec dana sezone momčad je stasala, priviknula se na igru u ovoj ligi, a sada im stiže pravi test i derbi Zapadne konferencije. Donbass i Medveščak dijele treće mjesto Zapada i biti će to pravi test za trenera Marka Frencha i ekipu.

Utakmica u Minsku donijela je dva dobra pokazatelja zagrebačkoj ekipi. Prije svega, po prvi puta su pobijedili na gostujućem ledu, a i bila je to premijerna pobjeda u produžetku, koji je do sada više puta bio koban. Još kada se uzme u obzir da su do slavlja stigli nakon 0:2, očekivanja za Donjeck su opravdano velika.

Vesce, Cheechoo, Carle i Foster

Iako je momčadska igra najveća snaga Medvjeda, četiri imena se ipak ističu. Ryan Vesce predvodi ekipu s četrnaest bodova, ima šest golova i osam asistencija. Jonathan Cheechoo za jedno s Danisom Zaripovim iz Metallurga predvodi ligu s devet pogodaka, dok su među braničima Medveščaka najbolji Kurtis Foster i Mathieu Carle s devet poena. Foster ima četiri gola, a Carle dva.

No, biti će to izrazito teško iskušenje jer Donbass je snažna, iskusna i ekipa u dobroj formi. Glavna zvijezda je Ukrajinac Ruslan Fedotenko, koji se vratio kući nakon osamnaest godina, 863 NHL utakmice i Stanley Cupom osvojenim s Tampa Bay Lightningom.

Osim njega poznata imena su braniči Jan Kolar i Oskars Bartulis, te napadači Evgenij Dadonov, Petteri Wirtanen, Vaclav Nedorost i Lukas Kaspar. Ipak, prvi strijelac ekipe do sada je Maksim Yakutsenya s pet golova i osam asista. Odličan na vratima je Michael Leighton, koji je drugi u ligi po najmanjem broju primljenih golova po susretu (1,65), a prije Donbassa branio je za Chicago, Nashville, Philadelphiu i Carolinu.

Kod Medveščaka jedini problem rade ozljede, no to se nije osjetilo jer je momčad zaista odlično pripremljena i ujednačena. ˝Ne dajemo nikakve informacije o ozlijeđenima.˝, već je nekoliko puta ponovio French. Steve Montador, Alan Letang, Charles Linglet i Luke Walker su među ozlijeđenima i teško je očekivati da će netko od njih zaigrati.

Međutim i bez njih će se sigurno ići na pobjedu. Momčad je uigrana, uvijek netko iskoči, a to je protiv Dinamo Minska učinio Boyd Kane prekrasnim pogotkom. ˝Pomalo je nevjerojatno dobiti sedam zaredom, to nitko ne očekuje, ali idemo dalje tako˝, rekao je Kane, a tako razmišlja i cijela ekipa Medveščaka. Zato i pobjeđuju.

Utakmica je na rasporedu u 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mtipster11.10.2013. u 14:01
    Tako će i kod mene bit, ali oči primarno na laptopu. Ajmo Medvjedi!!
    Mtipster
  • Obrisan korisnik11.10.2013. u 13:12
    kod mene se na TV-u se gleda nogomet, laptop hokejBit ce danas paklena tekma jer su i ukrajinci u odlicnoj formi. Inace gledajuci tekmu protiv Dinama prisjetio sam se pocetaka u EBEL-u i onoga kad smo igrali s 2 i pol napada, te se tresli prije 3 trecine dal cemo izdrzati do kraja na nogama. Kako... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • IanZG11.10.2013. u 13:00
    Ovo bi mogla biti jedna od težih utakmica sezone, Donbass nije tako veliko ime poput nekih ruskih klubova, ali imaju jako snažnu momčad, bod bi bio ogroman uspjeh ovdje...
    IanZG
  • teletabis8911.10.2013. u 11:23
    Sretno Medveščaku, mislim da će danas dosta ljudi gledati hokej bez obzira što je u isto vrijeme Hrvatska-Belgija.
    teletabis89
  • Obrisan korisnik11.10.2013. u 09:21
    Ajmo Medvjedi jedva čekam prijenos danas ....
    Obrisan korisnik