Rukomet

Dvoršek: "Odličnim spojem napada i obrane u nastavku susreta svladali smo St. Petersburg"

Danijela Lemaić • subota, 12.10.2013.
Dvoršek: "Odličnim spojem napada i obrane u nastavku susreta svladali smo St. Petersburg"

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb na svojem su drugom europskom gostovanju upisali pobjedu nad ekipom St. Petersburga te se kući vraćaju s nova dva boda. Pokazanom igrom na terenu zadovoljan je bio trener hrvatskog prvaka Boris Dvoršek, dok su igrači Ante Kaleb, Luka Stepančić i Stipe Mandalinić priznali kako su u susret ušli s velikim grčem koji je ima utjecaja i na rezultat na poluvremenu.

Nakon pobjede i poraza u dosadašnja dva kola Lige prvaka momčad Croatia osiguranja Zagreba vratila se na pobjedničke staze slavljem nad ruskim St. Petersburgom 35:24. Nakon loše otvorenog prvog poluvremena, momci Borisa Dvoršeka stisnuli su gas te su u drugom dijelu susreta pokazali što sve znaju, proigrali u napadu i obrani te se odvojili na nedostižnih 11 razlike.

Zagreb proradio i u obrani i u napadu

''Zaredali smo dva neugodna poraza, od Motor Zaporožja i Meškov Bresta, koja možda nismo očekivali i zbog kojih smo u susret ušli u grču. U prvom dijelu ponovno nismo spojili dobru igru napada i obrane zbog čega smo primili 16 golova, što je nedopustivo. Drugih trideset minuta bacali smo se na glavu, igrali vrhunsku obranu i napokon smo napravili taj klik o kojem pričamo već duže vrijeme'', riječi su Zagrebovog desnog vanjskog Luke Stepančića koji je rusku mrežu zatresao šest puta.

''Pobijedili smo u utakmici koju smo morali dobiti, pobjeda na koju smo računali jer realno Zagreb je puno bolja ekipa od St. Petersburga", bile su prve riječi trenera Dvoršeka nakon pobjede u Rusiji koji je zatim prokomentirao igru CO Zagreba u prvom dijelu susreta.

''Prvo poluvrijeme smo imali neki strah, grč koji je vrlo vjerojatno posljedica poraza od Motor Zaporožja i Meškov Bresta. Igrali smo dobar napad, ali u obrani smo bili mekani, stajali smo preplitko, nismo radili faulove i nismo bili dovoljno agresivni te je, zahvaljujući tome, rezultat na poluvremenu bio takav kakav je bio."

Osvrnuo se potom Zagrebov strateg na igru svojih igrača nakon stanke kada su počeli koračati ka novoj, sigurnoj pobjedi: ''Drugo poluvrijeme smo igrali ono što cijelo vrijeme tražim od igrača, ono što treniramo i kada smo tako počeli igrati Zagreb je napokon došao do izražaja. Igrali smo agresivnu 6-0 obranu koja je bila fenomenalna drugo poluvrijeme, brzo smo trčali i imali puno kontri. U napadu smo bili strpljivi, opasni sa svih pozicija i moram čestitati svojim dečkima na odličnoj igri.''

''Imamo visoke igrače, Tončija Valčića, Leona Šušnju, Luku Šebetića i Josipa Šandrka, koji su se u obrani u drugom dijelu dvoboja odlično kretali što je trener tažio od njih. Naime, to je ono što stalno vježbamo na treninzima, stoga, St. Petersburg nije imao šanse uz takvu obranu'', rekao je Stipe Mandalinić.

''Ova pobjeda u St. Petersburgu je vrlo važna za nas jer vjerujem kako će podići cijelu ekipu. U pitanju su velika dva boda koja vraćamo kući gdje ćemo nastaviti trenirati i napredovati, stoga, očekujem kako ćemo na sljedećim utakmicama biti kakvi smo bili ovdje drugo poluvrijeme'', za kraj rekao je trener CO Zagreba.

Da su u dvoboj sa St. Petersburgom rukometaši CO Zagreba ušli u grču potvrdio je i srednji vanjski igrač Ante Kaleb koji je Zagrebovoj pobjedi potpomogao sa svoja četiri pogotka: ''Na početku utakmice držao nas je neki grč, ali sva sreća stisli smo u drugom poluvremenu i osigurali pobjedu. U svlačionici smo se na odmoru dogovorili da nema više zezancije i smatram da smo u tom drugom dijelu susreta odradili jako dobar posao.''

''Vrlo je dobro što su svi igrači dobili svoju minutažu u susretu i što smo se gotovo svi upisali u strijelce. Početak drugog poluvremena je bio furiozan i nadam se da ćemo tu igru pokazati i u nadolazećim susretima. Bolje da otpočetka igramo dobro i napravimo razliku da nam kasnije bude lakše'', kazao je Kaleb te dodao: ''Pobjeda u St. Petersburgu sigurno je jedan korak naprijed za cijelu ekipu i mislim da će nas ova pobjeda u gostima podići. Nadam se da će od sada sve ići na bolje, da će Tatran Prešov pasti, dok ćemo se s Veszpremom potući pa što bude.''

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Veszprem44:27Motor Zaporožje
Celje Pivovarna L.25:28Rhein-Neckar Löwen
St. Peterburg24:35RK Zagreb
1Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Veszprem44:27Motor Zaporožje
Celje Pivovarna L.25:28Rhein-Neckar Löwen
St. Peterburg24:35RK Zagreb
1Veszprem 10303:243+6017
2Rhein-Neckar Löwen 10305:252+5316
3Celje Pivovarna L. 10269:272-39
4Motor Zaporožje 10277:296-199
5RK Zagreb 10267:282-158
6St. Peterburg 10216:292-761

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!