Zimski sportovi

Kraj sjajnog niza, Wandell i Glass presudili Medvjedima

Iz Ledene:Krešimir Ferlak • nedjelja, 13.10.2013.
Kraj sjajnog niza, Wandell i Glass presudili Medvjedima
Foto: Davor Sajko

Hokejaši Medveščaka nisu uspjeli seriju pobjeda dovesti do broja devet. Izgubili su od Spartaka nakon penala, regularni dio završio je 2:2, a Medvjedi su dva puta vodili. Junak gostujuće pobjede osim strijelca penala Toma Wandella bio je vratar Jeff Glass koji je obranio 42 udarca i svih pet penala.

U odličnom raspoloženju Medveščak je dočekao utakmicu sa Spartakom, a tako su i krenuli u susret. Već u trećoj minuti dobili su domaćini igrača više, kojeg su aktivno odigrali, no bez pogotka. Ali, tri minute kasnije i to se promijenilo.

Veliki posao uz ogradu napravio je Ryan Vesce, izborio je pločicu i uposlio Michaela Ryana, koji se sjurio pred gol i onda vrlo lijepo backhandom pogodio za vodstvo Medvjeda poslije točno sedam minuta igre.

Uspostavili su gosti ravnotežu sredinom trećine, ali bez većih prilika. Moskovljani su uputili samo četiri udarca prema Barryu Brustu, a najopasniji je bio solo prodor Matta Andersona. Međutim i u toj situaciji Brust je ostao miran, dok je kod Medveščaka Matt Ellison bio u matnoj poziciji, ali pucao je preko gola Jeffa Glassa.

Kozlov opet u Ledenoj

Legenda ruskog i svjetskog hokeja Slava Kozlov vratio se u Ledenu dvoranu nakon što je prošle sezone na zagrebačkom ledu igrao prijateljsku utakmicu protiv Medveščaka u dresu Dinamo Moskve. Iako su već tada bile priče o ulasku Medvjeda u KHL, teško da je Kozlov očekivao da će ovdje zaigrati natjecateljsku utakmicu. Kozlov je napunio 41 godinu, ali i dalje igra, a u NHL-u je odigrao 1182 utakmice i uzeo dva Stanley Cupa s Detroit Red Wingsima.

Drugi dio također je otvoren igračem više domaćina, opet bez realizacije i opet je ubrzo nakon toga pao gol, ali sada u domaću mrežu. Tom Wandell je na centru primio dodavanje, poslao na pod Ivana Švarnya i onda zakucao pločicu u mrežu nemoćnog Brusta za 1:1.

Nakon toga se zaigralo malo življe, a ubrzo je zaiskrilo na ledu između Brusta i gostujućeg napadača Artema Voronjina, ali sve je riješeno s po dvije minute kazne sa svake strane. Vrlo brzo su Medvjedi dobili šansu četiri na tri, ali igrač više i dalje nije štimao. No, samo minutu kasnije su odigrali akciju utakmice.

Kombinirao je prvi napad, tri brza dodavanja i pogodak. Bill Thomas i Matthew Murley su odradili asistencije, a pločicu je iz blizine u mrežu ubacio Jonathan Cheehcoo. Bio je to deseti pogodak sezone za zagrebačkog Indijanca i novo vodstvo domaćina.

Spartak je pred kraj drugog dijela malo pritisnuo, Medveščak je ušao u probleme s isključenjima, ali na drugi odmor se otišlo s 2:1 za domaće. Spartak je u drugoj dionici ipak pokazao više, pa su s dozom samopouzdanja krenuli u treću trećinu.

Istina, bili su gosti nešto konkretniji, ali Medveščak se jako dobro i organizirano branio i prijetio iz protunapada. Zbog neopreznosti domaćini su zaradili isključenje radi previše igrača na ledu, ali obrana predvođena Brustom sve je rješavala.

No, kako je vrijeme odmicalo, Moskovljani su sve više vremena provodili pred Brustom i osam i pol minuta prije kraja stiglo je izjednačenje. Nikolaj Žerdev je krasnim dodavanjem izbacio cijelu obranu, a na dugoj strani je ostao nečuvan branič Spartaka Deron Quint, koji iz blizine pogađa za novo izjednačenje.

U preostalom regularnom vremenu Medveščak je bio bolji, ali to nisu uspjeli konkretizirati. Najbliže golu bili su nakon prodora Andrewa Murraya, ali niti on, niti Vesce nisu uspjeli ugurati pločicu iza Glassa. Nakon 50 sekundi produžetka brzi Patrik Bjorkstrand je izborio igrača više nakon što ga je srušio Valeri Vasiljev i Medveščak je dobio veliku priliku za pobjedu.

Iako je bila prava opsada Spartakovog gola, Glass je sjajno obranio i sačuvao mrežu netaknutom, pa su utakmicu odlučili penali. Bjorkstrandov udarac je Glass obranio, Žerdev je promašio, Vesceov pokušaj također skida Glass, a Andersonov Brust. U trećoj seriji niti Cheechoo nije uspio nadmudriti Glassa, a Wandell je pogodio stativu.

Krenulo se u raspucavanje, gdje su prvi pucali gosti, a opet nije uspio Žerdev. Zatim je Glass obranio Ellisonu, a zatim Wandell vara Brusta. Vesce je imao priliku izjednačiti, ali i njega je zaustavio sjajni Glass i niz Medveščaka stao je na osam pobjeda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.10.2013. u 15:35
    Koji je k*rac tom Montadoru. Pa nije mu lošu u Zagrebu. Pa neće valjda ići igrati u Sibir.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2013. u 12:11
    Steve Montador od danas više nije lan medveščaka! :( :( :( :(
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2013. u 00:58
    letang neka i ostane ozljedjen jer martinovic igra fenomenalno !!!
    Obrisan korisnik
  • Lovro-ZG13.10.2013. u 23:56
    Ozlijeđen zajedno s Popovicem, Linglettom, Walkerom, Jessimanom i Letangom.
    Lovro-ZG
  • Obrisan korisnik13.10.2013. u 21:38
    Bravo Medvjedi bod je tu. Šteta što nismo pobijedili,ali mislim da nam je falilo svježine,ali imamo puno ozljeđenih igrača.
    Obrisan korisnik