Rukomet

Dvoršek: ''Tatran Prešov je uigrana ekipa puna iskusnih igrača, ali mi idemo po pobjedu''

Danijela Lemaić • ponedjeljak, 14.10.2013.
Dvoršek: ''Tatran Prešov je uigrana ekipa puna iskusnih igrača, ali mi idemo po pobjedu''

Nakon europske pobjede nad St. Petersburgom momčad Croatia osiguranja Zagreb okreće se Regionalnoj ligi u sklopu koje joj u šestome kolu u goste stiže ekipa Tatran Prešova. Nadolazeći susret prokomentirali su trener Boris Dvoršek, koji je potvrdio kako hrvatskog prvaka čeka težak dvoboj, kao i lijevi vanjski Stipe Mandalinić.

Na teren dvorane Sutinska Vrela u sklopu šestog kola SEHA lige dolaze momci Petera Hatalčika koji u Zagreb stižu kao vodeća momčad tablice. Igrače Borisa Dvoršeka zasigurno očekuje težak dvoboj za bodove, ali će susret poslužiti i za uigravanje nove obrane za utakmicu Lige prvaka protiv mađarskog Veszprema budući da na lijevog vanjskog Josipa Šandrka hrvatski prvak ne može računati oko dva mjeseca.

''Čeka nas vrlo teška utakmica, Tatran igra najbolje do sada u Regionalnoj ligi, dobio je Meškov Brest i Vardar u gostima, stoga, u Zagreb sigurno dolazi pobijediti'', bile su prve riječi trenera Dvoršeka koji je zatim prokomentirao kako njegova ekipa nema puno vremena pripremiti se za Tatran.

Šandrk dva mjeseca out

Nakon što je aktualni regionalni prvak konačno uigrao svoju obranu koju, prvenstveno, temelje na Josipu Šandrku i Tončiju Valčiću kako bi dobili na visini, stigla je vijest o ponovnoj ozljedi upravo jedne polovice tog tandema, naime, Šandrku je ponovno pukao nožni palac i očekuje se njegovo izbivanje od oko dva mjeseca: ''Nažalost ponovno imamo peh, ozljedu Šandrka kojemu je ponovno puknuo palac na nozi te ga neće biti oko dva mjeseca. Ozljeda se dogodila u trenutku kada smo posložili obranu zajedno s njim i Tončijem Valčićem, stoga sada moramo složiti novu obranu'', izjavio je trener Dvoršek.

''Mi smo se u subotu dosta potrošili na utakmici Lige prvaka, u nedjelju smo putovali cijeli dan tako da nemamo puno vremena, imamo praktički samo jedan trening kao pripremu za Tatran Prešov. Napravit ćemo video analizu utakmice Tatrana s Vardarom, odradit ćemo jedan trening i izvući ćemo maksimum u utorak.''

Osvrnuo se potom Zagrebov strateg na ekipu Tatran Prešova i s kojih pozicija ona najviše prijeti: ''Oni su gotovo ista momčad već dvije godine, uigrani su te imaju dosta iskusnih igrača kao što su Dainis Kristopans, koji je sve bolji na desnom vanjskom, tu je i Radoslav Antl na lijevom krilu, kao i jako dobri golmani. Vrlo lako zabijaju golove s deset metara, igraju brzo i moderno."

Za kraj je Zagrebov strateg kazao: ''Igrat ćemo kao što igramo na treninzima, dat ćemo sve od sebe. Nadam se da će ljudi doći u velikom broju podržati nas protiv Tatran Prešova'', ali i dodao: ''Smatram da smo pobjedom u Rusiji napravili dobru pozivnicu svim ljubiteljima rukometa da dođu na utakmicu.''

Da CO Zagreb čeka teška utakmica složio se i lijevi vanjski ekipe, Stipe Mandalinić: ''Tatran Prešov je jako ozbiljna ekipa koju ne smijemo podcijeniti jer je, kao što smo vidjeli, pobijedila Vardar i Meškov Brest. Momčad Tatrana dolazi u Zagreb po bodove, ali nadam se kako ćemo mi skupiti glave, odigrati kako treba i da joj nećemo dopustiti da odnese bodove.''

''Pobjeda protiv St. Petersburga dodatan nam je motiv, digli smo se psihički i vidjeli smo da možemo unatoč tome što je put bio naporan. Ali ritam je takav, nema odmora, ne smijemo misliti na umor, idemo odraditi tu utakmicu i onda se spremiti za ono najvažnije, a to je utakmica s Veszpremom'', zaključio je Stipe Mandalinić.

Foto: Matija Hećimović

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!