Košarka

Krenuo i Eurokup, vrlo dobra večer za Perasovića, Rudeža i Radoševića

Branimir Korać • srijeda, 16.10.2013.
Krenuo i Eurokup, vrlo dobra večer za Perasovića, Rudeža i Radoševića
Foto: Kristijan Komarica

Odigrani su prvi susreti prvog kola po skupinama Eurokupa, a jedini dvoboj u kojem je bilo neizvjesnosti bio je onaj između PAOK-a i Budućnosti. Ostali su susreti bili lišeni tijesnih završnica, a do uvjerljivih pobjeda stigli su Velimir Perasović, Leon Radošević i Damjan Rudež...

Velimir Perasović s Valencijom je natjecanje otvorio na gostovanju kod Levalloisa i odmah stigao do uvjerljive pobjede 85:68. Valencia se od početka susreta postavila autoritativno i pokazala kako ima velike ambicije u ovom natjecanju. Već na poluvremenu gosti su imali visoku prednost 45:29 i nije bilo nikakvih problema u završavanju posla.

Oliver Lafayette predvodio je Valenciju sa 17 poena (5/7 trica) i osam asistencija dok je Bojan Dubljević dodao 16 poena i šest skokova. U redovima domaćina po deset poena ubacili su Daniel Ewing i Giovan Oniangue.

Problema nije imala niti ALBA u njemačkom dvoboju u Bonnu. Domaći Telekom nije mogao parirati Berlinčanima koji su otišli do pobjede 86:65 uz vrlo dobru predstavu Leona Radoševića koji je za 26 minuta ubacio 12 poena (3/4 za dva, 6/6 slobodna), uhvatio pet skokova, podijelio pet asistencija i dvije blokade. Prvi strijelac susreta bio je David Logan s 20 poena (6/7 trica) dok su domaćina predvodili s po 14 poena Benas Veikalas i Jamel McLean.

Realizatorski se istaknuo i Damjan Rudež u visokoj pobjedi Zaragoze protiv belgijske Dexije. Španjolci su slavili 73:56, a Rudež je bio prvi strijelac susreta sa 16 poena (2/4 za dva, 4/5 za tri). Inače, Belgijci su praktički već na poluvremenu izgubili svaku ambiciju, Zaragoza je imala prednost 45:20 i bilo je jasno da će gosti vrlo teško nešto napraviti u ovom susretu.

Očekivano lagan posao imao je Banvit protiv Kaleva. Estonci se nisu unaprijed predali, međutim Banvit je postupno gradio prednost, u nekim dijelovima susreta vodio i s 30 poena razlike te je na kraju glatko slavio 86:60. Sammy Mejia je s 15 poena predvodio domaćina koji je imao čak 11 igrača koji su ubacivali poene, a kod gostiju Bamba Fall sa 16 poena istaknuo se više nego ostali.

Neizvjesnost je nešto duže potrajala u Rigi gdje je MZT bio potpuno ravnopravan protivnik 30 minuta, a onda je u završnoj dionici ostao bez odgovora na seriju domaćina. VEF je s 10:0 krenuo u posljednju četvrtinu, trice su ubacivali Delininkaitis i Berzins i poslije toga više nije bilo povratka za Makedonce. Prvo ime susreta bio je Kenan Bajramović s 22 poena, devet skokova i pet asistencija, a goste je predvodio Uroš Lučić s 15 poena.

Jedini susret u kojem je bilo drame bio je onaj u Solunu gdje je PAOK ugostio podgoričku Budućnost. Crnogorci su imali priliku napustiti Grčku s pobjedom, vodili su 83:80 11 sekundi prije kraja, međutim u posljednjem napadu tricu je ubacio DJ Cooper i sa sirenom je donio pobjedu PAOK-u. Veliku utakmicu odradio je Giorgos Bogris koji je ubacio čak 28 poena uz sedam skokova dok je Cooper dodao 16 poena i osam asistencija. U gostujućem sastavu Aleksa Popović je ubacio 22 poena uz odličnih 4/5 za dva i 4/5 za tri poena.

Eurokup

Skupina C:
Paris Levallois – Valencia Basket 68:85

Skupina D:
Telekom Baskets Bonn – ALBA Berlin 65:86
CAI Zaragoza – Belfius Mons Hainaut 73:56

Skupina F:
PAOK Solun – Budućnost VOLI 85:84

Skupina G:
Banvit Bandirma – Kalev Cramo 86:60
VEF Riga – MZT Skoplje Aerodrom 80:71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.10.2013. u 20:44
    Odlično ,još jedan igrač za reprezentaciju
    Obrisan korisnik
  • mala truba16.10.2013. u 10:21
    od njega je Peras napravio igracinu - kad je uvjezbao sut sa poludistance krenulo ga odlicno !fakat materijal za repku.
    mala truba
  • Obrisan korisnik16.10.2013. u 08:52
    Radošević 12p, 5sk, 5asista, 2blk uz samo jedan promašeni šut i savršena sl.bacanja - eto što je moderan igrač na pozicijama 4 i 5! Odmah u repku umjesto markote!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2013. u 01:59
    Rudež je tricaško ČUDO
    Obrisan korisnik