Košarka

Ciboni poraz protiv Le Mansa u napetoj završnici

Iz Doma Dražena Petrovića:Filip Han • srijeda, 16.10.2013.
Ciboni poraz protiv Le Mansa u napetoj završnici
Foto: Kristijan Komarica

Cibona nije uspjela doći do pobjede u prvoj utakmici Eurokupa protiv Le Mansa, iako je imala šut za pobjedu. U četvrtoj četvrtini Cibona je dostigla dvoznamenkasti zaostatak, te tri puta došla u priliku da izjednači ili pobijedi utakmicu, no šutevi Šarića, Žižića i Blassingamea nisu prošli kroz obruč...

Na otvaranju utakmice obje su momčadi igale solidan napad, no ipak su propustili poentirati iz nekih lakih pozicija. Le Mans se početkom utakmice oslanjao na svoj vanjski šut, dok je Cibona na drugoj strani tražila unutarnju igru te prodore bekova.

Kraj prve četvrtine donio je i prvo veće odvajanje gostiju kada su se pojavile neke rupe u Ciboninoj obrani, te je Le Mans u drugu četvrtinu ušao sa šest poena prednosti. Neven Spahija u tom je razdoblju puno rotirao, pa je Cibona imala problema s održavanjem ritma utakmice.

Cibose je u rezultatskom priključku početkom druge četvrtine držao Janning s dvije trice i dvicom, no gosti su sredinom četvrtine po prvi put na utakmici uspjeli pobjeći na dvoznamenkastu razliku. Cibona je teško branila raspoloženog Sya, a dozvolila je i nekoliko lakih skokova u napadu.

Gosti su tako stvorili prednost od 11 poena s kojom su otišli na poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme otvorila je najjača petorka Cibone, no gosti su ipak uspjeli povećati svoju prednost zahvaljujući lošoj obrani domaćih. U tome se trenutku razigaro Dashaun Wood koji je imao seriju od deset poena. U jednom trenutku prednost Le Mansa dosegla je 18 poena, no da ne bude gore pobrinuo se Janning koji je u tom trenutku preuzeo sve konce Cibonine igre u napadu.

Posljednja dionica igre ponudila je drugačiju, razbuđenu Cibonu. Obrana je postala nešto agresivnija, gosti su počeli griješiti, a Vukovi su počeli više koristiti kontre i polukontre što je dovelo do smanjenja prednosti Francuza. Cibona je dobila puno energije uvođenjem Jagodića-Kuridže koji je u suradnji s Janningom zabio pogodak za minus šest Cibone. U sljedećem napadu Strawberry je zabio iz kontre, no Wood je odmah tricom vratio na sedam razlike.

Činilo se da će Le Mans lako privesti utakmicu kraju, no Cibona se probudila te krenula u preokret. Strawberry je na drugoj je strani uzvratio Woodu tricom za 72:76, a potom je Žižić pogodio oba bacanja. Strawberry je smanjio na dva koša zaostatka prodorom, a zatim su gosti izgubili loptu zbog koraka, te poklonili Ciboni posljednji napad na utakmici.

U tom je napadu prvu prliku imao Šarić prodorom uz aut liniju koji je promašio, a njegov promašaj nije uspio popraviti ni Žižić. Uslijedio je time-out s dvije sekunde do kraja utakmice i loptom na Ciboninoj polovici. Prilikom izvođenja Blassingame je loptu uspio ukrasti i uputiti šut s osam metara, no nažalost lopta je izašla iz obruča, te je konačan rezultat 76:78.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Wood s 22 poena, Batista je zabio 14. Cibonu je predvodio Janning s 19, čemu je dodao i pet skokova, Strawberry je zabio 15, a Šarić 11.

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Telenet Oostende90:83ČEZ Nymburk
Red October Cantu88:86Artland Dragons
Cibona76:78Le Mans Sarthe
1Red October Cantu 81+88
2ČEZ Nymburk 54+60
3Le Mans Sarthe 54+10
4Telenet Oostende 62+5
5Cibona 19-57
6Artland Dragons 27-106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Telenet Oostende90:83ČEZ Nymburk
Red October Cantu88:86Artland Dragons
Cibona76:78Le Mans Sarthe
1Red October Cantu 81+88
2ČEZ Nymburk 54+60
3Le Mans Sarthe 54+10
4Telenet Oostende 62+5
5Cibona 19-57
6Artland Dragons 27-106

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2013. u 21:16
    Im the boss pozdravi majku...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2013. u 21:15
    Malo više motivacije i podrške klubu ne bi bilo na odmet,doći će i pobijede,dali se netko sjeća da je cibona u europi stigla - 18 i umalo pobijedila i da su pritom igrali full mladi igrači,ljudi daj se spustite malo,što očekujete razvaljivanje u europi? pa nije cibona cska,ali je na dobrom putu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2013. u 13:47
    jako jako slabo skidacemo opet gace pred srbima u aba ligi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2013. u 13:33
    jugoplastika najbolja momčad 20. stoljeća,a cibona je najgora momčad 21.stoljeća
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2013. u 12:36
    jbte 24 poraz,pa hoće li navijači Cibone vidjet pobijede i veće zalaganje na utakmicama. Jer ovo je već sramota. Počnite više pobjeđivati ne samo u ABA ligi,nego i u Europi i prestanite brukat ime Cibone.
    Obrisan korisnik