Košarka

Spahija: "Ne treba mi sedam dobrih minuta, već četrdeset"

Iz Doma Dražena Petrovića:Filip Han • srijeda, 16.10.2013.
Spahija: "Ne treba mi sedam dobrih minuta, već četrdeset"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon poraza u napetoj završnici u prvoj utakmici Eurokupa protiv Le Mansa, trener Cibone Neven Spahija nije bio zadovoljan onime što je njegova momčad prikazala na terenu, no izrazio je nadu da kroz utakmice koje slijede može podići ekipu i dovesti je u pobjednički ritam...

Neven Spahija nije bio previše uzrujan porazom, no rekao je kako nikako ne može biti zadovoljan svime što je njegova momčad prikazala: "Mi smo odigrali sedam dobrih minuta u ovoj utakmici, a meni ne treba reakcija od sedam, već od 40 minuta. Čestitam igračima što su na kraju pokazali energiju kojom smo se vratili u utakmicu, no to nije dovoljno za ozbiljne momčadi.

To može biti dovoljno za momčadi poput Szolnokija ili Olimpije, no mi se ne želimo svrstavati u grupu ekipa kao što su te, već želimo biti tu gdje je Le Mans."

Spahija smatra da su glavni igrači momčadi pružili premalo, no priznao je kako uzrok toga može biti i činjenica da se puno rotiralo, te je bilo teško ući u ritam: "Moguće je da sam ja svojim izmjenama razbio ritam svojim, nazovimo ih titularnim igračima, no ja sam rekao kako ću davati šansu mladima.

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

Ulazak Junakovića danas je puno pomogao, što nitko od vas ne bi očekivao i to je dobar znak. Mi ćemo i dalje mukotrpno raditi i pokušat ćemo biti bolji, pogotovo u drugom dijelu sezone. Ja ću i dalje davati šansu mladima bez da se odričem rezultata, možda ću zato trpjeti kritike, no to je pravi put."

Na pitanje da prokomentira zadnji napad i kako ga je on doživio, Spahija je rekao: "Imali smo akciju kojom smo išli na dva poena i produžetak, Dario je odradio dobar prodor iako se htjelo igrati na Janninga, Žižić je uhvatio skok, no jednostavno nije ušlo. Onaj zadnji šut uopće ne želim komentirat."

Cibonu čeka težak raspored, kako u Eurokupu, tako i u ABA ligi, no Spahija želi ići utakmicu po utakmicu: "Igrači sada ne smiju biti u depresiji, ne smijem ni ja. Moramo se što bolje pripremiti za Budućnost, a ja sam već rekao da ćemo se dizati kroz utakmice, a ne kroz treninge."

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Telenet Oostende90:83ČEZ Nymburk
Red October Cantu88:86Artland Dragons
Cibona76:78Le Mans Sarthe
1Red October Cantu 81+88
2ČEZ Nymburk 54+60
3Le Mans Sarthe 54+10
4Telenet Oostende 62+5
5Cibona 19-57
6Artland Dragons 27-106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Telenet Oostende90:83ČEZ Nymburk
Red October Cantu88:86Artland Dragons
Cibona76:78Le Mans Sarthe
1Red October Cantu 81+88
2ČEZ Nymburk 54+60
3Le Mans Sarthe 54+10
4Telenet Oostende 62+5
5Cibona 19-57
6Artland Dragons 27-106

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2013. u 12:42
    Spahija ne seri počnite igrat,a rezultati će doć,ali sa ovakvom igrom teško.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2013. u 11:51
    Ma ljudi zanemarite ove "pljuvače"... Treba pustiti Spahiju da radi, polako, korak po korak. Mislim da čovjek zna svoj posao a da se može nešto na brzinu izgraditi ne može. Cibona je krivo radila godinama i da se sad sve da popraviti kroz mjesec, dva...ne ide to baš tako.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2013. u 11:13
    Pa ako se za 7 minuta dobre igre može doći do šuta za pobjedu onda je to ok. Biće bolje do već i sljepci vide....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2013. u 10:57
    Ajde šta odmah serete po spahiji...koji smo mi narod jbt!Čovjek koji je osvajao naslove prvaka s klubovima u 6 različitih država (i ne, to nisu bile finska, švicarska i portugal!) nekima ne valja!Koga bi vi....Obradovića, Blatt-a? Može....dajte svojih 2-3 milijuna Eura godišnje i dolaze u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • litleben17.10.2013. u 09:02
    Razlika je nastala kada je igrao Blasingrame, pa i Žižić, a oni baš i nisu klinci. Da ne zaboravim i Rozića (-14 dok je on bio na terenu)
    litleben