Rukomet

Mandalinić: "Od sada u Ligi prvaka moramo ići na glavu u svakoj utakmici"

Petra Bičanić • ponedjeljak, 21.10.2013.
Mandalinić: "Od sada u Ligi prvaka moramo ići na glavu u svakoj utakmici"
Foto: Davor Sajko

Rukometaši CO Zagreba izgubili su u srazu Lige prvaka od izuzetno jake momčadi Veszprema. Mlade Zagrebaše nadigrali su Mađari koji su pucali iz svih oružja te igrali odličnu obranu, dok je kod Zagreba ponestalo borbenosti, a i iskustvo je odigralo veliku ulogu. Svoje viđenje susreta kao i daljnji tijek natjecanja u Ligi prvaka iznijeli su na utakmici najbolji strijelac Stipe Mandalinić, kao i Luka Stepančić koji je također pružio odličnu partiju. Iz mađarskoga stožera za Sportnet je utakmicu prokomentirala najveća uzdanica Veszprema Laszlo Nagy.

Iako je mladi Stipe Mandalinić na utakmici odigranoj ovoga vikenda u zagrebačkoj Areni protiv Veszprema odnio titulu najboljeg igrača Zagreba koji je zabio čak šest golova, bilo mu je to slabo zadovoljstvo s obzirom na konačni rezultat susreta: "Veszprem je bio iznimno rastrčan i razigran u obrani, bilo je teško igrati protiv tako uigrane momčadi", rekao je i dodao: "Alilović je odlično branio, ne znam jesmo li imali kakav respekt prema njemu pa smo lošije šutirali ili nas jednostavno protiv njega nije išlo."

O samome suparniku lijevi vanjski Zagreba imao je samo riječi hvale: "Veszprem je odlična ekipa, što je i dokazala u susretu protiv nas. Ona konkurira za Final Four Lige prvaka, a nama je ova utakmica još jedno iskustvo više." Objektivno jači protivnik nije Zagrebovu momčad mnogo poljuljao: "Sada trebamo skupiti glave, ima još dosta utakmica u toj našoj Skupini A. Trenutno se okrećemo SEHA ligi i novim susretima", objasnio je Mandalinić.

Mandalinić je Mirku Aliloviću zabio šest golova i tako postao najbolji Zagrebaš na susretu te se po broju pogodaka izjednačio s Nagyjem koji je također šest puta uspješno gađao mrežu domaćina: "Danas se otvorilo meni, sutra će nekome drugome iz momčadi. Žao mi je što je ovako završilo, htio sam da se dokažemo, ali eto, bili su rastrčaniji i bolji."

Mandalinić pojasnio dugoročni cilj Zagreba

Sljedeći susret Lige prvaka koji očekuje igrače Borisa Dvoršeka jest gostovanje kod Rhein-Neckar Löwena: "Mi smo mlada ekipa i svaka nam je utakmica bitna za stjecanje novoga iskustva. Ovako pomlađeni tek smo godinu dana u Ligi prvaka, a nadam se da ćemo kroz godinu-dvije stasati i da ćemo svi ostati na okupu. Za par godina mogli bismo konkurirati za Final Four Lige prvaka što nam i je dugoročni cilj", rekao je Mandalinić.

Porazom u Harkivu od Motor Zaporožja rukometaši CO Zagreba otežali su si situaciju u svojoj Skupini A: "Da, izuzetno mi je žao zbog tog kiksa u Ukrajini. Mogli smo uzeti barem bod, ovako smo izabrali teži put i moramo ići na glavu u svakoj utakmici", zaključio je mladi Mandalinić.

Odličan na susretu protiv mađarskoga prvaka bio je i desni vanjski Zagreba Luka Stepančić, zabivši na utakmici pet golova, čime je stao uz bok Mandaliniću. Stepančić je prokomentirao svoje viđenje samoga susreta: "Cijeli tjedan bili smo puni samopouzdanja, osobito nakon zadnje dvije ostvarene pobjede. Mislim da smo se zbilja dobro spremili, međutim, kada je utakmica krenula, ne mogu reći da smo igrali loše, no Mađari su ju jako dobro otvorili", rekao je i dodao: "Alilović ih je konstantno pratio obranama, nisu imali crnu rupu u igri, a igrali su i na izuzetno visokoj razini, stvarno je bilo jako teško."

Stepančić je rekao nešto i o daljnjim planovima u Ligi prvaka: "Odigrali smo jako dobre utakmice sa St. Petersburgom i Celjem, sada nas čeka RN Löwen. Mislim da protiv njega imamo više šanse nego s Veszpremom i idemo naravno po pobjedu." Na kraju je još dodao: "Ovaj nas poraz ne bi smio puno poremetiti. Razlika jest velika, moglo je biti i bolje, ali mi se dižemo i idemo dalje u nove susrete."

S druge strane, kao najbolji u dresu Veszprema, uz našega Mirka Alilovića bio je Laszlo Nagy, perjanica mađarskoga rukometa. "Mislim da nam je obrana bila odlična, osobito na početku utakmice, a i Mirko je fantastično branio. Od prve minute susreta bilo je važno da se na terenu razvijamo kao momčad, što nam je uspjelo te smo pronašli rješenje protiv domaćih igrača. Do kraja utakmice samo smo potvrdili rezultat, a i naši brojni navijači pomogli su nam u tome", rekao je Nagy.

O nastavku natjecanja u Ligi prvaka najbolji strijelac Veszprema na susretu rekao je: "Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Bitno je da puno radimo i vježbamo, a rezultat će sam doći. Također, trebamo rasti kao momčad i biti još bolji i u obrani, kao i u napadu. Ako tako budemo radili, možemo daleko dogurati."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zovche21.10.2013. u 12:52
    tuzno ali istinito, igramo protiv Celja i ako tu ne pobijedimo drugu godinu za redom nećemo niti proći skupine lige prvaka... san o final four-u je u ovom trenutnu ravan i osvajanju lige prvaka sa Dinamom... prošle godine jedan flensburg, veszprem, fuchse nisu ušli u final four... pored moći treba... [više na forumu]
    zovche