Ostali sportovi

Foto: Rodriguez izvukao polugu Galešiću i 'narušio' odličnu večer

Ratko Martinović • subota, 26.10.2013.
Foto: Rodriguez izvukao polugu Galešiću i 'narušio' odličnu večer
Foto: FaH

Odlična večer borilačkih sportova još jednom je potvrdila organizacijske sposobnosti Orsata Zovka i sve jače franšize FFC (Final Fight Championship) i osmog eventa. Puna Arena, onaj dio koji je bio slobodan za prodaju, uz oko osam tisuća gledatelja, nazočila je zanimljivim borbama...

BORBA VEČERI - MMA: Ricco Rodriguez Vs. Zelg Galešić (POLUGA (armbar) 1R)

U borbi koja se dugo očekivala i koja je ujedno bila i premijerni Galešićev nastup pred domaćom publikom neizvjesnost je trajala svega pola prve runde. Iako je Zelg poznat kao beskompromisan udarač, iz nekog razloga se odlučio prihvaćanje borbe u parteru i to mu je zapravo išlo poprilično dobro jer je imao u šah poziciji američkog borca i bivšeg UFC prvaka. Rodriguez je ipak daleko iskusniji na podu, te je vrsno izvukao polugu na ruci i ramenu nakon čega je Zelg ostavio rukavice u ringu - što je simbolička gesta prekida karijere. Arena je inače doživjela muk i publika je prije proglašenja pobjednika napustila dvoranu.

PREDBORBA VEČERI - KB: Mladen Brestovac Vs. Ali Cenik (BODOVI - jednoglasna odluka)

Izuzev prve runde i jednog sasvim solidnog desnog krošea Turčina, Brestovac je izuzetno dobro koristio vlastite gabarite i svojom divovskom muskulaturom lako se obračunao s protivnikom što su na koncu prepoznali i suci.

KB: Thomas Hron Vs. Jahfarr Wilnis (BODOVI - jednoglasna odluka)

Vrlo dobar Čeh Hron je slavio na bodove unatoč oduzimanju čak dva boda zbog hvatanja u klinč. To dokazuje koliko je bio bolji od nizozemskog Surinamca.

KB: Stevan Živković Vs. Miran Fabjan (BODOVI - podijeljena odluka)

Slovenac Fabjan je u borbu ušao kao veliki favorit protiv Srbina koji se svega desetak dana pripremao za borbu i to kategoriju iznad svoje. U prvoj rundi mu je gadno pukla arkada nakon čega pod pritiskom doktora i suca Živković ulazi u otvorene razmjene udaraca pri čemu je pokazao veliku hrabrost, odlične tehnike i snažne udarce, te je svladao Fabjana na oduševljenje čitave dvorane kojoj se zahvalio.

MMA: Francisco Barrio Vs. Darko Banović (BODOVI - jednoglasna odluka) Argentinski Hrvat i višestruki prvak Argentine u hrvanju rutinski je sve tri runde rušio Banovića i zatim ga je 'kažnjavao' u parteru. Poslije pobjede ispričao se publici zbog manje atraktivne borbe koju je odradio pod impresijom domaće dvorane.

MMA: Primož Vrbinc Vs. Dušan Džakić (KO 1R)

Džakić je odmah po dolasku u dvoranu u hlačicama s četiri 'C' provocirao publiku koja mu je zdušno zviždala i automatski se postavila na Slovenčevu stranu. On je to i iskoristio te je ekspresno nokautirao srpskog borca uz brutalne 'stompove', a dvorana je sve proslavila uz veliko odobravanje.

FFC CHALLENGER BORBA VEČERI - MMA: MMA: Dion Staring Vs. Ante Delija (POLUGA (kimura) 2R)

Dubrovčanin Delija u borbu je ušao bez poraza i uz glasine da bi pobjedom mogao u UFC. Konturom se daleko promijenio od vremena kada sam ga gledao na početku karijere u njegovom rodnom gradu, no ovdje je naletio na zid. Dion Staring možda nije svjetska zvijezda, ali je itekako nezgodan borac koji se prije par mjeseci borio s UFC-ovom zvijezdom Danielom Cormierom. U prvoj rundi ga je u potpunosti deklasirao Delija, no kasnije je postalo itekako vidljivo da mladi borac nema pravu taktiku i fizičku spremu. Staring se za ovaj meč spremao s Alistairom Overeemom i očito je bio prevelik zalogaj za Deliju koji nažalost nije uspio slaviti u prvoj rundi te je večeras doživio prvi poraz.

MMA: Ivica Trušček Vs. Goran Vuković (KO 1R)

Poprilično laka pobjeda legendarnog Truščeka uz brutalnu završnicu.

KB: Mladen Kujundžić Vs. Sani Imamović (KO 1R)

Brzinski nokaut nad bosanskim borcem koji je prihvatio borbu svega dva dana prije eventa, a došao je i vidno van forme i s viškom kilograma.

MMA: Laszlo Senyei Vs. Luka Jelčić (TKO 3R)

Mađar je nanizao već treću pobjedu protiv naših boraca u FFC-u, a ovdje se borio protiv jedne od većih nada hrvatske MMA scene. Jelčić je praktički od prve sekunde bio neprepoznatljiv i Senyei je izgledao kao da je par klasa iznad našeg borca. Na kraju je slavio prekidom suca koji je procijenio da Jelčić više ne uzvraća udarce.

MMA: Matej Truhan Vs. Josif Al Said (KO 1R)

Ljubimac domaće publike Truhan u vrlo dobrom početku večeri nokautirao je srpskog borca uz velike ovacije dvorane i odličan početak eventa.

Kao zaključak moramo pohvaliti organizaciju koja je na zbilja visokom nivou i nadamo se kako će se sve nastaviti u ovom ozračju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2013. u 15:30
    zelg vrijeme je za mirovinu ... svaka cast decku osvojio je cage rage bio u polufinalu pridea poslije cikatica i mirka najpriznatiji nas mma borac ...
    Obrisan korisnik
  • vlacng26.10.2013. u 15:04
    Zelg puno priče malo rezultata.
    vlacng
  • Obrisan korisnik26.10.2013. u 13:52
    jiu jicua? ... jitsu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.10.2013. u 10:50
    Nekako mi se čini da je Zelg podcjenio Rodrigueza, vidjelo se to u najavama meča a i samom pristupu - preopušteno, prenonšalantno je ušao u meč. Prelako ga je ovaj srušio, pa čak i tad kao da nije shvaćao ozbiljnost situacije - na podu si s crnopojašem jiu jicua. Brestovac rutinski..
    Obrisan korisnik